CERITA 15 TAHUN YANG AKAN DATANG



15 tahun akan datang... entah ankel masih berblogging entah tidak. Jadi entri kali ini ankel akan cuba menyingkap apa yang mungkin berlaku 15 tahun akan datang. hmmm...

15 tahun akan datang... sudah tentu ankel akan bertambah veteran. Rambut sudah banyak beruban, garis-garis kedut berlumba-lumba meninggal jejak di kulit muka ku yang mulus ini.






Namun walaupun sudah agak veteran, namun ankel tetap akan meneruskan jiwa rock sejati tanpa ada unsur-unsur meminati cerita runningman.(?) Tapi ankel sudah memakai cermin mata. Ya, sebab sekarang pun ankel dapat rasakan yang ankel sudah sampai masanya kena check mata. Ankel dapat rasakan penglihatan ankel sudah tidak setajam penglihatan seekor helang yang ingin menyambar mangsanya seperti dahulu.

Tapi bukan sahaja ankel, tapi anda semua juga akan mengalami situasi yang sama bukan? 15 tahun akan datang anda semua juga sudah tua. kekekekekeke. 

Pada masa tu anak-anak akak SudipvsSenduk semua dah bujang-bujang. Yang dah kawen pun ada. Siap ada anak pulak tu. Jadi akak sudipvssenduk pun sudah menimang cucu, jadi kenalah memanggil beliau dengan panggilan nenek pula. Sama juga pada semua rakan-rakan blogger yang ada anak dah bersekolah sekarang, mesti semua dapat title datuk dan nenek pada 15 tahun akan datang. Betul tak nenek aleasara. Owh lagi satu, akak Mak Dara kena tukar jadi nenek dara. Kuikuikui... 

Tapi pada masa tu walau ankel dah tua, ankel tetap hepi. Hepi gila-gila you know... sebabnya mudah sahaja, iaitu....









Ankel dah berumahtangga ketika itu. Dan isteri ankel pula tersangatlah comel. Berkulit putih melepak, berlesung pipit, dan badan macam botol koka-kola. Owh sudah tentunya beliau masih muda, baru berumur awal 20 an gitu. 

Begitu juga dengan rakan-rakan yang masih bujang sekarang, ketika itu kalian semua mesti dah kawen semuanya. Macam si eita dengan si rietta. Begitu jugak dengan si Aira dengan stickynote tu. Bila kawen langsung tak tengok cerita runningman lagi dah. Makan kfc ayam sambal korea tu pun tidak lagi.

Lepas tu bagi adik-adik yang masih bersekolah pulak, macam si cik pensil dengan si nadhirah tu, masing-masing dah abis belajar dah ada kerjaya masing-masing. Dah ada kehidupan sebagai seorang dewasa. Owh sudah tentu sudah mempunyai kereta sendiri.








Tapi kereta 15 tahun akan datang amat berbeza dengan kereta zaman sekarang, bentuk kereta semua kembali ke arah klasik. Bermakna semua bentuk kereta masa tu berbentuk retro. Tetapi disebabkan kos bahan api teramat mahal masa tu, semua kereta telah menggunakan tenaga solar. Tu sebab semua kereta masa tu ada panel-panel solar kat bumbung. 

Dalam bab motor pulak, dah teramat berubah. Motor masa tu dah tak ada 2 roda lagi dah, takde langsung. Maklumlah masa tu semua motor dah boleh terbang walau cuma pakai kuasa bateri ja pun.








Dalam bab gajet-gajet pulak, semuanya dah bertambah maju. Dah tak pakai dah pc-pc ke, laptop-laptop semua dah tak wujud. Semuanya guna teknologi bersepadu. Monitor dah dicipta menjadi spek mata. Bermakna bila kita pakai spek tu kita bukan sahaja boleh nampak hensem, tapi boleh nampak skrin komputer kita tu. Keyboard pc plak jenis pakai kat lengan je. Lepas tu dekat spek mata tu ada antenna, bila kita tarik naik antenna tu kita boleh layan astro. Haaa... kira macam ni lah bentuknya...







Disebabkan masa itu segalanya bergerak pantas, hidup manusia jadi semakin sibuk. Dah tak sempat nak buat apa dah. Kemas rumah pun tak sempat asyik dok kerja je, jadi disitulah robot memainkan peranan. Robot-robot akan membuat segala kerja-kerja rumah dari mengemas, membasuh baju, siram pokok bunga malah memasak. Owh, ankel yakin teknologi inilah yang amat di nanti-nantikan oleh semua suri-suri rumah ye dak?






Mesti best kan kalau ada robot-robot yang buat semua kerja rumah, kita dok tengok je dorang mengemas rumah, basuh baju semua. kehkehkehkehkeh.








** entri main-main je. Harap tiada yang akan tersinggung... huhuhu. Kalau ada yang terguris, kemaafan dipinta. Peace bebeh...






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

88 comments:

  1. kira bakal bini ankel sekarang baru drjah satu lah ni..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek ehhhhh.... darjah satu? logik ah sikit..... takkan ah darjah satu... kalu kira2 baru tadika tau... kekkekekekkeke

      Delete
    2. p usha budak2 tadika cepat! haha

      Delete
  2. takleh blah ankel ni
    bini nak mude gitu
    hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekekkekeke.... alaaaaaaa... berseloroh je pun.... bukan betul2 pun... tapi kalu betul dpt binik muda remaja....


      WOW !! wakakakkakakaka

      Delete
  3. sekarang pun dh tak rajin nk update blog apatah lagi 15 thn lagi datang hahaa..tapi kan cuba bayangkan 15 tahun nanti tu larat ke ji hyo nak kejar kim jong kok nyer??keekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... lama x berupdate ye cik nota melekat... huhuhuhu..

      kekekkekeke... sbnrnya citer runningman tu ada punya 15 taun lagi... takkkan stop citer tu... pelakon sume pun yg sama... cuma tajuk citer je kena tukar....


      running oldman ......

      Delete
  4. You've made my day on beautiful monday morning blues :)
    (sambil bayangkan tengah gurau dgn cucu2 yg kiut macam neneknya)



    Dik, ko jangan lupa pakai polident perasa stoberi tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekekeke... tak sabo nak menimang cucu ye kak? akekekekeke..
      takpo... 15 taun lagi... tak lama tu... kuikuikui...

      kekekkekekeke.... waaaa.... kalu polident perisa buah naga nak la pakai... akekekkekekeke

      Delete
  5. Haha..imaginasi tahap tnggi nie ankel..xterjangkau dek otak sy... peace!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekekkekeke... owh... berimaginasi itu memang rutin ankel... nak buat cemana.. akekekekkeke

      Delete
  6. Bini umo 20an....xmenahan abg...ooo, ptut la xmo kwen lg....nk tunggu dpt yg muda jelita....aik?nama rietta pown ada...alamak, tacing...ekekeke....Amin....moga doa abg untuk rietta tu termakbul....hehehe....mluuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekekke.... mana la tau kan.. dpt binik muda jelita... tapi skrg masih mengharapkan najwa latip atau shila amzah... wakakakakkakaka..

      Amin... moga rietta dpt suami yg hemsem, gagah dan yg paling penting... beriman... huhuhuhu

      Delete
    2. Amin....nak yg beriman...nak yg bleh jd imam solat rietta ngn anak anak...pss...tinggi x cita cita rietta nk suami camtu? Hehehe...

      Delete
  7. hahahaha... ankel.. ankel... ngan bini tu, dah macam ayah ngan anak tu! hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekkekeke... eleh... zaman skrg yg laki bini mcm datuk ngan cucu pun ada... apa nak heran.... akekkekkekekke

      Delete
  8. ankel........ 15 tahun akan datang...simpan rambut panjang gak ke? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekkekke... kompom... simpan rambut panjang... tapi tu pon kalu tak botak tengah ler... kekkekekekke

      Delete
  9. cehhh nak yang muda kena tunggu bangka dulu ea pakcik? pfftt.

    ho'oh tah ade lagi tak runningman tu 15 tahun akan datang. ape-ape pon Yoo Jae Suk tetap di hati. kahkahkah. (nanti dah tak boleh tengok runningman kot-kot suami cemburu. ekk?) =..='

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekke.... ye ler... nak la yg muda belia... wakakakkakakaka

      huh... dah pakai kerusi roda dah org tu nanti.. kekekkeke..
      kekekeke... ye lerrrrr... mau tak laki hang jeles... asyik2 ko panggil dia jong kook oppa... bengang ah suami tu...

      wakakkakakakaka..

      Delete
    2. yela yela. macam yg diorang kate, bini pakcik tu sekarang still tadika or baru masuk sekolah rendah. wakakaka

      boleh je cover macam ni "Ehh mane ade panggil oppa, tu haa Ji Hyo OPAHHH!" har har har. cover baik punya! LOL

      Delete
    3. kekekeke... takpelaaaa... ankel akan setia menunggu... wakakakkaka

      kekekeke... byk ah cover2... kalau hang dok tersasul ja , nak kaver2 apa... nak ajak mkn, hang sebut...

      jong kook oppa.. jom mkn... gila x hangin org tua tu... kekekkeke

      Delete
    4. bweeekkkk! sorry termuntah dekat hulk tu pulak. hohoho

      jadahnye nak ajak makan dengan orang yg dalam tv tu. macam tak waras je. lainla kalau time tu tengah honeymoon kat korea. hohohoho :P

      baik sikit ea, pakcik lagi tua daripada 'dia'. hohoho

      Delete
    5. eleh... muntah je la kat hulk tu... tak kisahhhh... kuikuikui

      kekekeke... haish budak nih.. bukan camtulaaa... maksud ankel katakan suami hang nama jeffri.. eh, tak best.. Marsiman, nama dia Marsiman.. selalu hang panggil dia baby, tetiba hang panggil dia jong kook oppa... apa perasaan dia... haaaa... mesti keciwa kan? huhuhu

      argh !! tak kisahlah ankel tua ke "dia" tua ke... ankel nak panggil dia org tua gakkk... org tua... org tua... org tua... org tua... org tua.... kakakakkakaka

      Delete
    6. mak aihhh name tu tak boleh blah. yela pakcik, kecewa la kot. tapi tak semestinya, nanti orang cakap la panggil dia jong kook oppa sebab badan dia same tough. ho ho ho =..='

      pakcik ni nak kena ni, kang orang doakan pakcik tak dapat bini muda kang. haa baru padan dengan muka tu. wekkk

      Delete
    7. kekekekke... kalu da nama marsiman, takdenya nak taf mcm jong kook tuuuuu... kedengking ada lerrrrrrr... huehuehueuehue...

      kekekekke... alaaaaa... tua ke muda ke... ankel tak kisah pun... janji mcm botol koka kola... kekkekekekkekekke

      Delete
    8. apa ada pada nama? :P :P :P :P

      botol yang baru ke lama? puhahaha!

      Delete
    9. ada huruf laaaaaa...... kuikuikui

      botol... botol... kacang botol... kuikuikuikui

      Delete
    10. wahhh pakcik,yelaa yelaa =..='

      bini pakcik macam kacang botol? kahkahkahkahkahkahkahkah! sumpah lawak

      Delete
    11. kekekekke... kalah ah tu... kekekkekeke..

      kekekekke... ehhhhhhhh... ingat kcg botol tak ramping ke? x seksi ke? tolong sikit... kcg botol ni hot tau... kakakkakaka

      Delete
    12. yee pakcik, kali ni den ngaku kalah.

      cehhh, lukis sikit, kasi tengok. wekkkk

      Delete
    13. kuikuikui... wokeh... sila pos hadiah... ankel tunggu...

      owh... maaf.... ankel tadak kcg botol utk dibuat rujukan... kuikuikui

      Delete
    14. bak sini alamat, daripada hari tu mintak, macam mane nk pos hadiah. haaah

      hok aloh, bukan ke imaginasi pakcik tinggi menggunung. kan. :P

      Delete
    15. wokeh.... nanti ankel bagi eh? janji tau bg hadiah... ankel nak mesin basuh sebijik... kalu boleh siap ngan pembakar roti eh? huhuhu..

      owh... kadang2... tp selalunya mendatar sahaja imaginasi ankel... kuikuikui

      Delete
    16. ohhh okay, no hal lah. mesin basuh dengan pembakar roti ea. okay okay, yg sketchingnye je ea, no real real. wekk wekk

      tak nampak mendatar pon =..='

      Delete
    17. cehh !! kata nak bg hadiah.. sketching mana bulih.. kalau kawen pun, bulih kawen ngan sketching.. mesti nak yg real kan? aiyoooo.... kekekkekekeke..

      memang lah... sbb baru je menjunam... tu yg x nampok mendatar tu... kuikuikui

      Delete
    18. yela yela, hadiah tu postpone mase pakcik kahwin je la, tapi kena mintak izin dengan cik 'abang' dulu. kuikuikuikui puh puh!!

      Delete
    19. kekekekeke... ye la... takpe yg penting hang bagi. Waaa... apa2 kena mintak izin ngan org tua tu dulu ya? takpe la... janji ankel dpt mesin basuh tu nanti... kuikuikui

      Delete
    20. disebabkan pakcik tak hormat dia, tak nak la bagi mesin basuh tu. cancel!

      Delete
    21. oi... mana boleh kensel2... mana aci....

      Delete
    22. ni mesti keje org tua tu... kurang asam tul !! melepas aku mesin basuh...

      Delete
    23. haha. panjang lebar komen2 ni. sakit perut gelak . hahaha

      Delete
  10. tak payah 'agak veteren' sgt la ankle .. mmg veteren pon .. kah kah kah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekekeke.... haish... bukan veteren.... evergreen tau... evergreen... akekekkekekkeke

      Delete
  11. dah macam tajuk karangan time skolah dulu2..
    kehidupan pada tahun 2020.

    yg isteri tu paling melampau imaginasinya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye... ankel rasa kalu ankel buat karangan ni masa skola dulu mesti dpt markah penuh dari cikgu bm... kakakakkakaka

      owh... itu sudah pasti... wakakkakakakka

      Delete
  12. Replies
    1. kekekke... tapi lagi best kalu robot tu siap bleh tukar jadik motor ke... kereta ke.,... kekekkekeke..

      Delete
  13. hahaha..eleh, bini nak muda sokmo..
    antena astro tu xleh blah ok~

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekkekke... alaaaa... berseloroh ja pun... jgn ah amik serius.. akekekkekekke

      kakakakka... ehhh... best apa.. tgh dok tunggu bas tarik antenna dok layan astro... kan best tu... kekkekekkeke

      Delete
  14. pertama sekali nak tulis....tqvm ankellll terharu tgk nama erkkk 'nenek aleasara' uuuu....tapi glamour gak nama tu...dh mula bygkan cucunda tersayang buat karangan dan menulis...pada cuti sekolah yg lalu,kami pulang ke kampung.Tak sabar rasa di hati melihat dan memeluk nenek vogue kesayangan kami...NEK ALEASARA....glamour tak nama nenek kami " (iskisksobsob)

    wah ankel jgn nak mengada2 malas nk blogging.nnt dah dpt bini yg muda jelita,makin bersemangatlah kot update entri.wah cayalah lukisan ankel kat atas ni,sempoi.ok2....nenek alea nak order ketiga-tiga robot tu untuk bekalan 15 thn akan datang hukhukhuk..batuk pulak ngeeee :)



    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekeke.... owh.. x sabar ye kak jadik nenek... cuti2 skola .. ptg2 dok depan umah ngan cucu2 siap nyanyi lagu kanak2...... kekkekekeke...

      uish... kalu dpt binik muda... update entri sejam sekali... bersemangat tu... kekkekekkeke
      owh... paham... akak terlampau sibuk kan... biasalah wanita berkerjaya... camtulah... pagi kerja... balik umah pun kena kerja... huhuhuhuhu

      Delete
    2. tumpang lalu nenek aleasara.. sihat tak..kikiki..
      psyuhhhh!!!!(lari sekuat hati..^^)

      amboi ankel nak bini muda jer..
      tapi ankel.. najwa latif yang menjadi pojaan hati ankel tu.. 15 tahun akandatang dah 30 lebih umur dia..
      so ankel dah x sayang die eh..ish2..

      Delete
    3. kekekekke... jgn ah panggil kak lea nenek skrg... tunggu ah 15 taun lagi... sian dia.. muda2 kena panggil nenek... kekekkeke

      kekekkekeke... biasakkkkk arrrr,... kekekkeke
      abis tu nak bua camna... jgnkan sms, miskol pun tak pernah... terpaksalah ankel carik aweks lain... kekekkekeke

      Delete
    4. makcik gee sengal hahahahaha....yelah yelah 15 thn akan dtg baru gee pegang title makcik.

      yolah ankel,aleasara muda lagi ni huhu....jauh lagi nak pegang title nenek huwaaaa hukhuk batuk lak,cu....

      ankle tu jual mahal sgt.najwa seganlah ...kang nanti dia cipta lirik lagu dan feat lagi sekali dgn sleeq ...tajuknya periga mencari timba...ku tak rela..

      Delete
    5. haaaa... marah si gee tu kak... marah dia... marah dia.... kekekkekke... jadik batu api jap... kekekkekekke

      kekekkekeke... aish... mana ada mahal... diskaun 70 persen tu... mahai tang mana... kuikuikuikui

      Delete
  15. terbaek la ankel. bak kata si Mongji, waa Daebak! Kikiki. Jgn buat tak kenal plak sape Mongji tu. Hakhak. Bini ankel tu mmg takleh blah. Kalo 15 tahun ag umo die 20an, skang ni umo 5,6 tahun la yer ankel? Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mongji? huish... mestilah kenai... gelpren ankel tu... akekekkekekeke...

      kekekkeke... ak ah ler... baru 6 taun... wakakkakakakka

      Delete
  16. angkel pegi korea wat plastik sejeri lah..keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... sblm ankel pi korea buat plastik sejeri... haaaa... ankel nak campak hang bio dok sangkut atas pokok... kekkekekkeke

      Delete
  17. haha..nak bini yg coca cola shape body..gempak betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekeke... gempaq kan? ramping gitu... kekkekekkeke

      Delete
  18. x bleh tahan bab bini body shape coca cola tuu.. confirm lawa lah. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... huish... mesti ah lawaaaaaa.... kata botol koka kola... kekekkekekkeke...

      aish... memain je lah... huhuhuhu

      Delete
  19. hahahhahah...
    hebat betol imaginasi kau....
    bagus2.....
    masa tu agak2 nyer aku tengah sibuk duk kelek anak kan..
    kahkahkah....


    ntah2 aku dah ke batu dua pun tak tahu lah kan...
    hehehehehhe


    eh???....
    kau takde anak erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekke... biasak ah... aku kan suka berangan... kekekkeke
      kekekeke... semoga begitu... hhuhuhuhu

      jgnlaaa... aku doakan hang panjang umur, murah rezeki dan sentiasa bahagia...

      adaaaa... skrg pun ada... anak buah ler... kuikuikui

      Delete
    2. hahahahha....
      ingat kau mandul tadi..
      takde lukis anak pun..
      kihkihkih

      Delete
  20. pak cik mcm adik2 darjah,, daya imaginasi tinggi...

    haha~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... sbnrnya ankel ni baru ja darjah 5.... saja je berlakon tua dlm blog ni... padahal upsr pon x ambik lagi.... kekekkekekekekkekekkekeke

      Delete
  21. tak sabarnyaaaaa...masa tu mesti dah kawen..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboiiiiii hang nih... wooooo... skola tak abis lagi da pk nak kawen... repot kat akak hang... kuikuikuikui

      Delete
  22. wakakakakakakaka! lain bebenor yeh dunie 15 tahun akn dtg uncle nihh.. daye imaginasi uncle mcm budak2 tadika lahh :p yg tak menahan tuh nak bini mude aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... biasak ah ... ankel ni bebudak lagi... muda lagi,... baru skola rendah... camtu ah imajinasinya.. kakakkaka

      kekekkeke... alaaa... memain je lah... aiyoooooooo... kuikuikui

      Delete
    2. ya. muda-mudahan hajat ankel termakbul utk dapat bukan BINI tapi ISTERI muda :)

      Delete
  23. Kenapa 15tahun ankel?nape tak 5tahun ke?10 tahun ke?heee..ini sangat sangat memandang jauh kehadapan kehadapan sangatttt ni.janji dapat bini muda yeh. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekke... ya... kita kena pandang jauhhhhhhhhhh kehdpn... kuikuikui...

      owh... itu sudah pasti ... kuikuikuikui

      Delete
  24. robot cuci baju tu kalau ada tetamu mai rumah... mampuss.. haha

    ReplyDelete
  25. hahahahahahahahahaaha. nampak kesengalan di situ

    ReplyDelete
  26. k fine.~ *tetiba

    helo pak cik~ k,bai

    ReplyDelete
  27. pergh.. kemain jauh dia punya pandangan.. hua hua hua

    ReplyDelete
  28. huhu.. bagus ankel berpandangan jauh.. :D

    ReplyDelete
  29. wahahahahaha ai like.. Nenek Dara pon best gak tu.. time tu Nenek Dara dah bersara dari tulis skrip drama dan berenti jd blogger dah... time tu nenek dara jual jamu je full time wahahahaha

    ReplyDelete
  30. alhamdulilah.. :)

    ankel jangan sampai pensil kawen dulu sebelum ankel sudah. pasti kan ya? =D haha

    ReplyDelete
  31. heish..nmpk sangat miang keladi pacek bila tua nanti..nk kawen dgn awek muda saja..huhu

    ReplyDelete
  32. yang last tu betol2 bengong...hahahaa

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger