LEPAK DENGAN RAKAN BLOGGER bahagian akhir


Ini cerita sambungan dari entri sebelum ini tentang ankel lepak dengan rakan blogger yang dah agak lama ankel kenal nih. Sebenarnya pada mulanya beliau tidak tahu nak lepak kat mana, ankel lagilah tak reti langsung area tempat dia tu. Jadi sebab malas nak fikir lama-lama ankel pun bagi cadangan kat dia.










Ya, itulah yang ankel cadangkan. Duduk saja kat mana-mana boleh lepak kat area rumah dia tu. Dan ankel akan bawak je sarapan yang akan ankel singgah beli kat mana-mana. Senang. Dan dia pun bersetuju. Namun beliau ada sadikit permintaan...








Ya, beliau mahu air laici suam. Kerana air laici adalah minuman peberet dia. Dan pada ankel pula...








Namun tak lama lepas itu ankel ada pulak terfikir..









Hmmm.. ankel terfikir plak, ankel ni dah lah tak reti area ampang nih. Nak mencari lagi area rumah dia. Dah try gugel dah tapi tak paham, maklumlah takde ambik subjek geografi masa sekolah dulu. Jadi bila fikir balik malas pulak nak pusing-pusing dok mencari restoren-restoren nih. Namun setelah berfikir beberapa minit....








Nasib baik ankel dapat memikirkan satu idea yang agak bernas. Idea yang ankel rasa cukup mantap dan ampuh untuk dilaksanakan. Jika kita mahu lakukan sesuatu, kita mesti berfikir untuk melaksanakannya walaupun jika ada sedikit halangan. Di mana ada jalan, disitu ada bonggol... kan?

Dan keesokan harinya iaitu di pagi ahad, kami pun bertemu...





















Ya, itulah yang ankel bawak, laici satu tin. Serius inilah laici yang ankel bagi kat beliau. Saja ankel snap gambar laici ini sebab ankel dapat rasakan ianya memenuhi syarat kelayakan untuk dijadikan entri di blog ini. Harap maklum.






***** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

46 comments:

  1. hahahaa...bolehlah tue ankel drpd xde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ak ah kan? laici la jugak kan? kalu beli kat restoren berapa ketul laici je ada...yg ni.. berketul-ketul... huhuhuhuhu

      Delete
  2. ankel tak kena baling ke? hmmm... sepatutnye kne la baling kan? hutang budi y baik harus dibalas tu...eish

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... takkkk.. kalu dia baling bley je ankel elak2.. ankel bley elak2 mcm citer the matrix tu... kuikuikui

      Delete
  3. dah agak dah. haha
    tapi lagi jimat dari beli kan? boleh buat satu jug lagihh .. tahniahh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kan? lagi berbaloi... puas minum nanti... kuikuikui

      Delete
  4. hahahaha... laici suam... hahhahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... biasa lahhh... ada je org yg x suka minum ais2... ankel pun sama gak... kalu minum kat mamak mesti kopi panas.. tak suka ais2... huhuhuuhu

      Delete
  5. hahahaha!!
    ankel adelah kawan paling kejam abad nih..agak2 ar..adeh..tumbuk kaki die!!dush2!!

    kalau saya dah saya suruh ankel gigit tin tu..(jgn lupa saya ni pengganas..wakaka..)^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. mana ada.. ankel baik laaa... pemalu plak tu.. huhuhu.. ek elehhhh.. tak kena... tak kena... maklumlah tgn doraemon buka panjang mana.. kuikuikui..

      kekekeke... elehhhh.. gigi ankel beso2... senang je ankel nak kunyah2 tin tu... akekekkke

      Delete
  6. ankel...bior betul!!!hahaha gelak guling2...alah ok per.minta jug kosong letak ice,tuang laici taraaaa.....teguklah sepuas hati he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah betul kak.. malas la nak cari2 restoren... dah lah x reti area situ... kuikuikuikui

      ak ah kan? lagi berbaloi beli yg tin tu kan? akekekkeke

      Delete
  7. buleh la tu asal nama laici wakakakkaakaka..

    p/s : date ke tu ankel??kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. sama je kan? lagi jimat ada... puas minum plak tu... kuikuikui

      kekekeke... date ke benda... ankel kalu date lepak tepi pantai... akekekekke

      Delete
  8. so, terus bincang bila nak naik pelamin ke bero?:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... hampeh ko cikgu nazha... mana ada... kitorang bincang tentang faktor2 yg menyebabkan pencemaran alam sekitar ja... akekekkeke

      Delete
  9. hahaha ankel...ankel...bijak sungguh noo idea ankel tue...

    tapi kira omey la ankel bawak jugak laici walaupun dalam tin hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... bijak eh? terima kasih... buat susah2 je.. kuikuikui

      kuikuikui... malas nak singgah2... tu la jadiknya.. kuikuikui

      Delete
  10. waa suwit nya laici suam ankel heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... suwit kan? siap tin2 sekali dpt... akekekkeke

      Delete
  11. ekekeke....kretip btul ankel...ada bawak air suam sekali x? bleh cmpur ngn laici tu...jdlah laici suam...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... x.. biar dia bancuh sendiri kat umah... akekekkeke

      Delete
    2. Ooo...kna bancuh sndiri erk...ok pe....satu tin tu...bleh buat satu jug....

      Delete
  12. haa tu dia, satu tin ankel kasi... kekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... biasalah ankel mmg malas kalu bab singgah2 nih... kuikuikui

      Delete
  13. dah agak dah, mesti kasi laici setin...
    lenkali bawak thermos sekali uncle..
    baru la syiok layan laici suam...

    uncle pegi detim la ni...
    so suweeettttt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... mcm piknik la plak nak bawak temos2 nih... kuikuikui

      haish... mana da detim2.. saja ja jumpa kwn2 huhuhu...

      Delete
  14. bedal je...yelah inovasi jugak tu kennnn ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... ak ah... inovasi sgt... sgt berkerut dahi beliau tgk... nasib baik x dibalingnya ankel.. kekekekke

      Delete
  15. jaman uncle dulu mano ado Geografi.

    bukan Ilmu Alam ke? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... alam dan manusi laaaa... kuikuikui

      Delete
  16. alaaaa..tak romantik lah kau..ada bawak laici tin....
    hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh !! byk ah romentik2... kalu nak romentik kompom aku bwk nata de coco je... akekekkeke

      Delete
  17. janji ada perkataan laici tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah.. laici gak kan? akekekkekeke

      Delete
  18. oh pakcik, terserlah kesengalannya di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh Aira, dah lama ko x tersangkut atas pokok kan? nak rasa? akekekekeke

      Delete
  19. Replies
    1. kekekekke... bukan kelakar pun sbnrnya, malas nak singgah2.. tu je,,.. kuikuikui

      Delete
  20. uncle blogger tu siapa ?? hahahaha! demashat betul uncle buli dia. XDD!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke.. mmm.. tanak bagitau.. akekkekeke..
      haish... amna ada buli... saja ja melawak ngan dia... manja2 gitu... akekekekkekeke

      Delete
  21. Haha....yg ni speechless ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuikui... faham? hang speechless sbb ankel terlalu suwit kan? kan? kan? akekekkekekekeke

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. kalau lh anis dpt pakcik or abang mcm ankel ni mmg menangis jelah kjenya.. asik kne kcau je =p

    ReplyDelete
  24. orang yg sama ngn entri sebelum ni ke? kenapa muka prempuan tu mcm nk marah ja memanjang.. hahhaha

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger