TALI RAFIA PUN TALI RAFIA LAH











Sejujurnya dah banyak kali terjadi. Lupa pakai tali pinggang ankel ikat je pakai apa-apa yang boleh pakai. Ikat ngan wayar pun pernah. kehkehkehkehkeh

Tapi paling sadis bila lupa bawak dompet. Dah beberapa kali dah. Sampai-sampai kat stesen minyak baru perasan duit tadak.





Kalu bab henpon, hmm.. tah dah tak ingat dah berapa belas ratus kali dah..



Moral of the story : Jangan bangun lewat, nanti lupa pakai tali pinggang pi kerja. Naya...







***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

59 comments:

  1. saya ingatkan saya teruk guna skaf, rupanya ade yg lg sadis guna rafia...??

    ish! ish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik ? ingatkan org laki ja yg dok terlupa tali pinggang... pompuan pun ado... kuikuikuikui

      tali rafia, apa2 jenis tali pakai ja... bukan ada org nampok pun.. kuikuikuikui

      Delete
    2. tapi ankel dah bagitau orang la. satu Malaysi tau. tau. kuang3

      Delete
    3. kuikuikui.... alaaaa... dah tutup dlm baju... tadak pon org tau... akekekkekeke

      Delete
  2. Makaih terus kreatif ea bila dah terlupa. hah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... biasalah dok tgk citer mcgyver masa kecik2 dulu.. tau citer macgyver?

      aik? tak nak kembangkan hidung ka? kuikuikuikui

      Delete
  3. Replies
    1. owh... hari ni ikat pakai tali pinggang Lee beli kat pasar mlm.. 10 hengget sahaja... kuikuikui

      Delete
    2. ankel kak lea kan kalau nak save bajet masa belum gaji kot tali pinggang rosak..suka beli kat pasar malam he3...wooooo Lee pun smart tau he3..

      Delete
    3. kekekeke.. ankel tak pernahnya beli brg2 mahal branded punya... beli pasar mlm je... jimat... huhuhuhuhu

      Delete
  4. sebelum p keje kene cek sume ye ankel =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... kalu dah lambat tadaknya nak cek2 semua... start motor... jalan terus... kuikuikui

      Delete
  5. jonni nampak pusat..dalamnya..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... itu bukan pusat... tapi taik lalat... kekekekkee

      Delete
  6. stakat tali pinggang, takpe lagi ankel..

    jangan sampei lupa pakai baju seluar pulak, ye.

    naya!

    ahaksss! =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. owh itu tidak mungkin akan terjadi...

      tapi mmg naya kalau pi keje tgk2 pakai kain pelikat ja... ankel dahlah minat pakai kain pelikat... kekekkekke

      Delete
  7. Xde tali pinggang, bleh jerr pkai tali rafia...xde duet dan myk dah kering...hwaaaaaa....xkan maw jln kaki maaa....klu dekat xpe la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... kalau menyorong motor sbb salah bajet minyak dah beberapa kali jadik...

      minyak dah sikit.. nak isi minyak sekali tgk stesen minyak bederet kenderaan... jln la lagi... bajet sampai kat stesen yg lagi depan nu... sekali tgk x sampai... menyorong je ler... kuikuikui

      Delete
    2. Xmenahan lew rietta nk menyorong ankel....masa tayar pacit pown rietta meyorong dgn bantuan myk....

      Delete
  8. HEHE.

    Bab tali pinggan tu, zaman dedulu je macam tu masa kekecik. Dah besaq ni takde dah. Malu ler kalau gituw

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... apa nak buat... selalu bangun lambat... gesa2... camtulah jadiknya... kuikuikui

      Delete
  9. err malu nak ngaku selalu jugak cari tali pinggang tak jumpa..tp kat opis xdak tali rafia nk ikat ekekekekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... laaa.. ingatkan org laki ja selalu terlupa... hang pun sama... kuikuikuikui...

      tadak tali rapia... pakailah tali beg ka.. soletep kalu pintal2 bley gak jadik tali pinggang... kuikuikuikui

      Delete
  10. Salam kenal..

    Nak tergelak... tapi kena jugak la batang idung.. makchaq pun pernah jugak belasah tali kasut...tapi orang pompuan apa kesah... baju bukan tugin..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal...

      kekekke... owh ikat pakai tali kasut x pernah lagi... eh.. ankel pun mana pernah tugin baju ... kuikuikui

      Delete
  11. Kreatif btul..bolehlah dr xde
    Jgn lupa ic sudah ankel kang kena cop pendatang asing plak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... kalau lupa bawak dompet... mmg ketaq lutut masa balik... kang ada rodblok mau menjawab ic lesen semua tadak... kuikuikui

      Delete
  12. jangan biarkan diri anda diselubungi kekelam kabutan. Apa pun tak boleh. kih2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ak ah.. kalau dah kelam kabut... ada je yg tertinggal.. hampeh tul... kuikuikui

      Delete
  13. Uncle, tu tnda2 awl nyanyuk.kekeke. Lpas ni, kalo tkut lupa ke ape, sparelah satu belt kt ofis. Xdelah ikt pkai tali rafia, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh kena byk mkn kismis camni.. kuikuikui

      elehhh... takdenya nak spare2... kalau kita buat persediaan.. takdenya jadi apa2... tapi bila kita x buat apa2 persediaan.. taim tu lah mcm2 jadik... kuikuikui

      Delete
  14. kelam kabut hidup kau...
    hahhaha...tang lupa nak bawak duit tu memang sadis sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasak ah... org bujang... camtu ah... huhuhu

      ak ah.. terpaksa dok minjam kawan2 dulu... kuikuikuikui

      Delete
  15. tali rafia.....erk....hahahahhaahaha..macam2 lah ankel ni.ankel....lepas ni order banyak seluar jenis cerut ye...mudah sarung je tadaaaa...dah siap boleh gi office.tapi erkkkk takut terlucut pulak ngeee...maka pastikan ankel sentiasa pakai seluar comel ye he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... alaaa... pakai je lah pape yg boleh pakai... janji boleh ikat biar suar x londeh... huhuhuhu

      suar cerut? hmmmm... carik nahas je... mau ada tgn2 gatal dok tarik2 bagi lucut suar depan aweks... cari nahas je... kuikuikui

      Delete
  16. ankel pakai seluar getah dah la..senang sikit...tayah pakai tali..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. ui.. suar getah? pakai suar getah ketat2 mcm penyanyi rock taun 80 an ka? huhuhuhu

      Delete
    2. lah dah ada org syorkan dah. hehe

      Delete
    3. kekekkeke... napa? haaaaa... hang pon dok pakai suar getah cam retis2 rock 80 an ka? kuikuikui

      Delete
    4. org pakai seluar track je ankel oi, p sekolah mana boleh pakai seluar jeansss . keh3

      Delete
  17. uh!! tali rafia.. wakakakaka..(gelak ni memang x sopan)

    sian ke ankel.. tulah tido lewat lagi..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ler tu tali rafia... boleh je pakai tali rafia kalu nak ikat kain baju kurung yg tali getahnya dah longgar...

      kennnnnnnnn..... kekekekekkeke

      Delete
    2. huh!!cis!! dem!!! (macam mana die boleh hengat..dan cis lagi sekali..) (-_-")

      Delete
  18. kiranya ankel ni kurus jelah eh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bila tengok tiang lampu mesti teringat dekat ankel. sob..sob..

      Delete
  19. ankel pakai jelah seluar getah, kan senang. huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. ankel cancel jelah komen ni, dah disyorkan dah kat astas. hehe. kalau tak mesti ankel balas mcm ni ..

      "kekekeke.. ui.. suar getah? pakai suar getah ketat2 mcm penyanyi rock taun 80 an ka? huhuhuhu"

      Delete
    2. kekekekke... suar getah? owh tidak.... tak mungkin... kuikuikui

      Delete
  20. Replies
    1. yep... patut di patenkan dan dijual pada skala besar ke seluruh dunia... kuikuikui

      Delete
  21. musti tak boleh pakai jam. cincin dan kunci motor? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... tak pakai pon... cincin dulu pernah pakai... hilang...

      kunci motor? selalu jumpa bawah kusyen sofa... kuikuikuikui

      Delete
  22. yaa, ankel sama perangai macam Abah saya. suka tinggal gigi palsu dia merata rata.

    ReplyDelete
  23. tertinggal henpon? sama la ankel... saya pun ntah berapa ratus puluh kali dah tertinggl... kalu teringt sebelum jauh dr rumh, u-turn smula.. kalu dh jauh, tingglkan jer la.

    sesetgh org tk bleh hidup tanpa henpon.

    ReplyDelete
  24. lelaki selalu jer terlupa....pagi-pagi dah kalut macam laki aku...huhu

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger