KENAPA AKU TAK TENGOK RUNNING MAN











Sana sini orang bercerita tentang running man. Hampir semua orang sudah menonton running man. Tapi ankel baru je menontonnya beberapa hari sudah. Itu pun sekejap je, tak habis pun satu episod. Ankel menontonnya sebab ingin tahu apa itu running man, ingatkan drama rupanya gameshow. 

Kenapa dan mengapa ankel tak pernah menonton running man sebelum ini? Haaaa... inilah sebabnya, ankel akan tunjukkan komen yang ankel tulis kat blog Cik Nota Melekat. Lepas ankel tulis komen tu, terus cari kat youtube.






Haaaa... tu ah sebabnya ankel tak pernah tengok Running Man ni, sebab tajuknya running man. Cuba tajuknya Running Girl, komfom ankel akan jadik peminat nombor satu gameshow tersebut. Sudah pasti ankel tak akan sama sekali miss satu pun episod gameshow tersebut.






















Kehkehkehkeh. Tak lah. Ankel berseloroh je tu.Ankel memang kurang berminat menonton cerita sebegini. Tak kisahlah tajuknya Running Girl ka? Running supermodel ka? Running Bikini Woman from Amazon ka? memang kurang berminat. Mungkin faktor usia kot.

Ini termasuklah jugak rancangan-rancagan realiti tv tak kisahlah nyanyian ka, lakonan ka... memang ankel jarang nengok. Pasal movie ke artis-artis ke memang ankel ketinggalan. Sebab memang ankel jarang menontonnya. Ya. Ankel sudah terlalu tua untuk semua ini.

Kalau di imbas balik zaman ankel membesar dulu, tak banyak rancangan-rancangan seperti ini. Masa tu yang top pun citer hindustan. Femes giler... Dan ankel salah seorang peminatnya. Dan hero pujaan ankel sudah tentulah.....








Ya. Amitabh Batchan. Masa tu beliau masih muda lagi, belum berjambang putih lagi. Gila hebat. Sekali tumbuk terpelanting penjahat puluhan meter. Kena tembak 10 das boleh lagi merangkak jumpa awek. Gila sweet....

Tapi ada satu rancangan yang ankel sangat minat sekarang. Ankel tak pernah miss walau satu episod pun. Dan ankel sentiasa menunggu episod terbarunya yang akan keluar setiap hari khamis di internet. Ankel tidak pernah rasa tua untuk cerita ini....






















***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

97 comments:

  1. sep sekali..!

    penah tgk running man sekali..tak abis episod, pastu x mo tengok dah..


    cuba ankel try tgk dunia icak..
    comell woooo.... lagi-lagi bobby.. suara dia..peh.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hokeyyy... sep... sep... sep... tom... tom... tom...
      huhuhuhu.... samalah...

      dunia eicak? kakkakakaka... hmmm.... ankel blom lagi tgknya... best eh?

      Delete
  2. ahahahaha...aku jatuh hati la ngan komik naruto versi ankel ni...cube ankel wat katun ala2 naruto mesti gempak... ^__^

    aku xde hati nak tgok running man, wlaupon ramai yg kata best...ntah la... mayb x suka tgok gameshow kot.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... saja je tu... buat2 penuh entri je... kakakkaka

      huhuhu... yep... citarasa kita semua berbeda... kehkehkehkeh

      Delete
  3. saya tak pernah tgk running man tu. walaupun budak2 kat opis ni sebok bercerita tentang itu, tapi malas saya amik port. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... napa plak tanak tgk... tgk ler... best gak apa... tapi cam ankel mmg tak tau sgt psl korea2 nih... huhuhuhu

      Delete
  4. first taim nengok naruto xpakai kasut. Naluntong kot ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasu ilangggg... bukan naluntong... naru talak untongggg... kakakkakaka

      Delete
  5. orang kedua lepas ami asyraaf kuar entry pasal entry running man tu..dua2 rilek jer tak layan running man ahahahhaha..tapi cik kertas melekit/nota melekat ni dah tejebak dan ketagih..mmg tak leh buat apa dah hahaahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakka... dah terjebak dah ye... abis laaaa... akan bertambah ramai lagi ko akan jebakkan nanti... huhuhuhu

      Delete
  6. adik kite cik jelly chan tue kalo tgk running man gelak x ingat dunia...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka? kakakkakaka.... dpt bayangkan si cjc gelak kaw-kaw... gila ah... huhuhuhu

      Delete
  7. ala pak cik tak tengok episode guest dorg SNSD tu, confirm...perghh~~~ =P hahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. snsd? hmmmm... serius ankel tak tau... yg ankel tau artis korea ni.. park sung hwan, dan rakan2 pemain badminton... serta park ji sung... pemain bola korea tu... kakkakakkaka

      Delete
    2. park jisung pun ada dalam running man, diaorang main bola serius klakar habis, tengok la pak cik, episod 96...ek ek ek ekkkk

      Delete
  8. Saya pun minat amitab bachan, tapi amitab bachan masa berjanggut putih skrg saya rasa lebih hebat. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amitabh skrg nampak lagi tampan bukan? penuh karisma... huehuehuehue

      Delete
  9. haahaaha...memang xkn rs tua bl tgk citer naruto.
    den yg ngah preggy ni dk nengok.asik kena mrah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... tu arrr... hang dok preggy nih, tgk2 ah wanita hari ini ka... nona ka... ni tgk katun ... mana tak kena marah... kakkakakaka

      Delete
  10. bro,
    bukan naruto, patotnyer naruJo *-*
    hahahaha..
    nice entry, hilang ngantok di petang yg damai ni..
    tenkiu bro~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. narujo? nasib bek bukan narujoni... kakkakakaka

      huhuhu... ptg yg damai tu... huhuhu... sini mendung yg mungkin bererti hujan... kakkakaka

      Delete
  11. hahahahhaa.. Naruto bagai.. memang harus laa kena smackdown... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... alaaaa... berangan jap jadik naruto.... kakakkakaka

      Delete
  12. Pernah tgok skali dua je rnng man. Naruto dulu x penah miss. Skang ni dh bizi x layan dh. Nntila free dulu smbung blk naruto tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... aku dok tunggu naruto kuar kat tenet setiap hari khamis... dah tak bley miss dah... ketagih dah... huhuhuhu

      Delete
  13. cheh... dah agak.. mesti layan naruto! haha
    mcm budak kecik jerk.. haha

    running man tu best sebab ada part yg kelakar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkaka... biasak ahhh... ankel kan berjiwa remaja... tu yg layan naruto tu... kakkakakakka

      huhuhu.. yep... best gak tgk... cuma ankel mmg tak reti bab artis2 korea nih... kalu pemain badminton korea ankel tau... huhuhuhu

      Delete
  14. haha.. smart lukisan.. btw, pasal running man tu,. terpulang pada individu masing2,. ada yg minat,ada yg tak.. sy ni lagilah dulu anti-korea.. tp ntah.. tgk running man,..addicted pulak.. ahh sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu... huhuhuhu... kakakkaka dah terjebak la tu... tp ok gak tgk citer tu,,.. kelakr gak ... huhuhuhu

      Delete
  15. best kowt Running Man..
    gelak2 ngan perangai sorang2
    kekekekeke..
    ankel minat naruto??
    sep!

    ReplyDelete
    Replies
    1. woooooo... peminat gak la ni... huhuhuhu..

      yep... minat sgt naruto tu... kakkakakak
      sep? hokeyyyyyy....

      sep.. sep... sepppp... tom.. tom... tommmmm....
      kakakkaka

      Delete
  16. muka amitabh batchan tu sejibik le... kagum

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... tiru karikatur amitabh kat gugel... mula2 tak menjadik... tapi tgk2... ok la tu... kakakkaka

      Delete
  17. RunningMan. bolehla. best tau pakcik variety show tu. huhu

    hindustan dengan tamil same ke? wakakaka

    Naruto? okaylah, mudalah jugak. One Piece pakcik! anime One piece pun best jugak. hohoho~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka.. tau... hang dok layan selalu... tau daaa... kakkaka

      samaaaa... tapi tak serupa... ammakkk !! kakakkakaka

      huhuhu... dah tgk one piece.. sampai episod berapa tah... pastu x tgk dah... tinggal naruto ja... huhuhuhu

      Delete
  18. erk...same macam ex kami...suka dok layan naruto...siap kumpul cd...simpan dalam gobok jati...tp xpa..lbey baik dia mnat naruto dr minat maria ozawa...ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... mcm kwn kawan ankel la tu.. siap beli cd dia kat kedai... ankel dok tgk kat tenet ja.. huhuhuhuhu

      maria ozawa? waaaaa... best tu... best tu... kakakkakakaka
      tapi lagi best maria sharapova... kakakkakakaka

      Delete
  19. Jonnir baiya muje maaf keto..ur sor very retror baiya..kabi koci kabi gam. ammak! XDD mcm kesian tgok uncle pakai baju naruto tu.. pyamaran xmjd XDD! uncle tahu cosplay?? ok itu sesuai utk uncle nanti..sakura betul2 wujud. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakka... tum cekep hindustani jugakkk.. ammakk !! mesti ko ni layan saruk khan... kan? kakakakkaka..

      wakakakakka... cosplay? waduh... tak rela i... sakura laki pun ada... wakakakkaka

      Delete
  20. ahhahahah giler lawak... ramai jugak yang dok gile citer tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... jgn2 hang pun salah sorang drpdnya... kakakakaka

      Delete
  21. salam..!!!

    hahahaha..
    hmm...
    runningman? x layan dah..
    skang tengok anime je..
    lagi2 yang bersiaran setiap hari sabtu 7.30 mlm dintv7^^

    muahahaha..

    p/s: tapi selalu tgok online jer..kikikih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...

      kakakaka.. pulak dah... huhuhuhu
      hmmm.. katun apa ye tu... oooo... doraemon la tu.. kakakkakaka

      hakhakhak... yep... ankel pon dok layan naruto online je... maklumlah yg terbaru... kakakkaka

      Delete
    2. pandai!!!
      x sangka ankel pandai macam aaa..aaaa..ape2 jela..
      wakakaka..

      saya tengok fairy tail.. kipas susah mati..kikiki^^

      Delete
    3. yeay.. pandai kan? ankel pandai kan?... huehueuehueue

      fairy tail? ooooo... citer tu ke? best eh? ankel x pernah tgk plak.. huhuhu.. ye ke fairy tail? bukan hairy tail ka?
      (sambil garu2 kepala) kakakkakakakkaka

      Delete
    4. aish..(sambil garu kepala..)

      ankel.. minta maap.. saya salah cakap..
      saya tarik balik eh..^^

      Delete
    5. aaaaaaaaa.... ada kelemumur la tu.. tu laaaa... malas sempu rambut... wakakakakkakaka... kena balik... kena balik... wekkk !!!

      mana boleh tarik balik... eeeeeiiiii... buru sikuuu... kehkehkehkeh

      Delete
    6. ala.. ok ape.. kelemumur je..
      ankel tu garu kepala jugak ape..
      tah2 ada zoo atas kepala ankel tu..
      hahaha..wekk!! jugak..

      Delete
    7. kakakakaka... mana ada zoo... ada siput je dok atas pala nih... wakakakkakakakkaka

      Delete
  22. kah3...berlagak naruto...hebat lah.. aku pun ingat running man tu cerite korea baru ghupernye idok...nyesal teman tgk semalam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat kan... wakakkakakakka.. dulu ankel ingat running man tu drama tau... rupanya gameshow... huhuhuhu.. alaaa.. tgk laa... tgk la.. kakakkaka

      Delete
  23. oo yessss...i luv watching running man.... dulu masa hubby balik malaysia tgk bini dok melekat depan tv semata2 nk tgk running man dia kata.."citer ape la"
    but now dia plak yg dok ulang tayang byk kali....even the past episode pun sanggup tgk. hehehehe

    Naruto pun my favvy....leh geng ngeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakkaka... hubby pun dah terjebak la tu... takpelah kan bagus skrg boleh sama2 luangkan masa tgk cerita yg sama... sweet gitu... kehkehkehkeh

      jom geng.. sep jom...

      sep.. sep.. sep.. tom... tom.. tom... kakakkaka

      Delete
  24. satu geng lah kiter!!!naruto!!!naruto!!!naruto!!!hakhakhak....sume geng yang atas umur tengok mende neh...hakhakhak!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... kita geng... kita geng...biasalah barulah rasa muda bila layan anime... kakakakka

      Delete
    2. caittt!!!!sy jer mude...pakcik dah tua...wakakakaaka....(ngaku jangan x ngaku)huhuhuhh!!

      Delete
    3. woi... woi... woi... apa tua2... penampo nak? grrrrr...
      ankel muda lagi laaaaaaaa... baru 17.... 60 tahun dahulu lah...
      wakakakkakaka

      Delete
  25. kite suka tengok running man tapi dulu aaa .... eleh perasan muda layan naruto...kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhhh... kakak hang si moon tu dok ckp hang gila running man... kehkehkehkehkeh

      ehhhhhh.... ankel masih muda hapa? kakakkakakaka..

      Delete
  26. ankel..aku baru tengok running man..cik makwe ajak..terus aku suka seh citer tuh..maafkan aku angkel..aku masih muda..aku dah terjebak!

    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhh... kunun terjebak dgn rela hati... padahal takut ngan cik makwe..... kan? kehkehkehkehkeh

      oi... oi... oi... ankel pun muda laaaaaaa... muda tau... 60 tahun dahulu... kakakakkakakka

      Delete
  27. penah la tgk...tu pon dh ketinggalan...tp x minat sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.... ok la jugak... ankel baru je tgk pes taim minggu lepas... lagi sadis... kakakkakaka

      Delete
  28. sama la kita...xminat n x penah tgk running man...phewww!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yaaaa... kita geng... kita geng,...
      jom layan hindustan.... kakakkakakka

      Delete
    2. jom jom...layan industan lagi best...feeling2 nyanyi sama2 ngan hero/heroin...kahkahkah

      Delete
    3. hakhakhak... ehhhh... best apa... nyanyi2 kat padang.. lari2... pastu guling2.... ajak satu kampung sekali joget2.. best apa... kakakkakakakaka

      Delete
  29. Lama dah tak singgah sini. Hai abang jonni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai zizie.... lamo tak nampak.... woooooo...
      tembak mesingan tuuuuuuu.... huhuhuhu

      Delete
  30. cci pun x pernah tgk.. tp dua yg last tu. mmg tgk.. wahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakkaka.... kaki katun ngan hindustan la ni....

      syabbassss bette.... syabbassssss.... kakakakkaka

      Delete
  31. bestt pew..angakara saya, 4 5 orang kawan ketagih RM..Tiap2 minggu mintak stok..hahaa..
    lukisan kanvas yang menawan kalbu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... waaaaaa... boleh buat kedai runcit nih... jual siri running man....
      kakakkakakaka

      Delete
  32. lukisan terbaikkk! hehe folow sini lah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... dah follow sana gak..... thanks ya...

      Delete
  33. hahahaha uncle mmg sengal lorrr,owg sm lah semua blogger dok pukul canang ttg running man sy mmg x berminat nk tgk.mmg layan juga drama korea tp reality show kureng sikit.

    serius...amitabh batchan uncle lukis sdri?perghhhh 2 thumbs up lah!!!terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakaka... cisss !! tetiba je kata ankel sengal yer.... ceh !!! kakakkakakaka...

      ooooo... minat kpop gak la ni... huhuhuhu

      huhuhu... tiru karikatur kat tenet... kira menjadik gak la eh? huhuhu... 2 thumbs up je? kasilah 4.... 2 ibu jari kaki sekali... kakakakkaka

      Delete
  34. haha adoi la... comey la uncle ni..

    kalo cite running uncle jonni konpem meletop! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ankel comey? yahooooooooooooo... macy kata aku comeyyy... yahooooooooooo.... wakakakkakakaka

      hakhakhakhak... running uncle jonni? hmmm... bukan meletoppp.. semput ada ler... mana uncle larat nak running2 dah... kakakkaka

      Delete
  35. Replies
    1. hakhakhak.. ak ah... tak miss 1 epidsod pon... kakakkaka

      Delete
  36. woiiit..lama tak singgah sini...

    kau pun dah bertukar nak jadi bangla ke?...
    hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... sibuk memanjang skrg ko ni.. huhuhuhu

      woi... woi... woi.. mana ada... mana ada tukar jadik bangla....
      nepal laaaaa... nepal... wakakakkakakaka

      Delete
    2. nepal dengan bangla tu kan tak jauh beza nyer..
      hahahahha....

      Delete
    3. jauh beza laaaaaa... nepal nih putih2 tau.... selalu jumpa bebudak nepal kat pekan hari minggu... dah x mcm malaysia dah... da mcm kat nepal skrg nih.... kakakkakaka

      Delete
  37. aq pon tak minat runningman jugak laaa ankel! sep sikit kita geng laaa..aq ade laa tengok bpe episod..tp tak klik ngan jiwa laaa..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... yeayyyy... kita geng.. kita geng...
      huhuhuhu.. ankel lagi ah... tgk 1 episod pon tak abis... huhuhuhu

      Delete
  38. Memang tengok RM dari episod 1 and until now episod 132..superb lawak gameshow (: always support Sparta KJK.meh nak harddisk uncle Jon nak transfer.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... waaaaaaaaa... peminat setia runningman upernyer... huhuhuhuhu

      ankel minat naruto... blom miss lagi 1 episod.. terbaru episod yg ke 300... kehkehkehkeh

      Delete
  39. macam...macam.... haha. Tak leh blah punya naruto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... haaaa... hang tgk ah nanti... naruto bila tua,,.. camtu ah rupanya... wakakakkakakaka

      Delete
  40. ekekeke.....mamat kat library yang rietta selalu laypark tu dh lamer pomot citer nie...tpi rietta mcm uncle jugak....xmnat sangat....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasalah.. semua org ada citarasa tersemdiri... mmg running man tu kelakar... tp... ankel mmg kureng bab citer2 hiburan ke... retis2 ke... ankel minat katun... huhuhuhuhu...

      Delete
  41. runningman tu apa? ahaha... semua sibuk nk cerita pasal runningman.. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ankel baru je tgk psl running man nih.. kureng minat pun... tp lawak gak ah citer tu... huhuhuu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger