JOM KITA MENGUNDI




Ankel tak pegi pun mana-mana ceramah politik kat tempat ankel. Maklumlah ankel ni bukan kaki sangat bab politik-politik. Tapi masih ada lagi stail kempen dari rumah ke rumah oleh peraih-peraih undi. Dan ankel sempat jugalah beramah mesra bersama orang kampung yang datang rumah promote parti masing-masing.












Walau macam manapun undi tetap rahsia kan? Ankel pilih ja yang mana ankel rasa wokeh. Tak payah nak gigih sangat ikut-ikut berkempen ke apa... Yang penting, bila sampai masanya ankel pun jalankan tanggungjawab untuk mengundi...








Jadi ankel nak ucapkan selamat mengundi. Pilihlah yang mana anda rasa terbaik. Dan pada yang masih bersekolah dan tak layak mengundi lagi tu, takpa nanti sampai masanya korang pun akan merasa juga kehangatannya.

Buat masa sekarang prektis-prektis dulu mengundi kat sekolah. Pilih ketua kelas, ketua kebersihan dan bendahari. Dan faktor utama calon ketua kelas yang dipilih mesti pasal mamat tu hemsem. Ye dak ?










***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

56 comments:

  1. slm jumaat yang indah
    ankel breakfast apa tu
    semua blogger dok riuh-rendah
    sembang politik sampai entri haru-biru

    wah biru ada hijau pun ada
    depa singgah rumah sebab tau ankel hensem orangnya
    akak nak ucapkan slmt mengundi untuk semua
    tok sah dok gaduh2 kita tak untung apa :)

    bye2 ankel.....^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm jumaat....
      kuikuikui... ak ah... demam pilihanraya la katakan... mmg "meriah" gila skrg nih... huhuhuhu..

      aish.. kalau ankel hemsem .. sudah tentu hari2 akan ada gadis2 singgah.. ni sorang pun tadak... kuikuikui..

      kuikuikui... ak ah.... tak yah lah gaduh2 kan... huhuhu

      Delete
  2. huhu..kat sekolah pilih kadang2 tengok muka n perangai..mana tahu tak boleh harap..dah salah pilih..hoho
    btw,selamat mengundi ankel..buat pilihan bijak.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... elehhh.. mesti pilih yg hemsem2 kan? wekkkk... kakakkaka

      yep... buatlah pilihan yg terbaik.. kan? huhuhuhu

      Delete
  3. alaaaa...kite tak layak mengundi lagi..layak undi ketua kelas je..bukan pilih yang hensem...tp pilih yg lurus yang senang nak perintah buat kerja....wakaka..selamat mengundi ankel..jgn buat undi rosak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... mengundi ketua kelas pun hokey... dulu dulu dulu dulu.. masa ankel skola... kalu calon pen ketua kelas.. mesti ankel pilih yg comey... gatal kan? kuikuikuikui

      Delete
  4. undi diri sendiri la.. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... tercalon pon idak... nak undi camner...

      bebudak sekelas tak tau kalau ankel yg jadi ketua kelas.. ankel akan sapu kelas tiap2 pagi... kan rajin tu... kuikuikuikui

      Delete
  5. yeay tak sabar nak mengundi. ni kali pertama saya mengundi. nak undi ankel bleh? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... berdebar la tu... takpa.. pangkah bebaik... apa yg boleh di pangkah, pangkah aje... kuikuikui..

      boleyyyyy... undi ankel dalam kategori pelakon tambahan terbaik ya... kekekkekekeke

      Delete
  6. vokeh ankelllll,selamat mengundi,semoga menjadi pengundi yang beriman dan ohsem,cewah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeh... slmt mengundi mokcik onie... huhuhhu... yep kita undi mana yg terbaik.. huhuhu

      Delete
  7. la patut la tak penah jadik ketua kelas..sbb tak segak rupanya hahahahha..selamat mengundi for next generation and our future.ewahhhhh hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... mmg ah x segak skrg.. nantilaaa... kalau ankel ada duit, ankel beli produk kak ton.... haaaaaaaaaa... histeria gadis2 tgk ankel nanti... wakakakkakakakaka..

      yep... kita undi mana yg terbaik... kan? huhuhuhu

      Delete
    2. hahahaha tak menahan kak ton..gurau jer ankle..apa la ada pada rupa janji hati baik :)

      Delete
    3. err.. ankel.. hati ankel memang baik tau...
      (sambil kenyit-kenyit mata)

      wakakakkaka

      Delete
  8. Replies
    1. takpelah... hang pi dulu... ankel nak cuci baju jap... kang kol 11 baru ankel pegi... kekkekekekke

      Delete
  9. hemmm, samalah ankel..i pon terkilan.

    sebab aku sampai ke skolah menengah tak dpt pon jawatan pen.ketua kelas

    bahahahahaaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... arghhhh.... senasib kita... camner la perasaan jadi ketua kelas tu ye... mesti best... kekekkekekkeke

      Delete
  10. dah 2 minggu akak prektis buat X pada kertas.
    asik senget je... tak puas hati betul la.


    masa sekolah dulu selalu jadi ketua/penolong dlm kelas...
    heran sungguh... sebab akak bukannya hensem pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha saya pun saya pun asyik senget je ngeee :)

      Delete
    2. kak SvS... bawak pembaris... kalu boley bawak pembaris yg 3 segi tu... kompom lurus... kekekkekkke

      kekekkeke... akak lawo la tu... sbb aku dulu kalu bab undi pen ketua kelas... mesti pilih budak yg hot2 gitu... wakakakakakkaka


      kak akea... meja... meja tu senget... cer try sendal sikit kaki meja tu... mesti boleh lurus... kekekkekekke

      Delete
  11. salam ankel..

    alah ..saya nak mengundi..dah daftar dah..
    tapi nama saya x masuk dalam sistem..wuarghh!!
    dahlah first time nak mengundi ni..
    sob2..
    tapi xpe lah xde nasib..huhuhu~~

    p/s:saya pernah jadi penolong ketua.. omgeee..
    adekah saya hensem..why!!
    saya x nak jadi hensem..saya nak jadi comel..wuarghh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gee..vote ankel je sbb dia mmg dilahirkan hensem n comel.kita pangkah X besor2.opss kenalah tau alamat rumah ankel,nanti akak bawa najwa sekali ye ankel....ngee ^*

      Delete
    2. gee.. takpalah... prektis2 dulu undi lain... undi bintang mencari bintang ke... undi anak didik aflin shauki... lawak gak dorang tu... kekekkekekkeke

      kekekkekeke... hang hot kot... tu yg kena pilih tu... ankel dulu asal tgk budak tu hot atau kiut... kompom ankel angkat tgn... tak kisahlah apa jawatan sekali pun... kuikuikuikui



      kak alea.... kekekkeke.. ak ah.. aku mmg hemsem....hemsem kepala lutut ... kuikuikui
      haaaa... jgn pangkah kat jamban umah ankel sudah... kang jamban kena pecah, aku nak melabur kat mana? fikir2kan... kuikuikui
      najwa? waaaaaaaa... pengsan aku kalu jumpa dia... akekekkekeke

      Delete
    3. wuahahaha.. ankel comel!!!wow..!!
      terbayang ankel pakai reben besar2 kat atas kepala..kiutnye ..kak lea..muahahaha!!! suweetnyer ankel..muahahaha(gelak kejam..)..jom pangkah kat muka ankel je.. boleh dari comel jadi gagah perkasa macam askar..kan2..^^

      baik ankel!!!
      haha.. ankel senget.. saya x nak yang panas.. nak yang sejuk..kalau jadi panas.. berpoluh-poluh..cair mekap kang..wakakaka.. ^^

      Delete
    4. wakakakaka... tu blom pakai produk kak ton lagi tu... kalu tak lagi comey... kakakakakak
      aish... ingat muka ankel kertas undi hapa nak pangkah2... aiyoooo.. huhuhu

      kalu sejuk muka jadi pucat... baik suam2 kuku ja... kekekkke

      Delete
  12. Eh2 mcm tau2 je slalu plih org hemsem.hehe.. Ayh sy dh siap ajr dh cra2 mngundi ngan btol.jgan pangkah besar sgt ktanya. Nnti undi rosak.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... biasalah... pengalaman ankel kalu bab undi kategori wanita... kompom ankel undi yg hot2 gitu... kuikuikui

      kuikuikuikui... jgn pulak pangkah kecik sgt... tak nampok plak kang... jenuh tukang check tu dok cari kat mana pangkah dia... kuikuikuikui

      Delete
  13. Replies
    1. yep... slmt mengundi... hang dah bley ngundi blom? kuikuiukui

      Delete
  14. Selamat mengundi uncle!!
    Kali ke berapa dh uncle g mengundi??
    P/S: xpe uncle..pasnie kalau uncle bertnding mesti sy undi uncle pnya..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... sbnrnya kan... kat blog ni ankel wayang jeeee... saja berlakon dah tua gitu... hakikatnya ankel masih muda lagi maaaaa... ini baru kali ke-6 ankel undi...

      Delete
    2. Hahhahaha..gelak golek2 bc statement uncle!

      Delete
    3. haaaaa... golek... golek.... jatuh katil baru tau... kekekkeke

      Delete
  15. heheheh...ankel undi ape??antara nenas ngan betik...sy undi betik!!!buleh buat sayur...kah!!!kah!!!kah!!!hehehe....samelah kite sbb sy pon x hensem!!!sob...sob...sob....

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ankel undi nanas... sbb nanas sedap kalau mkn cicah asam boi... kuikuikuikui

      ooooo... ye ke? jomla kita buat persatuan... "persatuan lelaki2 yg tak dpt jadi ketua darjah daerah kuala langat"... hang kan dok banting gak kan? kuikuikui

      Delete
    2. PLKD tau!!!bukan PLKN...kah!!!kah!!!kah!!!bagos idea tuh!!!tunggu PLLK plak...(persatuan lelaki lambat kawen)wakakakaka!!!nak join??hakhakhak!!!

      Delete
    3. kekekekeke... persatuan lambat kawen? alamak... ankel dah register persatuan bujang tadak brek.... kekekkekeke

      Delete
  16. haha..takpe2..nnti sy undi ankel ek.. tu pun kalo ankel bertanding la..wakaka..tpi nnti pru14 la ankel..muehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke... kalau hang undi ankel... ankel akan turunkan harga pinggan mangkuk, harga radio dan harga lapik kusyen. kuikuikui

      pru akan datang? huh... ankel dah tahap bintang keemasan dah camtu... kuikuikui

      Delete
  17. Replies
    1. yep... marilah sesama kita semua mengundi ye... pilihlah yg kita rasakan terbaik... kan? huhuhuhu

      Delete
  18. selamat mengundi..

    kalu kau tak pangkah aku..siap lah kau...hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. datuk seri...
      aku.. aku .. aku akan pangkah datuk seri... tapi mohon turunkan harga mesin basuh... aku cadang nak beli baru ni... kuikuikui

      Delete
  19. Uncle comel sebjik macam Aaron Azuz.
    Jangan lupa pangkah rumah jiran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... aaron azuz anak pak malek warung kopi tu ka? mana ada.. lainnn... kekekkekekke

      ooo... kang ada ramai org dtg pegi pecah rumah jiran aku tu... tak pepasal diorang kena duk balai raya... huhuhuhu

      Delete
  20. marilah mari kita mengundi, tunaikan kewajipan pada negara,ewahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaa... fulamakkkkk... siap nyanyilah diaa...
      waaaa... suara memang tak sedap langsung laaa... picing kelaut.. kuikuikuikui

      Delete
  21. TH penah jd ketua kelas. kire masuk kategori ensem la ek???wuwuwuwu



    xboleh mengundi lagi sebab belom daftar.sobsobsob

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. kalu laki je kategori hemsem... kalu pompuan jatuh dlm kategori hot... hmmm... maknanya hang di kira hot la masa kat kelas dulu... kekkekekekeke

      kekekekkeke... takpolah ... sila daftar pasni... huhuhuhu

      Delete
  22. haha.. dulu suka gak la pilih sebab hensem.
    hensem = berwibawa (fikiran bebudak)

    Bila da besar pikir2 balik, pilih lah yg betul2 bertggungjwb. meski dia xlah hensem mana pun..=B selamat mengundi unkel!

    ReplyDelete
  23. wahahaha.. baru tau, yg hensem2 jea selalu dipilih jd ketua darjah.. err.. mmg ada kebenarannya lah kan.. yg popuan pun klu lawo baru jd ketua darjah.. klu x.. huk2

    ReplyDelete
  24. tak nampak pon inai biru uncle J?

    (",)

    ReplyDelete
  25. itu sebab ketas undi xde gmbo, ada lambang parti jerr...hehehe...alaa...yang last tu tacing larr...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger