HARI PERTAMA RAMADHAN


Memang dah jadi kebiasaan, senang cerita memang tiap-tiap tahun kak ngah ankel akan balik untuk berbuka puasa bersama pada hari pertama berpuasa. Memang ankel dah tau sangat perangai beliau. Jadi petang semalam ankel memang dah tunggu dengan penuh konfiden beliau sekeluarga akan balik.








Jangkaan ankel tepat, mereka memang balik. Dicampur dengan keluarga abang long lagi memang meriah ler. Dan apa yang pasti memang banyak juadah yang ada petang semalam. Memang meriah dah macam majlis harijadi.

Dan apa yang pasti....









Ankel kekenyangan...





***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

46 comments:

  1. Hehe..
    Majulah perut untk diri sendiri..
    Slamt sahur ankel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... tak ah... ankel kurus kering ja... tadak ah maju2 perut nih... akekekkekeke

      Delete
  2. Replies
    1. terima kasih... slmt berpuasa buat anda juga,... huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. kuikuikui... short je laaaa... tadak idea... kuikuikui

      Delete
  4. ish! ish!

    *bila uncle J nak kawen ni??? (>.<)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. tadak lagi gadis cantik pinggang ramping bdn mcm botol koka kola yg nak pinang ankel... wuwuwuuwuwuwu

      Delete
  5. masak ape untuk buka puasa oit?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuhu.. ankel tau mkn je... masak x reti.... kuikuikuikui

      Delete
  6. best nye dapat berbuka dgn family . wuwuwuwu

    selamat berpuasa ankel ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... ak ah... mmg priceless... takpa sila balik kg cepat2 ya... huhuhuhuhu

      Delete
  7. haaa kenyang2 tu ankel pergi terawih dak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui.. pegi tapi lambatlaaa.... maklumlah kekenyangan... huhuhu

      Delete
  8. ankel jugak la yg untung kan. hahaha selamat berpuasa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekeke... biasa... biasa.. ankel dok menangguk apa depan mata ja... kuikuikui..

      slmt berpuasa cikten10 tennnnnnn.....

      Delete
  9. alhamdulillah.. meriah hari pertama ramadhan ankel yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuhu... tiap2 tahun camtu ah... ada kak ipar yg sanggup balik walau penat2 keje... huhuhuhuhu

      Delete
  10. ankel tak berbuka dengan awek ke hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ankel mana ada awek.... camne tu? kuikuikui

      Delete
  11. bestnye berbuka ramai ramai....meriah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekke.. ak ah... mmg best.. priceless gitu... huhuhuuhu

      Delete
    2. Priceless...hehehe....hmmm...rietta hrp hrp..mlm nie xde larr kitorg berbuka tapi highway...

      Delete
  12. kau tak kawen lg dah boroi ankel . kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik? mana ada boroi... mantap lagi laaaaa... dgr ni..

      puk !! puk !! puk!!
      (sambil tepuk2 perut)
      akekekekkekeke

      Delete
  13. mesti banyak makan kan ankel ni bulan pose.. ish ish.. kena makan satu pertiga je tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuikui... ak ah... mkn kena jaga. betui tu...

      Delete
  14. kahkah make sure ankel timbang berap berat sebelom dan selepas posa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... alaaaa..tadaknya naik berat ankel ni, menten ja 45 kelo... akekekkekeke

      Delete
  15. selamat berpuasa buat ankel sekeluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... slmt berpuasa juga buat akak sekeluarga...

      Delete
  16. aii..jgn boroi sebelum ms dh la ankel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... dok eh... menten lagi nih... menten lagi... kuikukuikuikui

      Delete
  17. ankel, makan sikit2 dah ler, nanti tak larat nak terawih :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... ak ah... mkn sikit le tu... kalu mkn byk terlentang dah ankel... x bley bgn... akekekkekeke

      Delete
  18. Replies
    1. hai zie... ak ah.. puasa... huhuhuhu

      Delete
  19. untunglahhhhhhh....
    kite buka ngan kurma je dua hari ni.. sob2.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... takpa... ankel pun kdg2 tak bley nak mkn sgt... minum air ngan kuih seketul ja... mlm baru mkn lagi... huhhuhu

      Delete
  20. Replies
    1. huhuhuhu... tu la... harap2nya diterima la puasa kita semua.. kan? huhuhuhu

      Delete
  21. selamat berpuasa....seronok kalau berbuka berpuasa ramai-ramai dengan adik beradik.......

    ReplyDelete
  22. best lah kau ..ramai yang balik..
    aku tetap sorang2 jugak..
    selamat berpuasa

    ReplyDelete
  23. ankel jaga perut..nanti kitorang panggil ankel bunnnnncit pulak lepas ni he3...

    ReplyDelete
  24. seronok berbuka ramai ramai..meriah..makanan pun meriah..hari pertama je la kan..hari seterusnya berserdehana la kan.

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger