HENSET... OWH HENSET..


Sedang aku asyik melayari youtube, tiba-tiba...
























Ya, anak buah aku minta tukar henset. Beliau nak pakai henset aku. Disebabkan aku ni jenis yang bukan pakai sangat pun telefon ni, sekadar pakai nak call dan sms je, lalu aku pun mengizinkan beliau menukarnya. Lagipun bukannya henset mahal pun, sekadar Samsung corby 2. Itupun beli kat kawan.








Namun sempat juga aku memberikan amaran keras buat beliau..








Sebenarnya aku pun tak ambil hal sebenarnya dia nak tukar dengan henset apa, jadi aku pun buat derk je. Jadi malam tu baru aku pegi tengok henset apa yg ditinggalkan oleh beliau di atas rak tv....








Bagus betullah. Ingatkan henset apa dia tinggal, rupanya henset betul-betul tah hapa-hapa. Jenamanya pun kalau sebut laju-laju berulang kali macam mencarut je bunyinya. Serius aku tak reti nak pakai. Argh !! stress gilerr !!






***** the end *****


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

59 comments:

  1. hihihiih...dalam garang2 pak su, baik juga hatinya heeee..belajarlah pakai yg baru tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ankel mmh garang... garang giler... grrr...
      hmmmm... janji boley pakai call ngan sms sudah... kehkehkehkeh

      Delete
  2. wakakakakakakaka...... silalah explore :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde benda nak di explore pun... henset membohong je ni... function serupa tak ada... kakakkakaka

      Delete
  3. hehehe henset apa tu ankel...smp buatkan ankel jadi stress...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaa... henset murah2 china punya lerrr... function mcm2... tp tak bley pakai... wakakkakakaka

      Delete
  4. haa? henset jenis apa tu? sampai susah benor nak sebut jenama henpon tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... henset cap ayam ler... tah... rasa mcm mainan pun ada.. wakakakakkaka

      Delete
  5. Replies
    1. hakhakhak... betul.... tapi bagus gak... cepat matang dan peka dunia luar.... kakakkakaka

      Delete
  6. kahkahkahkahkah...
    tahniah!! XD
    ankel, lain kali check dulu sebelum tukar

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdenya nak check2... biasalah... ada brg dorang suka mmg kene pow punya... kakakkakaka

      Delete
  7. hahhaa hp kejadah yer??baik sangat paksu pun kasi tukar hp..xrisau rosak ke??sbb anak buah aku penah jahanamkan hp aku..sampai arini tepaksa pakai hp lama punya..tu pun ihsan adik kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... henset tah pemende tah nih... china mari... kakakaka...

      dah x pikir rosak2 dah... mmg konpom dibuat harta punya tu...
      kan? bebudak skola skrg henset canggih2... kita yg dah keje nih pakai henset lama2 je... wakakkakakakakka

      Delete
  8. wakaka...paksu nih bagos betol lah...lepas nih ankel pakai i-phong lah...perghhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaa... henset ankel lagi canggih... siap boleh tgk tivi lagi... tapi bila tekan hapa pun tak ada... kakakkakakaka

      Delete
  9. pak su yang baik hati....


    cuba bagitahu ape nama handphone tu,......nak tahu jugak ankel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... malas nak ckp... kang ada kata ankel mencarut plak kang... dah jatuh saham ankel 15 persen.... wakakakkakaka

      Delete
    2. brape saham ankel tu? xjatuhnye, saham harga tinggi skrg~ muahahaha!!

      Delete
    3. owh.. kalau ikut kadar tukaran wang asing,saham ankel hampir mencecah 27 sen sesaham... kehkehkehkeh.

      owh... yg tinggi tu saham getah dgn saham minyak kelapa sawit... saham ankel dok menurun je... kehkehkehkeh

      Delete
  10. ekekeke....bertuah punya budak...paksu penyayang lah katakan...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasalah .. ngan anak2 buah.. biasalah... semua brg nak dimintaknya... kakakakkakka

      Delete
    2. nak jd anak buah pksu jugak la....bleh ker?

      Delete
  11. haha..kelakar la anak sedara uncle ni...best gak eh bole wat cmtu..bole tukar2 selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ak ah... dia ckp je tukar... padahal dibuat harta punya... dah biasa dah... kehkehkehkeh

      Delete
  12. Salam... sebut pasal enset...
    Enset aku baru jer rosak seminggu lepas ankel..
    Dengan izin Allah... dengan ini saya pakai enset baru...kikikiki.
    Hahahahahabongkak x...wuahahaha..

    P/s: ankel memang terbaiklah.. sanggup tukar enset dgn org...yang ni baru kiut ankel...muahahahaha(suke,lah tu...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... waaaa.... henset baru tu.... nak tukar ngan ankel tak? siap boley tgk tivi tau... tah tah astro pon boley tgk.... canggih tuuuuuuuuuu.... wakakakkakakkaka

      alaaaaaaa... malu ankelllll... baru pertama kali ada org kata ankel ni kiut... malu i.... (sambil kuis2 tanah)

      wakakkakakakakkaka

      Delete
    2. x pe lah ankel.. saya redha.. walaupon saya x boleh tengok tivi dengan enset saya.. walaupon hanya mampu balas komen ankel dengan enset ni sahaja.. saya redha dengan rezeki tuhan yang satu ini..(muahahaha..)

      p/s: basuh tangan tu.. kotor dah tu..

      Delete
    3. kakakakka... betul tanak? canggih ni henset ankel... ringan gila... mcm mainan pon ada... wakakkakakaka

      ehhhh... ankel kuis2 pakai kaki.....

      Delete
    4. Xpe ankel.. mainan macam tu sesuai untuk ankel.. x sanggup saya tengok ankel hilang enset tu..(ankelkan berjiwa mida...kikikiiii..)

      Eleh.. macam aku x nampak hang tukaq ..tadi pki tgn.. skng pki kaki plk dah..

      Delete
    5. mida? mida tu apa yer? kakakakkakaka...

      eleh... tanak sudah... huhuhuhuu...

      ehhhh... mana ada... tak nampak kerrr ankel kuis2 pakai lutut nih... wakaakkakakkaka

      Delete
  13. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaaaaaaaaa... hmmmmmmmm.....

      ankel impikan dapat dating ngan najwa latip.... huhuhuhuhu

      Delete
  14. warga mas mcm kau ni elok pkai 3310 je..
    hahaha..function pun tak bnyk..xde nk pening kepala nk touch apa kan..
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... apa barang pakai 3310... pakai pablik pon lagi bagus... function lagi simple.... sms pon x boley... wakakakkakaka

      Delete
    2. hahahahhahaha...
      susah nak angkat tiang dia kalau guna public.....

      Delete
    3. tiang dia tinggal lerrrr... pikul je tepon dia... kehkehkehkeh

      Delete
  15. Replies
    1. henset paling canggih... teknologi yg melampaui batasan masa... wakakakkakakkaa

      Delete
  16. bagus tul.. just wish ada gak unkel yg mcm unkel.. hehehee~ senang boleh bawak berbincang...=B

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaaa... ngan anak2 buah... bebudak lagi... bukan org lain pon... bagi je la... kan?

      hang pon ngan anak2 buah camtu gak kan? huhuhuhuhu

      Delete
  17. Paksu nak anak sedara angkat tak?

    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... boleh juga... tapi sbg anak sedara dorang ada tugas istimewa... pijak2 bdn ankel... sanggup?

      wakakkakakakka

      Delete
  18. Replies
    1. kalau kesian... jom tukar henset...

      kakakakkaka

      Delete
  19. baguslah angkel nie... kalau aku.. jangan harap... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bebudak ah bro... tak sampai hati plak... huhuhuhu

      Delete
  20. tu la gatal lg nak tukar.. kalau sy amik masa beribu tahun kalau pkai enset org lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaa... ngan bebudak... anak buah pun... takpelah.... huhuhuhuhuhu

      Delete
  21. kenapa paksu keluar air liur tengok monitor. Adakah.. *syak wasangka*

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.... syak wasangka anda tepat... ankel tgh tgk rancangan masakan kat utube... wakakkakakakkaka

      Delete
  22. mulia sungguh hati ankel ni.. tapi x reti nak explore tipon yang ada dalam tangan. sama cam abang sedara aku. hoho.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... serius... kalu hang tgk tepon nih.. serius malas nak explore... buang karen je... kakkakakka

      Delete
  23. uncleeeeeeeee hye hye...^^

    alah uncle pakailah pulak note 2,henset yg ank buah pya tu smpn jdkan kngn dlm laci almari buku...lepas tu guna note 2,lukis cantik2 mesti canggihlah lukisan uncle lepas ni.dh tentu kartunis malaysia semua pakat merayu "owh jonni....tlglah jgn lukis lagi..apa kami semua mau makan lps ni huwaaa"

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeeeeeeeeeeeeee... hye hye...

      note 2? mana ada duit nak pakai mahal2.. kehkehkehkeh..
      tgn ankel keras... mmg tak boleh lukis cantik2.. serius... pakai lah apa pon... cam yg ada kat blog ni je lah ankel boleh lukis pon... huhuhuhu... serius..

      Delete
  24. Nak jani anak saudara juga boleh tak uncle jon... *hulur henfon*

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... boleyyyyy... tapi kene bayo yuran keahlian rm500 hengget dahulu... kehkehkehkeh

      Delete
  25. baiknye paksu..paksu,nak tukar hanset boleh?heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... boley... boley... jom tukar... kehkehkehkehkeh

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger