ENTRI KE ANGKASA LEPAS





Kebelakangan ini, aku dapat rasakan nafsu berblogging aku sudah makin merudum. Mood sudah hilang tah kemana, bukan setakat ke laut, dah tahap ke angkasa lepas dah ni. Dilanda kemalasan tahap tertinggi.

Namun dengan kudrat yang tinggal sekangkang kera ini aku mengupdate juga hari ini, walau idea dan cerita juga sudah ditahap kritikal, kontang ibarat padang pasir digurun Sahara.

Disebabkan dah takde benda nak update, hari ini aku nak update pasal keywords pengunjung. Walaupun keyword-keyword yang ada semuanya bosan-bosan, takpelah, update gak lah.. janji ada update.

Ok lah, keyword bertuah kali ini adalah....




1) kenapa running man tak boleh buka..
























Alang-alang bercakap pasal running man... 
silalah layan lagu ini... sila.... sila.....











2) Ayat-ayat cinta untuk suami..




Hmmm... serius, dalam bab ini aku memang tak reti nak komen. Maklumlah, aku ni bukanlah seorang yang pandai berpuisi, membuat rangkap kata yang mampu meruntun jiwa, baca novel pun tak pernah. Sekali pun tak pernah. Owh... kalau novel grafik tu pernah, sebab banyak gambar... kahkahkah. ok, tak kelakar... (sambil garu kepala)

Tapi di sebabkan atas semangat kesukanan yang tinggi, semangat ingin membantu, aku gagahi juga untuk menggugel mencari kata-kata cinta yang sesuai. Maksudnya kata-kata yang simple saja, tidaklah terlalu mendayu-dayu atau melankolia sangat.

Apapun semoga dengan paparan ini, dapatlah ianya membantu para isteri-isteri untuk menawan hati suami tersayang. Semoga hubungan kasih kalian akan bertambah intim, romantis dan sentiasa penuh gelora asmara.


Anda boleh mulakan dengan sesuatu yang mudah seperti ini...








Atau anda boleh gunakan ayat ini pula...







Atau yang ini...








Namun jika reaksi suami anda sebegini....




Maknanya usaha anda sudah menemui kegagalan...
Silalah cari ayat-ayat cinta baru yang lebih dramatik...






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

52 comments:

  1. haha.. pasal running man pon boleh tersesat ehh...

    senang ajer..kalau nak tgk running man, boleh tgk kat website kshow.net

    hehehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entoh ah... feme giler plak citer running man ni eh.. huhuhu

      waaaa.... ni mesti hang ni peminat setia... huhuhu

      Delete
    2. Haah...mmg peminat tersetia ni..hehehe... Episod baru blom upload dlm website tu pon moon dah asyik bukak website tu... Xsabo nk tggu episod terbaru...ngeeee

      Delete
    3. hakhakhak... peminat tersetia tu...tapi mmg femes gila citer tu kan?... sume org update psl running man... huhuhuhu

      Delete
    4. boleh dikatakan femes laa... sbb budak opis ni..ramai gak yg melayan... yg layan running man tu, budak laki.. moon ler suka buli dorang..suruh download episod yg lepas2...

      Delete
    5. kehkehkehkeh... femes laaa... sbb ramai yg dok citer psl benda nih... huhuhuhu

      kehkehkehkeh... senangnya.. main order2 je plak... huhuhuhu

      Delete
    6. hehe,, biasa ler... senior kena arr buli junior... kalau xdgr ckp, xnak bg... nanti dorang punya claim, cuti, training.. semua sangkut.. muahaha.. jahat tak..jahat tak... :p

      Delete
    7. hakhakhakhak... boleh plak camtu ye.. woooooooo....
      begitulah nasib bebudak junior... kakkakakkaa

      Delete
  2. wakakaka ingat lagu menda..lagu tu dulu rumate selalu pasang masa study dulu hahaha..lama sangat dah..mana uncle jumpanya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. elelellelele... rumet la kunun... eleeee... hang yg dok selalu pasang kan? kan? kan? kehkehkehkeh

      hakhakhak... ada budak bgtau .. kalu tak sampai sudah ankel x reti mende lagu neh... huhuhu

      Delete
  3. HAHAHAHAHAAAAAA!!! ayat2 cinta la konon, pak cik la yang fail, sebab tak der ati perut limpa, mana ada orang pakai ayat camtu lagi pak cik uittt...yang orang pakai skrg..

    " abang nak superbike ke lancer? " HAHAHA!!


    #running man slow slow sket yer....i watch you...HAHAHA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... oooo... ini ayat2 cinta yg ketinggalan zaman eh? manalah ankel tau,,... ankel org lama... kehkehkeh

      waaaaaaa... itu ayat terhebat tu...

      hakhakhakhak... ye lerrrrr... tanak komen psl running man lagi laaa... huhuhu

      Delete
  4. pompuan tu sbenarnya luahkan ayat2 cinta kat suami ke kat bapak? haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suami lerrrr... sbb pompuan tu pandai masak ah suami tu perut camtu... sbnrnya muda lagi suami dia tu... wakakakkakakka

      Delete
  5. hahahaha uncle mmg terbaeklah dgn idea entri yg sllu buat sy gelak kt ofce(bos maaf ye sy curi2 blogwalking jap sbb pening mata asyik tgk nombor je huu..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entri takde pekdah namanya neh... xde idea nak tulis apa dah sbnrnya ... kakakakkaka

      ooooo...takpe... kalu dah pening tgk nombor... tgk2 ah opis2mate hensem di sekeliling tu.... kehkehkehkeh

      Delete
  6. Sama ler kita. Selepas selalu tak sihat sekarang rasa malas plak nak update blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ak ah... masa demam lagi teruk, tgk monitor jap terus pening kepala... lama ooo tak bukak pc lama2... huhuhu

      Delete
  7. ingatkan ankel gi angkasa lepas
    hahaha.. ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... blom lagi... mungkin dlm 3 4 bulan lagi... enjin roket tgh servis kat kedai.... kakakakkakaka

      Delete
  8. nyanyi je laaa lagu liyana jasmay tu..

    aku tak percaya cinta
    aku tak percaya cinta
    c-i-n-t-a..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... wooooo... liyana jasmay eh.... blom dgr lagi...

      wooooo... dasat lirik tu... kalah kpop... kehkehkeh

      Delete
  9. huhu..kenapa sampai ada keyword mcm tu sekali..ahaha..sekarang entah kenapa rasa mcm bosan nk blogging..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... ak ah.. mcm2 keyword ada... huhuhu

      ak ah... ankel pon makin lama makin malas blogging dah... huhuhuhu

      Delete
  10. d^e^b.. thumbs up! update la juga tu. org lain gi angkasa tak sempat nak update. bz tgk anak bulan. kah! XD.

    kita dah baca dah profail uncle, jadinya senanglah hati. kalau kes nazak nak mati ni, dah boleh mati dengan aman dah. =3= uhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh,... tapi ankel lagi suka pegi soping komplek... tgk anak gadis org... bwahahahahhahaha

      hakhakhakhakhak... ye... jadi silalah percaya yg ankel mampu buat bergedil....

      Delete
  11. Woooo mori butakah kecik sarang surowoooo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ooooo.. itu eh lirik lagu surowo2 tu... ankel sbnrnya pon tak perasan apa yg mamat tu nyanyi... kakakkaka

      Delete
  12. Uncleee buat lah puisi makwee utk pakwee plak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... owh tidakkkk... ankel mmg buta kayu dlm bab puisi-puisi... pantun pun tergagap-gagap... kehkehkehkeh

      Delete
  13. Replies
    1. huiyyooooo,.... terukir di bintang tuuuuu.... romantis tuuuu..
      kehkehkehkeh

      Delete
  14. geli pulak tengok ayat2 cinta untuk suami tu,haha..... kira pandai jugak ankel berpuisi bagaikan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah... sbnrnya ankel pun geli gak ... kahkahkahkah

      owh... itu ankel gugel2 tu... kalu tak mmg harem tak reti... kakakkakaka

      Delete
  15. hahahha..mesti ayat ni yang kau guna masa mengurat dulu kan..
    hahhahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakka... eh.. tak ah.... aku kalau ngorat selalu guna bahasa inggeris... cakap omputih gitu...
      wakakakakkakaka

      Delete
    2. hahahahhaha...
      dah..dah...xyah nak tipu aku....

      Delete
    3. kakakakka... mana ada tipu....
      memutar fakta je.... bukan tipu...
      wakakakakkaka

      Delete
  16. kah2... ptut nya satu keyword satu entri...bru la boleh hapdet selalu... yg running man tuh paling takleh blah....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... malas ah... tak larat ah nak apdet selalu...
      apdet seminggu sekali pun dah hokeyyyyyyyyy...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  17. hoho morning uncleeeeeeeeeeeeeee!

    semua dok pakat crta ttg running man.sy ni RUNNING WOMAN sbb tiap2 hr terkejar gi ofce,kalau cuti terkejar2 tolak ampai baju sbb matahari malu2 nk tunjukkan muka huwaaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah... wanita berkarier...
      wooooo... mendung tuuuuuuu... angkat kain jemuran...
      kehkehkeh

      Delete
  18. Hahahahahampeh la angkel ni. Ayat cinta cenggitu boleh bebuih mulut oh bace. Tak rela youuuuu!

    Running man best sangat eh? Apasal i tengok biasa jeeee??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ankel yg nulis nya pun dah nak pengsan sbnrnya... wakakakkakakaka

      hakhakhak... ankel mana tau.. ankel x tgk...
      tanya ah bff ko tu... peminat running man terulung.... kakakakka

      Delete
  19. Salam...
    Bini ankel tengok runningman x...wakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....

      ankel mana ada bini... kalau ada ankel tak bagi tgk running man... ankel suruh dia tgk semanis kurma... lagik manfaat... kehkehkehkeh

      Delete
  20. blog ankel keyword semua best2 noo hehe...nak tumpang mencari kat blog ankel jugak laa nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... keyword pelik2 ada ler... owh... sila.. sila... ada mcm2 dlm blog ankel nih... tp kebanyakannya kurang senunuh... wakakkakakaka

      Delete
  21. dasat nak tengok running man sampai cari solution..die hard fan running man betul tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... femes tul variety show tu kan... ramai peminat.... huhuhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger