KISAH RUMAHTANGGA ORANG LAIN part 2


Episod : Berhias



Bila nak pergi majlis kenduri







Bila di rumah








***** to be continued *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

67 comments:

  1. tak boleh tu nak menunjuk kecantikan kat orang lain tu, tapi kat rumah bila dgn suami, nak sikat rambut pon malas

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh...entohler.. ankel tak reti nak komen... kwn ankel dok sembang psl bini dia kalu bersiap.. jenuh menunggu... kehkehkehkeh

      Delete
  2. lelaki pon sama jerk.... kat umah pon selekeh jer... bila nak kuar, bukan main menyemat lagiii.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... yep.. betul... sepupu ankel ada yg pegi mana2 pakai spek itam... biasalah... beliau seorg yg kacak... kehkehkeh

      Delete
  3. salah berhias ne...kat uma isteri kena berhias gk dpn suami.hehehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... tak tau.... tak tau... ini citer org... kehkehkeh..

      Delete
  4. ale.. kadang2 laki pun camtu gak. malas berhias.. :P dok umah tak pakai baju berseluar pendek.. kikikiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... biasalah... panas... mestilah pakai suar pendek je... baru leh tayang bodi ketul2... kekekekkeke

      Delete
  5. Samalah began bebi yg pakai pulikat tu pun... perut terjojol menggeleber je.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ehhhhh... seksi apa laki kalau pakai kain pelikat tak pakai baju... seksi tau... ankel selalu pakai camtu... wakakakakkaka

      Delete
  6. ekekeke....ok...mulai hari nie...kat umah nk make up lawa lawa...sebab pergi kerja xmake up....wakakaka.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ye... sila ah mekap2... huhuhu... rita tak pakai mekap ke? huhuhuhu

      Delete
  7. ala mcm la baby tu pakai elok sangat kat rumah ahahahaha..kisah rumah tangga org jer neh..bila nak baca kisah rumah tangga tuan rumah lak??kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh... baby kan seksi baby berpakaian cenggitu.... kakakakaka

      ankel ? jgnkan umah... tangga pon takde... nak citer camne? kehkehkehkehkeh..

      cik stickynote pula... bila nak jadik puan stickynote ? kekekekke

      Delete
  8. Replies
    1. kehkehkehkeh... yep... betul... ini perkara biasa... biasalah... huhuhuhu

      Delete
  9. kalau duduk rumah, akak berfoundation lebih sikit, anak2 mesti tanya... mama nak gi mana? Ish ish ish... nak ngorat laki sendiri pun susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ak ah... akak kan dah ada 3 abdul... huhuhuhu..

      waaaaa... beruntung laki akak... hari2 balik keje kena sambut cenggitu... huhuhu

      Delete
  10. yg lelaki tu pun lebih kurang serabai je.. seswailah tu laki bini serabai haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ak ah... betul jugak ye... kakakakaka..

      ankel kalu lukis gambo org laki kat umah... mesti pakai kain pelikat tk pakai baju... wakakakkakakaka

      Delete
  11. huhuhu.... perkara biasa.... tapi saya x suka pompuan mekap.. kalau mekap2 biasa2 tuh dah ok dah kot... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahkahk... yep... mekap yg sederhana lagi cantiks ye dak ? huhuhuhuhu

      Delete
  12. Amboii pakcik. ni betul betul dari pandangan sekeliling ke? ke dari pengalaman sendiri? kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii kak aira... ini citer kwn ankel laaaa... ankel pengalaman pegi memancing byk ler.... kehkehkekehkehkeh

      Delete
    2. yeke pakcik? yekeeeeeeee? :P

      amboiii, time kerja pon boleh online lagi ea. ishhh3. bagus pakcik ni. hehehe

      Delete
    3. iye yanggggggg......... kehkehkehkehkehkeh

      kakakakkaka... ankel curi tulanggggggggg....

      Delete
    4. amboii curi tulang, tak mengajak. hehehehe

      tak nak belajar pakai mekap la klu macam tu. tepek2 bedak je. baru nampak putih melepak macam hantu tak kira luar or dalam rumah. baru adil. hohohoho~

      Delete
    5. nak tulang ke ? nak masak sup ? kehkehkehkeh

      kalau camtu... tambah lagi aksesori ya... itu hidung bulat warna merah... kali bulih yg bulih bunyi bila picit... pin.. pin... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. a'ah la. kalau boleh buat sup gear box okay jugak. haha

      amboiii pakcik. Baik panggil maskot McD tu je yang pakai. Fuuuu

      Delete
    7. hokeyyy... ankel byk tulang neh... masakkan sup tulang boley... kukuikukuikui

      kekehkehkehkeh... apa plak... gojes apa kalau idung camtu.. kalau jln memana ramai org.. picit je hidung... pin... pin... kehkehkehkeh

      Delete
    8. apa kata pakcik cuba dulu. nanti boleh la jadi trend. blueegrggghh!

      Delete
    9. mana boleh... org pompuan je patutnya buat... org laki mana pakai bedak2 nih... kehkehkeh

      Delete
    10. well pakcik. selalunya badut sarkas semuanya lelaki. so?

      hohohohoho~

      Delete
    11. mana ko tau... dorang pakai mekap... baju beso2.. kasut pon beso2... tah2 dlm pompuan... haaaaa.....

      Delete
  13. bab ni sy stuju dgn ankel, prmpuan mmg kne sllu cntek dpan suami...baru suami xlari...*cewaahhhh, mcm da kawen lak bgi tips nih` huahuhuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh.. yep... barulah takkan ada citer running hasben... kekehkehkeh...

      hakhakhakahk... tandanya dah dekat nak kawen tu kot... kehkehkehkeh

      Delete
    2. haha, sape la calon tu agaknya...haha!!

      Delete
    3. ye la tu... entah-entah...

      sape la calon calonnya tu... byk sgt pilihan... kehkehkeh

      Delete
    4. haha, list kosong lagi la pak cik~ haha!

      Delete
    5. kehkehkeh... alaa... mesti ramai yg nak isi borang tu... tah2 syarat2 kelayakannya ketat sgt kot... huhuhuhuhu

      Delete
    6. kena ketat la pak cik...XD haha! list nk jdi suami..klu jdi boipren sume lepas jer~

      Delete
    7. woooooooo.... ni mesti byk boipren nih... kehkehkehekeh.

      yep... mesti ketat... nanti sampai waktunya jumpalah beliau yg akan menyempurnakan hidup anda,... kan? huhuhuhu

      Delete
    8. skrg xmaen la boipren2 ni pak cik, sesakkan kepala jer...buat list suami la plak~ XD

      Delete
  14. berhias kena bebel, tak berhias pun kena bebel

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuhhh... betul juga tu... kehkehkehkehkeh

      pastu masak kena bebel.... basuh baju kena bebel... tido pun kena bebel... arghhh... stress... kekekekkekeke

      Delete
  15. bapaknye pun kenalah pakai hemsem2 sikit..berkain pelekat pusat terjojol ni, bini pun tak selera kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. halo.... halo.... halo sedara... apa ingat org pakai kain pelikat, perut bulat tak seksi ka? seksi gak laaa...

      sbb... ankel selalu rasa seksi bila berkain pelikat... wakkakakakaka

      Delete
  16. aku hrp bakal bini ko tak mcm ni . kekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tidakkkk... najwa latip tak sebegitu... kehkehkehkeh

      Delete
  17. hahaha... meh mak dara nk komen.kdg2 bini melaram kt rmh pakai lip balm,pakai baju comel2 wangi2,hubby dan ank2 trs cakap "nak gi mana?" haik...nak melaram kt rmh pun x leh ke?kata kn jg penampilan diri,ye tak.nsb baik akk bkn jns suka pakai kain batik,baju kedah,baju kelawar 24hrs.mmg suka nmpk comel je kt rmh ^^

    tapi kdg2 bising gak sbb fesyen org lelaki kt rumah cuma shirt pagoda....seluar pendek.nsb baik hubby x reti pakai kain pelikat..kalau ye,mesti akk confuse kawin dgn org tua manalah ni he3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bwahahahahaha... adeih... sakit perut aku...kehkehkehkeh..

      serender... serender... angkat tgn dah nih. kehkehkehkeh.

      tapi seksi itu kan sabjektif kak... pakai seluar pendek baju pagoda pun seksi. apatah lagi berkain pelikat... kehkehkehkehkehekeh

      Delete
  18. free hair kt rumah tu kn sexy...rmbut ala2 mcm petra nemcova..keriting2..beralun2..ekekeke ntah sape aku sebut ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. petra nemcova ? oooooo... dia ni lah pemain badminton skuad bawah 18 tahun rusia tu... kehkehkehkeh..

      ye lah kan... kat umah takkan nak lengkap tudung siap baju kebaya ketat plak kan? kehkehkehekhe

      Delete
  19. Replies
    1. ye lah dah nama pun kat umah... mestilah sempoi-sempoi bahasa kan... kehkehkehkehkeh

      Delete
  20. biasa2 je kat rumah.. keluar cntik org lain ckpa untungnya dia dapat bini comel canti dan wangi.. xke bangga somi..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takut kang nanti kena peewitt plak ngan org2 kampung... lagi2 wak amat... dia mana boleh tgk pompuan dahi licin nih.... kehkehkehkeh

      Delete
  21. salam ankel..

    nanti najwa latip tu ankel jangan marah pulak kat dia ..bila dia nak pakai make up kat dalam rumah..
    tapi najwa x meka up pon dah comelkan..^^

    nanti nak kawen dengan dia inform2lah saya yer..
    wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh... ankel takde kecoh2 nya... buat senyap2 je .. kehkehkehkeh

      Delete
    2. kedekutlah ankel ni..hari bahagia pon x nak kongsi..sedih ah cam ni..sob2..

      Delete
    3. hakhahakhak... ankel mana suka gosip2... najwa latip pon suka camtu.. kakakkkakkaa

      Delete
  22. bkn kau pun lma jugak ke bersiap...hr tu sampai tertido aku tunggu kau..
    kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekeleh... ko yg silap masa... janji kol 10 pkl 8 ko dah sampai... mmg la lambat menunggu... kehkehkehkeh

      Delete
  23. ui..kalau org ppuan ni nak bersiap n hias2 memang gila lama..hhuhu.sabar ja menunggu

    ReplyDelete
  24. perempuan kalau nak bersiap memang lambat tapi janganlah sampai camtu kat rumah kan..kenalah cantik untuk suami..(:

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger