RASIONAL MENGE"POKE" DI ALAM NYATA


Ankel ada facebook, tapi facebook tahap hidup segan mati tak mau. Tak terjenguk pun. Bukan setakat bersawang, tapi dah berjambang dah. Tapi sekali sekala ada jugak ankel jenguk-jenguk facebook tu.

Bila ankel buka, ada pulak orang poke ankel. Jadi ankel pun poke balik. Pastu ankel poke orang lain pulak, pastu dia poke balik. Pastu ankel poke orang lain pulak, dia tak balas poke ankel. Ketakutan mungkin. Jadi kesimpulannya, facebook ankel adalah tempat untuk poke mengepoke. Kemudian ankel terfikir....







Ya, macam mana kalau kita asimilasikan atau realisasikan agenda poke-mengepoke pada  kawan-kawan sebenar dalam kehidupan sebenar kita. Dan bagi ankel, ankel dah ada calom-calon yang pasti ankel poke...


1) Abang sekuriti






2) Abang driver lorry






3) Akak HR






4) Kawan kerja yang sudah pasti masih bujang dan available






5) Encik supervisor





Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

11 comments:

  1. aiyoo pakcik, vengong satu sama dia..

    ReplyDelete
  2. Hahaha...mmg cri psllah kalau g poke ank dara org..

    ReplyDelete
  3. poke perut orang tu tak boleh blah hahaha
    lawak la ankel ni

    ReplyDelete
  4. Hehehe...mmg ada yg dapat habuan...hehehe...

    ReplyDelete
  5. kah kah kah.. meh sini nak puk kepala lutut dia ... koh koh koh

    ReplyDelete
  6. hahhaaha mcm terasa jer tak poke balik tu...

    ReplyDelete
  7. salam ankel, jemput visit blog http://kedaiciknab.blogspot.com/
    tq

    ReplyDelete
  8. Jangan sesekali di aplikasikan dalam dunia nyata ye..ingat tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. gila poke.. haha.. x paham betul apa function dia

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger