NASI GORENG SEPIT BIRU


Pada suatu malam, dalam lingkungan pukul 1 pagi, ada seorang teruna sedang berjalan ke dapur. Tujuan beliau ke dapur adalah untuk makan. Ya, beliau kelaparan...







Tatkala beliau membuka tudung saji, beliau dapati langsung tiada lauk yang tinggal. Dan pada pemikiran beliau situasi ini adalah normal. Maklumlah semua anak-anak buah ada kat rumah, memang sahlah lauk habis. Itu biasa...

Tanpa berfikir panjang beliau pun mengambil keputusan untuk memasak. Ya... memasak...




















Ya, dan inilah yang ankel masak, nasi goreng udang galah. Abang long ankel ada pi menjala udang galah, dia bagi sikit udang yang dia dapat tu.








Tak sampai 10 menit.....








Ini je yang tinggal....








Moral of the story : Cantik kan pinggan tu? Sejak ankel lahir sampailah sekarang, masih pakai pinggan-pinggan tu jugak. Tah bila mak aku beli pinggan-pinggan tu... akekekkekeke




Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

21 comments:

  1. nasik goreng udang galah kurang asam satuuu!!!:P

    ReplyDelete
  2. pinggan antik tue... :)
    fuhh, lelaki klu masak mmg sadap, kalah masakan perempuan..huhuhu.. tak dapat dinafikan

    ReplyDelete
  3. so pasni leh ah ankel up resepi2 selain megi lak kuikui

    ReplyDelete
  4. pinggan klasik,rindu arwah nenek....buh la resepi uncle oiii...sedap plak ha udang tu...heeeheee

    ReplyDelete
  5. wahhh licin.....nape ankel x makan skali kulitnyer... kalo saya...dah kunyah2 kulit udang tu... kawan saya kata bleh bakar lemak.. keh keh....

    ReplyDelete
  6. nampak sedap jer nasi goreng ankel...pinggan tu cantik la..pinggan tu susah nak dapat sekarang..antik tu..

    ReplyDelete
  7. kerlassss ko jah masak nasik goreng udang galah pepagi bute...
    mcm banyak giler lak udang tu untuk sepinggan nasik.sedap..sedap...

    ReplyDelete
  8. pinggan sangat epik..!
    ankel punye nasi goreng pun sngt epik..!!! yum yum..!

    ReplyDelete
  9. kat kampung pon ada lagi pinggang2 cmtu huhu

    ReplyDelete
  10. pinggan lejen!

    aku tak suka udang! sekian..

    ReplyDelete
  11. macam sedap je ankel masak..nak sikit..udang galah tu sedap!

    ReplyDelete
  12. Yummy....pndai ankel msak....pos sni sket...udang galah...yummy....

    ReplyDelete
  13. dh lama xjenguk sini.dtg2 tgk uncle kena kejar ngn zombies.hahahaha

    ohh nmpak sedap nasi greng uncle tu.udang tu sungguh menyeksikan la.meleleh ayaq liuq tau.hahaha :p

    ReplyDelete
  14. haha..
    cam x caya lak air tangan ankel joni nie.
    tapi still x lulus lagi ni akel.
    x elok masak x pakai baju :p

    ReplyDelete
  15. waaa....memang meraung lah ni kalau masterchef tengok....silap2 langsung kau takleh kuar tv...bab tak pakai baju...hahahahhaha...



    umah aku pun ada beberapa biji pinggan ni..rasanye mak aku gi shopping beli dengan mak kau tak..hahahhah

    ReplyDelete
  16. pandai jugak uncle masak eh. nampak sedap jugak tu. ehehee

    ReplyDelete
  17. macam rugi je udang galah tu buat rencah nasi goreng... hahaha...

    ReplyDelete
  18. Siyesss.. nasi goreng tu menyelerakan!

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger