KISAH RUMAHTANGGA ORANG LAIN part 4


Episod : cinta pandang pertama



























Dahulu beliau selalu bercerita tentang kisah cinta beliau pada ku. Aku tak pernah kisah untuk menjadi pendengar setia beliau. Namun setiap kali bercerita, cerita beliau amatlah romantis macam drama atau filem hindustan. Sampai ke tahap cinta pandang pertama. Mungkin benar cinta mereka begitu sweet dan suci sekali. Mungkin juga inilah kehangatan cinta. Ya, ketika hangat dalam percintaan, segalanya nampak manis.






***** to be continued *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

48 comments:

  1. fulamak....sweetnye.....mesti orangnye romantik...erk....sejuta kali pandang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ceh... abg lagi romantik tau... eleh dah beliau yg cerita... semua nak romantik.. tah ya tah tidak.. kehkehkehkeh..

      kehkehkeh... ye lerrrr... dah berapa ratus tah ribu kali pandang,,.. sekali pon tak pernah jatuh cinta... hampeh tol... kakakakkakaka

      Delete
    2. Ooo...layan kan jerr la erk abg....

      Cuba ksi dia pndang abg byk byk kli lg...mna lah thu....hehehe....

      Delete
    3. kehkehkeh... dah terlampau byk kali dia pandang.... kakakkaka

      Delete
    4. Hmmmm...dah terlampau byk kli erk....klu cmtu, tukar la target laen....hehehe....

      Delete
  2. hahahhaha . cinta pandang pertama ? untungla kalau org yg kita pandang pertama tu ensem . ehhh..termata keranjang la pulak.wkwkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakkaka... tah la.... ankel tak percaya mende2 nih... kat drama bolehlah... kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
  3. tengah bercinta, yg busuk pon jadi wangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... semuanya best.... walau blom mandi pon kata cantik... wangi..... kehkehkehkeh

      Delete
  4. CINTA PANDANG PERTAMA? CERTAINLY JE YANG MENJADI,HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... ye lah... mungkin boleh berlaku kot... pada mereka2 yg hemsem2... huhuhuhuhu..

      Delete
    2. dan pada mereka yang lawa,kehkehkeh

      Delete
  5. muntah cara gitu tak tumpah atas muka ka uncle???hahaahaha..cinta pandang pertama???asal rasa benda tu wujud dlm drama je??kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkk... dia punya kuasa kuda power... terus ke syiling... tak jatuh ke muka... komfem... kehkehkehkeh

      ak ah... kat drama je kan? tapi biasalah... org dok bercinta... bila sembang mmg kencang... kehkehkehkeh

      Delete
  6. amboi uncle.. jgn gelak byk sgt... nanti uncle lak terkena cinta pandg pertama, baru kwn uncle gelak guling2 kat uncle... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... mmmmm... kalau terjadi mmg bagus... harap2 yg terjatuh cinta gadis yg berkulit putih bersih, bibir merah bak delima, bdn mcm botol koka kola, rambut ikal mayang, senyum mcm najwa latip... kehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
    2. perghhh tinggi tu taste uncle.letihlah kitorg buka table nk interbiu calon2....mau 3 hr 3 mlm x hbs2 ngeee ^^

      #najwa latif mmg patut create new song khas untuk uncle ni....tajuknya " hatiku kosong di muka blog jonni" dgn tagline "untuk dia...bergelar sahabat "

      Delete
    3. kehkehkeh... biasa.. biasa.. ankel taste mmg internasional...
      alaaa... baru 3 hari 3 mlm... kekekkeke
      wakakakakka... siap guna tajuk lagu najwa latip... kretip.. kretip...

      Delete
  7. eh eh macam comel je yg strip last tu.. gelak sama2. XDD selalu gelakkan org, yg ni dua2 gelak. wah wah wah. tepi pintu pun jadi nyembang. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... biasalah... sembang2... camtulah... bila tang gelak mmg tahap gelak tak hingat.. kehkehkehkeh

      ooo.. kat memana pon boleh nyembang sbnrnya... kat tepi tangga... kat depan jamban pon boleh lepak lama2 menyembang... kehkehkehkeh

      Delete
  8. Manisnya percintaan mereka. Kalau ada jodoh, adalah tu.. Tapi rasanya bercinta selepas nikah adalah jauh lebih indah. ;D


    Kau muntah ke langit, akhirnya terpaksa telan sendiri. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.. ini cerira lama bro... dah kawen dah pon dorang tu... kehkehkeh..

      owh... mana ada... muntah tu melekat kat siling laaaa... kehkehkeh

      Delete
  9. cinta pandang pertama ye. hmmm belum pernah terjadi lagi. esok kot. heeeeeeeeeeee (tak sabar)

    betul kata kawan pakcik tu "ko tu tak hemsem". wahhh suka la ayat tu. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... esok ? hari ahad lerrr... baru ramai jejaka2 berkeliaran... kehkehkehkeh

      sabo.... sabo,... ko ni... kehkehkehkeh..

      perut ankel hemsem apa... kakakakkakaka

      Delete
    2. a'ah ekk, esok tak keluar bilik sebab takde kelas. lusa la baru best. hohoho

      perut? heh. poning palo den.

      Delete
    3. hmmmm... kompom dok membuta nih... ish.. ish... ish.. budak nih.... keekkeke

      hek eleh... nak pening nape... dah mmg hemsem...
      (sambil usap2 perut) ... wakakakkakkakaka

      Delete
  10. saya cinta pndang pertama somi sy..hahahah.. lawak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. huiyyooooo... mesti beliau pandang tak kelip2 mata... kehkehkehkeh

      Delete
  11. keh keh keh..kau ensem sangat adik jonni..dia tak sampai hati nak tengok sambil ada perasaan cinta..takut bertepuk sebelah ketiak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakaka... ketiak mana buley bertepuk.. ketiak cuma boley buat bunyi kentut... alaaaa... mcm masa bebudak dulu... main2 buat bunyi kentut pakai ketiak.... kekkekekekeke

      Delete
  12. kesian pak cik, tumpang simpati~

    jom pak cik, buat bedah plastik! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehkeh... takpe... takpe.... kat umah ankel ada byk plastik... bley pakai... jimat sikit... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. ok, pak cik try buat dlu, buat vdeo demo skli, bley cuba lpas nih XD hahaha!!

      Delete
    3. ek eh... dia yg cadang buat bedah2 plastik... hang la buat dulu... kehkehkehkeh

      Delete
    4. pak cik kan ad byk plastik, so pak cik la buat dulu ek ek ek

      Delete
  13. berjuta-juta lemon nk kena pndang kau ni..brulh jatuh cinta..wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhh... sbbnya beliau blom nampak aku pakai seluar pendek tak pakai baju... haaaa... itu mmg seksi gila. kalau beliau tgk... mesti pandang aku x kelip2 mata tau... wakakkakakaka

      Delete
  14. salam ankel..
    najwa latip tu penah pandang ankel x..
    kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak... tp ankel selalu pandang dia... kakakakkaka

      Delete
    2. kesian ankel..sabar ye..
      insha Allah saya doakan die pandang ankel pulak lepas ni..^^

      Delete
    3. najwa latip... najwa latip... ankel nak najwa latip...
      kehkehkeh

      Delete
  15. uncle kena pakai segak-segak sikit baru anim nampak..kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 ankel segak apa... hari2 pakai tshirt, seluar jeans ngan selipar... gila rock... wakkaakkakakaka

      Delete
  16. kalo pandang pacek, bukan jatuh cinta pandang pertama..tapi jatuh tangga pandang pertama kot..hahahahaha

    ReplyDelete
  17. sekali pandang 2 3 4 kali fikir..huhu.. itulah cinta pandang pertama..hohoh..

    ReplyDelete
  18. bikin lawak lah ankel ni.jodoh tak kemana..tak kire ensem ke tidak..sabar je la...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger