HANDSET BARU



















Dahulu masa mula-mula telefon bimbit mula diperkenalkan, saiznya agak besar dan agak berat. Namun sesuai dengan perkembangan teknologi, telefon bimbit semakin banyak fungsinya, semakin nipis, ringan dan kompak. 

Kini trend sudah kembali bertukar, telefon bimbit semakin nipis dan ringan, namun saiznya semakin membesar. Senang cerita, telefon terbaru sudah semakin membesar. Jadi jangan hairan jika kita berhadapan dengan situasi ini tak lama lagi...











***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

95 comments:

  1. hahaha!! naseb la pak cik zaman skrg nih, lgi nipis, nti jdi mcm sehelai kertas lak....

    bagus pak cik bangga dgn hp ank buat pak cik~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aish... kalu senipis kertas senanglah hilang... mana best.. kehkehkehkeh..

      hakhakhak... alaaa... setakat nak pakai sms ngan call je pon... pakai je lah... kan? kehkehkehkeh

      Delete
    2. nak tukar dengan kiter x? XD haha~

      Delete
    3. nak... nak... nak... nanti ankel siap bg free gift sekali... charger + pembaris.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. ala pak cik, tak jadi la, handphone sy pn pinjam orang~ XD lalalalaaaa~

      Delete
    5. hakhakhakhakhak.... ye lerrrrrrrrrr.... ankel nak bg pembaris pon tanak... rugi tu.... kakakkakakka

      Delete
  2. morning uncleeeee ^^

    perghh mmg x mustahil one day,besar gedabak mcm tu.cer crta skt kt kitorang henset anak buah uncle tu apa brand?jji smtra uncle kmpl duit beli henset canggih,henset tu blh guna utk make n received call :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. ak ah.. lepas ni henpon sama besar ngan tv led 42 inci.. gila best tu... kakkakakaka..

      alaaa.. brand tah pape lah nih... huhuhuhu

      rasanya tak kot... pakai je la ni.. janji boleh sms udah... kehkehkehkeh

      Delete
  3. ahaakkkss... betol tu.. makin lama, makin besar henpon.. kalo dulu.. seboleh2 nak pakai henpon paling kecik.. malu nak bawa yg besar2 nie..
    sekarang ni, xheran dah nak pakai henpon gedabak besauuu... janji touch screen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. ak ah..tapi pelik ler bila tgk org ckp pakai henset besar2 nih... nak gelak pon ada... kehkehkehkeh..

      tapi signal kuat kot henset besar2 nih... kehkehkehkeh

      Delete
    2. bukan stakat signal je kuat, kuat makan bateri gak...

      huhu~

      skang ni xde apa yg pelik dah... sbb moon sendiri pon tepon pakai tab yg besar nie.. lalalalala~

      Delete
    3. hakhakhak.. ooo... benar juga... maklumlah segalanya spec yg terbaik kan... huhuhuhu

      hakhakhakahk.... waaaaaaaa... tab tu... tukar ngan ankel nak? canggih tu... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    4. xbleh xbleh.... mana bleh tukar..hahaha..

      kesayangan tu,, tido pon peluk tab tu tau....

      Delete
    5. kakakakka... syg bebeno tu... huhuhuhu

      Delete
  4. perghhh, memang terbaikk la uncle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... terbaik kan kalu henset sebesar tv lcd 30 inci... mesti stylo gila... kakakkakakka

      Delete
  5. pergh bangga giler kelek hp camtu hahaaha..besaq baq ang kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mau tak bangga... dari 1km dah nampok dah... kakkaka.. kalau pasang running man... satu kampung boleh tgk.. kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. aku rasa kan ankle ni dh tejebak ngn running man..lagi xmo ngaku wakakakkakakaaa

      Delete
    3. wakakakkaka... mana ada.. lagipun ankel ni kan rockers... mana boley terjebak ngan runing2 man nih... kalau org kampung tau.... kang turun saham ankel lagi 17 persen... kehkehkehkeh

      Delete
  6. haha... telefon zaman akan datang bleh lipat2 la skrin dia.. takdenya nk gedabak camtu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... oooooooo... lipat2 ye... canggih tu... ankel bayangkan henset tu sebesar tv lcd 32 inci tau... wakakakkakaka

      Delete
  7. hehe...kalau pic last tu jadi kenyataan huwargghhh malunya nak beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhh... apa nak malu plak... skrin besar gedabak ah best... boleh jadi tv terus... tak payah nak piki beli2 tv lcd... kakakkakaka

      Delete
  8. ekekeke....picta yang last tu menahan....dah macam budak arkitek buat drawing board...hehehe....tpi mmg larr...tpon skank mkin besar...susah nk bawak...xpepasal kna bawak beg besau jugak nk isi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... henst besar la bagus... pelbagai guna.. siap boleh jadik alat mmpertahankan diri tu... kehkehkehkeh

      Delete
    2. alat mempertahankan diri tu xmenahan...mahal uiks nk men bling baling ke ketuk ketuk org...xsanggup aaah....hehehe....

      Delete
    3. hakhakhak... alaaaa... boleh je kan... henset terbaru kan tahan lasak... takde nak calar2 punya... huhuhuhu

      Delete
    4. hahaha....yang skank nie, mna bleh lasak abg....lasak sket jer...dah hg bagai....

      Delete
    5. huhuuuhuhu... ak ah kan.... henpon yg dulu2 lagi tahan lama...

      Delete
    6. btul tu...henpon rietta yang jaman xde color, xde bluetooth bgai...jatuh siap serpihan...hidup jerr...xde hang bagai...ooo rindunya pada 2100 itu....

      Delete
    7. kakakkakka... henset pertama ankel beli dulu2... nokia 3310..
      450 hengget... lama dulu... kuikuikuikuikui..

      Delete
  9. amboi melampau besa nset yang last tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ehhh... kang tetiba jadi kenyataan haaa... semua tepon sebesar tv lcd 40 inci... kan best tu... kakakkakaka

      Delete
  10. tue gambar uncle masa dah tua tue nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehkeh... owh ye ke? ankel camtu ye... hmmmm...
      kacak jugak ye bila ankel dah tua nanti.... wakakakkakakka

      Delete
  11. XDD! tengok gambar last sekali tu, udah serupa macam bawa PC MAC je. ahaks. kik3.

    gini aja pak ya..nga usah repot2 digunain hp itu, guna aja posto, bapak posto ganteng itu pasti sukak.. XD. (merujuk pd pilem hendon)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduh waduh... ngapain embak ngomong2 endon nih... enggak bisa difahamin gitu... wakakakkakaka...

      ooo... tapi bapak2 posto tu yg enggak suka nanti... kalau bapak2 posto jumpa embak memang dia sukak tapi kalau jumpa sama aku... langsung enggak suka... betul tak embak... betul donggggg.... wakakkakakakakka

      Delete
  12. hahaha..
    kemain besau dah hanset tu..
    ley wat dulang tok hidang air kat tetamu da~~
    2 in 1 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 in 1 laaaa... sebab dia kalis air... siap boleh buat payung jugak... kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. hesh, pekak la lama-lama kalo pakai henpon besar gedabak cenggitu..time tu mesti sapa pakai tepon kecik kena gelak kaw-kaw kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. takpe .. boleh slowkan volume dia tu... kehkehkeh

      hakhakhakhak... ak ah.. kena gelak kaw2... jadi utk mengelakkan kena gelak... kita usung plak tv lcd kulu kilir... nanti org ingat bawak henpon gak... kehkehkehkeh

      Delete
  14. mmg smkn hari smkn besaq..Wakaka. besar henset dari kepala tu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... kalu budak yg pegang.. langsung tak nampak dari belakang...

      tapi bagus gak henset besar2 nih... tak lah asyik tertinggal... kan? wakakkakakaka

      Delete
  15. gile besar sungguh henst tu ankel
    mcm nak main lempar cakera je
    tapi versi henst..
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ia boleh di buat papan snowboarding gak... kalau letak roda... langsung jadi skate board... kehkehkehkeh

      Delete
    2. ha'ahh..
      molek2..
      save duit dari beli papann skate board...
      :P

      Delete
    3. hakhakhak... ak ah... mmg molek kan?

      tapi masa tunggang skateboard dia punya vibrate kene off... kang xcden... kehkehkehkehkeh

      Delete
  16. dah pernah jumpa dah situasi tu.. rasa macam nak gelak guling2 je depan orang yang guna henpon camtu. hahaha.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... situasi org ckp guna tepon besar2 ye... kehkehkeh
      ankel pon dah pernah nampok dah... tapi signal dia mesti kuat .. kan?

      kehkehkehkeh

      Delete
  17. Pergh.... wakakaka. Besar gilos

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... 10 tahun dari sekarang lagi besar... sebesar tv lcd 60 inci tuuuuuuu... kehkehkehkehkeh

      Delete
  18. gila besar! penat nak mengangkutnya. perghhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... tak lah... dia siap ada tali laaaa... boleh bawak mcm kita bawak beg sandang.... kan senang tu... wakakkakakkaka

      Delete
    2. Ada tali? Tang mane tu? Hahaha

      Delete
    3. adaaaaaaaaa... tang tu laaaaaaa... ikat atas bawah... alaaa... mcm beg sandang... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. ikat? nampak dah buruk nye. dah macam perisai belakang je. wakaka

      Delete
    5. erhhhhh... apa plak buruknya... comel hapa... perisai belakag tu... kan macam ninja turtle... kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
  19. Tak rela bawa telefon besar gabak gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh... rela laaaa... barulah menonjol nanti... 1km dah boleh nampak dah..... haaaa... kan best tu... kakakkakakka

      Delete
  20. sekarang ni ncet makin canggih...penuh muka kalau nak bercakap..hahahhaha....
    jenuh lah melekap kat muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... bagus sbnrnya... siap boleh jadi payung tu... takdelah muka kena terik mentari kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
  21. hahahahah setuju sangat ngn bro... xmustahil satu hari nnti hencet pon manusia akan pakaikan baju ahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ehhhh... zaman skrg bukan setakat baju... siap belikan rumah utk henpon... tak caya?

      alaaa... kan bebudak skrg suka tukar2 housing... rumah le tu... wakakkakakakka

      Delete
    2. uncle.. apadah software yg uncle guna untuk edit katoon ni.. mana nk download?

      Delete
    3. hakhakhak... yep... hidup nih mmg mcm2... huhuhuhu...

      huhuhuhu... sbnrnya ankel dah malas nak lukis skrg... jadi gambo2 lama ankel edit pastu lekat kat gambo bakground...

      ankel pakai photo pos pro.... ankel belajo edit tu kat utube... kalu nak try gugel je.... byk tmpt bley donlod.. huhuhu

      Delete
  22. salam ankel...

    wuaargghhh..kakakakaka!!!(kan saya dah gelak x sopan ni.. ni semua ankel punye pasal..)

    x beragak.. besaq gila henset tu.. ke ini adalah enset idaman ankel..

    p/s: sila jawab dengan jujur...(jawapan yang x jujur akan diblock..serius *muka ganas*)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...

      haish... budak nih... sopan sikit... sopan sikit... apa doktor gelak camtu... wakakakkakaka

      hakhakhak.... cesss... ankel mana ada terniat nak pakai henset besar2... mahal der... pakai biasa2 sudahhhh... janji boleh pakai.. kan?

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  23. Jonni Jonni ~
    awat lah hang ni kelakar sangat
    hakhakhak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada... jujur ankel ckp... ankel ni takdelah kelakar orgnya... biasa2 je... pemalu plak tu.... kehkhekehkehkeh

      Delete
  24. hehe segan la ansed besar2 ni..penuh muka kalau nak call @ jawab call

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak...henset besar2 la best.... kalau nak nyorok dari org... pura2 je jwb tepon... langsung x nampok muka... kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
  25. hahaha... sangat setuju... lain kali telefon aka lappy lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... wah... tepon merangkap lappy... power tu...

      jgn ada kompeni yg cipta mesin basuh merangkap tepon udah... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  26. Hahahaha. Nanti phone dah boleh buat payung dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye laaaa... barulah tepon pelbagai guna... kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
  27. hahaha..besar giler henpon dalam panel last tuh..
    boleh buat penyek anjing..kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aish... lembu pun boleh... tapi syg laaaa... scratch nanti skrin dia... kehkehkehkeh

      Delete
  28. bapak beso handphone dia... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ... itu model mini tu... kalau model tercanggih lagi beso... kehkehkehkeh

      Delete
  29. HAHAHAH.. Syukur henfon aku masih bersaiz lebar tapak tangan orang dewasa.


    Sama jugak dengan warna baju seluar sekarang. Kalau dulu pakai baju seluar warna kontra orang pandang pelik.. Sekarang, lagi kontra lagi aku jeling.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... yep... rasanya lebih selesa pakai yg standard je kan? huhuhuhuhu

      hakhakhak... bro... jgn pakai pink udah... peliks ler... kehkehkehkeh

      Delete
  30. wahh bapak arh besar kali zaman akn dtg tuh. hihi
    trend dlu akn kmbli blik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... trend terkini... lagi besar lagi bagus... kan? huehuehuehuehue

      Delete
  31. Tu besar sangat tu, susah nak usung weh. entah2 charger dia pun beso juga. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takpe... dia ada tali boleh sandang je... wakakakkakakaka

      eh.... dia tak pakai charger biasa... kena pakai generator... kehkehkehkeh

      Delete
  32. besonya... biarlah, duit mereka kan...!

    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... betul... betul....
      ramai je yg suka pakai henset besa2 ni kan? kehkehkehkeh

      Delete
  33. Waaaaaa baeknye angkel? Sudah terbukti la angkel memang angkel mithali hehehe..

    Kalau epal, hahahahaha kim salam. Kau nak henpon canggih-canggih kalu, kau belajar bagus-bagus, kerja bagus-bagus, gaji bagus-bagus, kau beli sendirik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... alaaaa... ngan bebudak epal.... biolerrr... bagi je... janji sekali sekala kenalah pijak2 belakang ankel.... kakakakkakakaka

      Delete
  34. aiyaaa..kalau dah besar cenggitu baik beli TV je.tak mungkinlah nak beli camtu sikit punye besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tp tv tak leh buat call.... tapi kan kalau dah ramai pakai.. tentu akan jadi biasa... org takkan berasa hairan walau sebesar mana henset tu nanti... kan ? kehkehkehkehkeh

      Delete
  35. model pe hp tu uncle..beso semacam je..da macam rupa pc je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... ooooo... itu jenama Iputput... paling canggih sekarang tau... kakakkakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger