CAHAYA DI AIDILFITRI




























sila putar lagu di bawah...
kena dengar layan lagu ni..











 Bila tiba hari raya
Semua insan bergembira
Tetapi bagiku hanya kesedihan
Yang menyelubungi hidup

Ayah dan juga ibuku
Telah pergi selamanya
Terbiarlah aku ibarat musafir
Yang haus di padang pasir





Siapakah yang sudi
Menghulurkan simpati
Kepada nasibku ini
Agar dapat kurasa
Nikmat di hari raya
Seperti insan yang lain

Ku meminta dan berdoa
Kepada Yang Maha Esa
Tabahkan hati berilah pedoman
Cahaya Di Aidil Fitri






Siapakah yang sudi
Menghulurkan simpati
Kepada nasibku ini
Agar dapat kurasa
Nikmat di hari raya
Seperti insan yang lain

Ku meminta dan berdoa
Kepada Yang Maha Esa
Tabahkan hati berilah pedoman
Cahaya Di Aidil Fitri






Jangan sesekali lelah berbakti kepada kedua
ibu bapa anda..
Hargailah mereka selagi mereka masih ada..

:)



Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

20 comments:

  1. Alahaiiii sedih pulak pepagi ni ankel..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. sesekalilah kita sedih2... asyik2 gembira je... hari ni kita sedih skit... huhuhu

      Delete
  2. saya pun dh xde mak ayah tp alhamdulillah rumah pusaka dijaga abang kakak yg tetap balik sekali sekala. aidilfitri kami tetap berkumpul sama, bercerita nostalgia lama arwah emak dan ayah :')

    Yep, anak yatim akan sedih gila bila dgn lagu ni *lap hingus*

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf kakau entri buat zyra sedih... :(

      Arwah ayah ankel meninggal masa ankel kecik sgt.. mmg ankel tak ingat apa sgt. Tapi ingat selalu selalu kena timang2.. huhuhu. tu je lah yg ankel ingat...

      Delete
  3. cerita sedih pagi ni.
    Alhamdulillah mak ayah masih hidup =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. yep .. sesekali.. takpe kan?

      jadi len kali kalau mak nya suruh masak sila masak ya... jgn nak dok baring tgk melodi je... akekekeke

      Delete
  4. sob sob...tacing plak hr nie...huhuhu....mommy bangun la.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... sesekali rietta.. takpelah kan...

      ak ah mmg tacing kalau dgr citer dorang tu.. sbb ankel leh relate sikit2.. huhuhu

      Delete
  5. Alahai, boleh terikut plak nyanyi ikut lirik, biarpun tak play lagu tu..

    tabahlah isteri ofismate ankel. doakan mereka di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. haippp... apsal x play?? baling mercun pop pop baru tau...

      beliau di uji sebegitu... pastinya beliau seorg yg sgt tabah... pasti..

      Delete
  6. Nak pinjam bahu .. .sobs.. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ankel tadak bahu sebelah... mana boleh...

      Delete
  7. Alaaaaaaaa....
    Berkolam dah mata ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bela ikan flower horn tu... takpun boh ikan koi.. kuikuikui

      Delete
  8. assalam..sedihnya lagu raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... ak ah. memang meruntun jiwa lagu2 raya yg dulu2 kan... lagu yg baru2 ni... kurengggg... kuikuikui

      Delete
  9. Slmt hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger