FACEBOOK OWH FACEBOOK






















       Korang pernah tak tengok kawan-kawan anda tak bertegur sapa hanya kerana status facebook. Mungkin yang satu itu niat nak menegur atau menasihati, tapi cara dan perkataan itu agak makan dalam. Agak deep... Tapi ada juga yang memang nak menyindir tahap nak cari gaduh. huhhuhu. Entahlah.

      Dan bagi ankel, facebook ankel hanya sebagai tempat ankel nak berseronok-seronok sahaja, samalah macam blog ini. Dan yang best tu, takde seorang pon dalam kalangan friend facebook ankel yang terdiri dari saudara mara, kawan-kawan kerja atau senang cerita orang yang dah lama ankel kenal. semuanya friends yang ankel kenal di alam maya.

      Dulu pernah add kawan kerja, tapi dia naya ankel... dia snap gambar-gambar ankel tanpa ankel tau pastu dia post kat facebook ankel. Gambar-gambar tu memang kelakar... tapi memalukan. Sejak tu ankel tak add kawan-kawan atau sedara-mara. Baru-baru ini ada gak, tapi dia post kat fb dia, pastu ankel tegur dia, dia delete dah. hahahaha. Macam-macam..















       Owh sebelum ankel lupa, ada lagi satu sebab ankel tak add kawan-kawan, mmmm... sebab ankel tau kalau ankel bagitau nama facebook ankel ni, mau teruk ankel kena gelak. Mau setahun ankel kena bahan. Sebenarnya nama ankel jonni tu suka-suka sahaja, seronok-seronok, tadak makna sekalipun. Sekadar satu watak ciptaan yang ankel cipta untuk jadi hero blog ankel nih... kuikuikuikui..



 

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

26 comments:

  1. saya lagsung takde FB. lagi aman :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya .. i pun x sabar nak deactivate .. =)

      Delete
    2. hahaha.. ankel pon dulu delete fb.. lama tak pakai.. pastu buat lagi... haish... kuikuikui

      Delete
    3. hahaha..dah serik main fb ya Aziey... huhuhu

      Delete
  2. alaa, xpe ankel...kiut apa nama ankel jonni tu....btul tu...biar social media tempat bersuka, bukan tmpat bergaduh menyindir dan gossip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tah lah... ankel kaki like je... like je status org... kuikuikui. yeap... media sosial bukan tmpt nk gaduh2,..

      Delete
  3. takpe uncle..taktau fb pun ade baiknya...klu asyik ngan fb jek..maka blog uncle akan bersarang spider tanpa hadnya....saya senang baca blog lagi...hehhehe kipidap....UNCLE JONNI!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kipidap... DonGibap.. macam2 bahasa bbudak skrg kan? huhuhuhu..

      tp ankel lg suka blog dr fb,.. sbb blog kita boleh design sesuka hati... i like... huhuhu

      Delete
  4. org pemes cam ankel..mmg ler kena rahsiakan identiti sebenar.hehehe
    hmm sy ni kat fb.. byk yg makcik2 sedara sy dah block. kita duk share pic kata2 nasihat utk diri sndiri n utk dikongsi kat sape2 je.. tp dorang kata kita perli dia plak.. hahaha... mcm2 ragam kat fb ni.. baik xpayah add sedara mara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... pemes ler sgtttttt... ceh!!!

      huhuhu... ankel pon mmg malas add sedara mara... kang dorang baca status 2 ankel yg bernas tu... buat malu je... kuikuikui

      Delete
  5. betul tu. saya pun tak add sapa2 kawan real life kat fb sebab rasa annoying dengan status2 diorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... rasa tak seronok kalu ada kawan2 ke sedara mara... jd x feel nak up status... kuikuikui

      Delete
  6. Hahahaha kelakar. Gua tak suka add sedara magha sbb nanti asyik kena sakat je. Biarlah fb jd di other side of me, muahahaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ye lah... nanti up status apa2 habis satu kampung tau.... kuikuikuikui

      Delete
  7. hahahahahha.. samalah.. saya tak add pun memeber ofis. Bukan saja member ofis, malahana adik saya request pun saya reject.. koh koh koh.. betul kate Uncle.. kita nak berseronok beronok jer... kang tersalah tegur kang, masing masing masam muka...

    tengok group whatsapp pun dah tau.... ada yang kaki sentap tak boleh kena tego... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... kan? rambut sama hitam... ketiak lain2... tu la... leceh nak layan yg kaki sentap2. x kipidap langsung... kuikuikui

      Delete
  8. saya dah jauhkan diri daripada dunia fb ni sebab malas nak layan diorang yang setiap seminit dok hapdet. tak de keje lain gamaknye diorang ni. kuangsam jugak kawan ankel dok bahan ankel gitu. sabor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yep.. ankel luang masa sekejap2 je fb nih.. janji ada like sikit .. okayyyy... kuikuiui

      mmmm.. tu la leceh kalu add kwn2... x best huhuhuhu

      Delete
  9. eh mati2 ingatkan ankel ni mat saleh caucasian.. ahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak lah... ankel warga nigeria yg masuk malaysia pakai pas pelajar.... kuikuikui

      Delete
  10. sy paling menyampah orang yg lepaskan perasaan kat media sosial .. Marah kat org lepas tu xnak cakap depan2 tapi pegi update status kt FB/twitter. Hahaha sama la mcm yg jenis perli2 tu.. nasib kawan sy x ramai yg mcm tu .. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. yeap... nanti yg takde kena mengena pun terasa... sentap... tak pepasal org yg tak bersalah jd murung... kurung diri dlm bilik.. pastu tak pegi keje... last2 dpt tekanan perasaan.... hahahahahha..

      Delete
  11. pepagi tersenyum tengok artwork ankel ni..kelakar pun ada. Yang penting moral value tu ha..memang tak best kalau orang dok post² pasal sindir menyindir ni lagi satu tag gambar kita yang diupload tanpa permission..sabar je la..kalau dah bgtau delete tu okay la..kalau tak, memang hangin je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tang gambar mmg sakit hati.. tetiba gambo ada kat wall.. tah bila dia snap.. mmg nyampah cenggitu.. huhuhuhuhu..

      Delete
  12. aku maen game je....hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh !! nak maen game pi lah kedai game.... kuikuikui

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger