AKU, DIA DAN TROLI


Sambungan cerita masa kat pasaraya. Macam biasalah kalu dah nama pasaraya orang yang membeli belah mesti akan menyorong troli. Dan bagi yang membeli barang tak banyak, bakul adalah pilihan utama. Dan ankel jenis yang suka menggunakan bakul.








Dan pasaraya yang ankel pegi tu bukanlah pasaraya besar pun, kecil sahaja. Tapi jumlah pengunjungnya memang sentiasa ramai, terutama di tempat bahan-bahan basah. Dan bila dah ramai yang dok menyorong troli memang agak susah nak jalan-jalan. Kena cilok-cilok kiri kanan. Dan ankel benar-benar berbulu bila beratur nak bayar kat kaunter tengok-tengok ada yang menyorong troli, tapi barang yang dia beli sikit sangat.








Takkanlah bila beli satu pek vitagen dengan telur sedozen pun nak pakai troli. Kamonlah. Kalau barang sikit ja, pakai bakul udah ler. Aiyoooo... Nasib baiklah pasaraya tu bukan ankel yang punya, kalau tak....







Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

41 comments:

  1. Replies
    1. kekekekke.... eh.. mana ada, ankel prihatin la. Ambil berat ttg permasalahan kesesakan troli di supermarket. akekekekke

      Delete
  2. ganas benau nie..haha
    karang xde lak yg nk shopping kat supermarket ankel nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke.. takpa, ankel bg diskaun 80 persen nanti. kuikuikui

      Delete
  3. ecehh kamonlah kunun. bio je lah, asalkan diorang bahagia. kihhh3.

    selalu kalau masuk2 terus je amek bakul, nanti punggah balik masuk troli sebab terlebih muatan. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ankel tak bahagia... akekkekeke...

      kehkehkehkeh... hamboi.. mesti byk brg yg dibelinya tu. len kali ambik je troli terus ya. huhuhuhu

      Delete
  4. kak lea pun suka pakai bakul je,kalau terlebih item..anak2 menjadi 'troli terjun'.dioranglah kena pegang barang2 yang tak muat sumbat dalam bakul.baguskan dapat customer macam kak lea,membantu mengurangkan kesesakan troli hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke.. ya. akak mmg membantu dlm membendung kesakan lalulintas troli di pasaraya. tahniah. kuikuikuikui

      kalu bawak troli mesti anak-anak yg dok dlm tu plak kang.. kuikuikui

      Delete
  5. ankel..walaupun barang sikit.. kadang org pakai troli sbb nak letak anak-anak dalam troli supaya anak-anak tak ilang.. hahahaha.. logik tak alasan ni?? kikikiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ye.. kalau bwk anak2 mmg relevan.. tapi kalu masih bujang, bdn tegap mcm aron ajis beli 2 brg pon pakai troli... mmg tak relevan la... kuikuikui

      Delete
  6. salam ankel..
    arini pose x? ke uzur..kikikiki~~^^

    saya kalau shopping kene ade troli.. sebab saya shopping beli stok 6 bulan terus..wakakakaka..
    adeh.. sangat kureng suka shopping.. buleh menguap2.. ^^

    p/s: pergh..marah nampak ankel.. hep2!! jangan .. kawal marah .. batal pose kang.. ngeee~~^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...
      huiyyooo... soping 6 bulan sekali, gila banyak nak beli tu. kuikuikui. Soping sambil menguap adalah tak bagus, nanti eksiden terlanggar troli lain. kuikuikui

      haaa... biasa.. biasa.. ankel ni mmg garang.. silalah takut ya... huhuhuhu

      Delete
  7. bagus ankel bagus..1 tindakan terpuji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... ankel mmg remaja contoh.. kan? wakakakakka

      Delete
  8. Replies
    1. kuikuikui... garang kan? silalah gerun,... menggigil cepat... menggigil... kuikuikui

      Delete
  9. amboi ayunya ankel jalan pegang bakul hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... biasalah... potogenik... kuikuikui

      Delete
  10. Replies
    1. kejam kan? silalah takut... sila.. kuikuikui

      Delete
  11. oitt ganas ankel ni..
    biar laa dia..asalkan bahagia.. haha

    tu namanya malas... atau mungkin dia mmg suka tolak troli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.. ak ah... betul jugak ye tak? mana tau mmg dia bahagia dok menyorong troli.. kuikuikui

      Delete
  12. daripada ayu sangkut bakul kat lengan, terus bertukar jadi ganas... hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh.... biasa.. biasa.. menakutkan bukan? silah menggigil... kuikuikui

      Delete
  13. fuyooo....garang giler ankel nie erk...tu la...rietta pown jmpa camtu gak...pling xmenahan....yg suka suka potong QQQQ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ak ah.. lagi kalu yg potong q kan? rasa nak sumbat je org tu dlm troli, pastu tolak troli tu laju2 menghala ke kawasan jual barangan letrik... kuikuikui

      Delete
    2. Bila ankel ckp nk tolak ke barangan elektrik...teringat plak rietta kisah warga emas di china terkorban terkena troli yg terlepas ataw tergerak sendiri tak lama dlu...

      Delete
  14. unkel joni stress terhadap kesesakan lalu lintas troli..hahahaa..
    rilek ar ni negara demokrasi maa..kite semua ade hak!!(tetibe)haha

    acik no name salu jer amek bakul time sopim, tapi malangnyer tetibe di kaunter terus bertukar menjadi troly..weeehhhhaaa...megik x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ye lah... kalau ankel ni adun ke ahli perlimen, ankel bwk isu ni ke tengah. Ankel nak tangani isu kesesakan troli di pasaraya.. kekekekkeke

      kekekeke.. byk beli brg la tu... kuikuikui

      Delete
  15. kalau macam ni soh2 takde orang mari kat pasaraya kau...bankrap lah nanti..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... elehhh.. nanti buat ah promosi.. potongan 90 persen.. mesti ramai yg dtg ... kuikuikui

      Delete
  16. Replies
    1. biasa... biasa... kejam kan? silalah menggigil skrg... kuikuikui

      Delete
  17. ankel, pup dahi kang :p

    dia malas tak macam ankel, rajin. kan2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ankel pakai helmet... kekekkekke...

      kekekkke... dia rajin sorong troli... ankel tak... kuikuikui

      Delete
  18. Replies
    1. garang?.. ya...
      giler?... takkkkkkkkkkk... ankel waras2 je...
      kuikuikui

      Delete
  19. haha.. muat pulak troli tu letak atas belakang camtu

    ReplyDelete
  20. ganas ko Ankel siap bagi flying kick lagi........lariiiii......

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger