TELEFON YANG TERLEBIH PINTAR







Arghhh.. anak buah ankel dah beli telefon sedikit canggih, lenovo tu... skrin beso plak tu. Yang adiknya dapat tab. Tab apa tah. Nama je tab tapi tah jenama apa tah. Tapi ankel dah godek-godek tab budak tu, serius senang. function dia pun semua berfungsi dengan lancar. Gila best.... jeles tul....

Dan ankel pulak dok pakai telefon jaman dulu-dulu. Kalau nak dikira dari segi kepintaran, memang telefon ankel di dalam kategori telefon tak berapa nak pintar. Jika semua model telefon yang wujud di Malaysia sekarang ni di kumpulkan, dan kita suruh telefon-telefon tu semua jawab soalan peperiksaan, ankel berani jamin telefon ankel akan dapat tempat tercorot.

Takpelah, walaupun telefon ankel tak berapa nak pintar, yang penting tahan lasak. Dah berkali jatuh dah, siap kena hujan lagi tu, Alhamdulillah berfungsi lagi sampei sekarang. Tapi, walau bagaimanapun...


























Wakakaka. Tak senonoh betul, bila masalah Timbalan menteri kerja raya nak singgah baca blog ankel ni. kuikuikui. Tapi takpelah yang penting andai kata benar ada baucer khas, atau diskaun khas 90 persen bagi warga emas membeli telefon, komfom ankel akan beli telefon yang terbaru, tercanggih dan terpintar di pasaran....











Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

44 comments:

  1. bukan dah ada ke dulu rebate rm200 utk beli smartphone (yg tak berapa nak smart sgt)? hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... untuk muda-mudi je rebate tu.... untuk tua-tui tak ada..... akekekekeke

      Delete
  2. hahahhaa mintak share sikit baucer tu klu dpt nanti yer..kawan2 xkan nak bekira kan???;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... bolehhhh... boleh.... nanti kalau usul ini dah lulus di parlimen, nanti ankel share 2 hengget ngan ko ye cik nota melekat.... akekekekeke

      Delete
  3. uiks...besarnya harapan...besar lagi tab ankel tu...xpe telefon xpntar....asal tuan telefon sangat pintar udah ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.... harapan mestilah menggunung beb.... mana tau akan jadik kenyataan.... akekekekeke.. yep... pintar putar alam..... boleh? akekekekke

      Delete
    2. hehehe...mna tahu...ada rezki maman plak kan...

      Delete
    3. kalau boleh ankel nak tepon yg ada astro..... akekekkeke

      Delete
    4. ankel joniiiii...where r u....amboi, smpai ada astro....

      Delete
  4. errr....awok kalah..sebab nye awok masih lagi gune nokia c3..sampei sekaghang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekkeke..... ok ah tu nokia.... ankel dok pakai china punya brand mali... akekekekekke

      Delete
  5. besornya smartpone tu angkel..macam 45 in ci je..heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... smartfon merangkap lcd... bila tarik aerial jadilah tv.... akekekekeke

      Delete
  6. tepon budak2 skrg ngalahkn tepon org yg dah lama koje je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekkeke... betui.... betui... bebudak skrg dah maju... akekekekekke

      Delete
  7. Amboi ankel..nak 90% discount tu..mak aihh kemain besar handphone ankel tu...larat ke nak bawak sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah.... warga emas kenalah dapat layanan istimewa.... akekekkekke...
      uiiii... larattttt.... barulah semua org dok pandang.... akekekekekeke

      Delete
  8. Toksah nak berangan. Pi lipat kain sane tu!
    Bwahahahahahahahaha ^..^

    ReplyDelete
  9. kain tu belum basuh... nak lipat buat hapa...


    @( * ~ * )@

    ReplyDelete
  10. kau ambik public phone je..hahahahahah...

    lama tak kacau kau...

    ReplyDelete
  11. saya sokong jugak Uncle... koh koh koh

    ReplyDelete
  12. uncle jonni nak mintak id wechat hahaha larik

    ReplyDelete
  13. mintak laaa ke mak budak dua org tu!

    ReplyDelete
  14. hahaha...xley blah.

    ni pn pakai yg klasik lagi tau

    ReplyDelete
  15. ankel, tipon kte pun tak bape nk pintar ankel. kalau amek spm kompem fail. tak reti lah nak guna tipon pintar ni.

    kalau ada diskaun 95% beli tipon pintar, memang kompem ramai nenek dan atuk2 yang akan ada pesbuk nanti,

    ReplyDelete
  16. hahaha. budak2 memang lagi advanced

    ReplyDelete
  17. Ankel tu telefon ke peti ais?

    ReplyDelete
  18. teman pake nokia 6230 je. janji boleh tipon & jwp tipon.

    ReplyDelete
  19. teringat hengpon nokia butterfly kami dulu..siap dia terjun tiruk dari ataih lemari.. berkecai abih segala bateri tercampak! tapi bila pasang balik, releks je dia berfungsi.. cuba hengpon canggih skang ni buat gitu..ce cuba ce cuba...

    ReplyDelete
  20. beso gedabak kot henfon pintar ankel Jonni tuuu.. heee

    ReplyDelete
  21. itulaaah bebudak zaman sekarang. kecik2 lagi tapi dah advance mengalahkan yang dewasa. moga dalam tab ke smartfon ke adalah digunakan ke arah yang baik.

    ReplyDelete
  22. syarief sampai sekarang pun pakai henset torchlight csl.. jatuh tingkat 3 pun still elok.

    visit my blog ^_^

    ReplyDelete
  23. uncle..bile nak update blog nie :(

    ReplyDelete
  24. ankleeeeee.. where are yuuuuuuu...

    ReplyDelete
  25. Sape ade lukis katon suami mithali bkemban cuci baju kat sungai?? viral kat whatsapp

    ReplyDelete
  26. uncle nak tab ka???kikiki meh nak sponsor. tapi tunggu uncle naik pelamin la leh sponsor kekekeke... :P

    ReplyDelete
  27. kerja raya memg x la..kementerian komunikasi la ankel!

    ReplyDelete
  28. salam, uncle why dah lama xde entri baru?

    ReplyDelete
  29. Share My Facebook Page For Updated Movies And Series => http://bit.ly/1EiOJiY

    ReplyDelete
  30. Hallu ankel...lamanye takde entri baru... Ankel kat mane, ankel ankel kat mana?

    ReplyDelete
  31. Hi. I really enjoyed my brief visit on your site and I’ll be sure to be back for more.
    Can I contact your through your email?

    Please email me back.

    Thanks!
    Kevin
    kevincollins1012 gmail.com

    ReplyDelete
  32. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  33. ankel.. mano ni ankel... lamo takdo

    ReplyDelete
  34. Ankel nak tab jugak ye.. Haha Besarnyaa .. Terpaksa dipikul :P

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger