CARA MENGENAL SEORANG "STALKER"

   





Bagi anda yang mempunyai akaun di media-media sosial, anda harus tahu bahawa anda mungkin di sekodeng. Ada seseorang yang suka memerhatikan setiap post dan cerita anda. Beliau seorang yang setia mengikuti perkembangan anda.

   Bagaimanakah caranya untuk mengenal pasti individu-individu sebegini? Sebenarnya senang sahaja. Begitu mudah. Semudah A B C. Anda cuma perlu memerhatikan matanya. Ya... matanya... 






Seorang stalker matanya akan kena ketumbit..



      Ya, ketumbit. Kenapa ankel kata sebegitu? Ianya mudah sekali. Ianya berdasarkan formula yang diturunkan oleh orang-orang tua terdahulu. Mereka selalu berkata kalau kena ketumbit mesti dok mengintai orang mandi. Mudah kan??

      Bercerita tentang ketumbit nih, dah memang jadi rutin ankel, asal jumpa kawan-kawan ankel yang kena ketumbit memang komfom ankel bahan dia... ankel kata dia mengintai orang mandilah, mengintai orang beraklah. Tak kisahlah laki ka pompuan.















       Apapun apa yang ankel cuba nak sampaikan disini.. berhati-hatilah ketika bergurau dengan kawan-kawan. Kalau kita tak jaga perasaan orang, takkanlah orang nak jaga perasan kita kan? Bak kata pepatah orang-orang jawa " what u give, you get back.. " 






 


 

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

31 comments:

  1. ahhahaha.. terbaik.. indeed... berpada2 bila melawak pun kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul... peringatan utk diri ankel sendiri sbnrnya nih...

      kuikuikui

      Delete
  2. Bagus pesanan tu..lagi² bulan puasa..kena jaga percakapan..hihi..btw, stalker di mana²..awas

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... yeap... peringatan utk ankel... cuba kurangkan bahan org lain... kakakakka..

      yeap... ankel tergolong dlm kategori stalker... kalu masuk blog org tak komen dah... stalk je...
      termasuklah blog ang... kuikuikuikui

      Delete
  3. hahahaha.....kan..tp rsenye sy jugak tgolong dlm glgn stalker..tp kdg2 jela..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ankel pon.. ankel dok stalk je skrg ih.. tadak nak komen2 huhuhuhu

      Delete
  4. Hahaha gua stalk bila perlu je dan bila rasa ingin tahu membuak-buak di dalam diri ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut rambut tutup sebelah mata... ado ketumbit le tu... kuikuikui

      Delete
  5. saya pun kadang-kadang suke stalk jugak lebih-lebih lagi blog ankel ni ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... takpe.. stalk je lama2... kalo kene ketumbit .. pi je klinit.. huhu

      Delete
    2. xde nye nak kene ketumbit kalau stalk blog ankel ni ha.

      Delete
  6. Nasib baik mak abah sy jawa, Boleh la faham sikit maksud "what you give you get back" tu .. fuh..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke.. lepas ni boleh la aziey ckp jawa ngan ankel... yes.. better speak jawa, because im org jawa... huhuhu

      Delete
  7. Kalau stalker tak berketumbit payah jugak nak cam kan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... dorang pakai produk qu puteh kot.. ketumbit tak tumbuh.. huhuhu

      Delete
  8. mata ankel tak ketumbit ke? XD

    berpada2 lah mengata di bulan puasa, tazkirah ari jumaat~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkkk... ankel mata keranjang je... ek eh?? wakakakakaka.. siilap.. mata panda... haha

      yep.. bukan setakat n\bulan puasa... tp setiap masa.. huhuhu

      Delete
  9. buat apa nak stalk blog Ankel.. x hensem ..puihhhh hahahahahaahahahah mohon jgn sentap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mmg ankel tak hemsem.. tp org hemsemlah bagus.. setia.... kalau org hemsem dah tentu dok skandal sana sini... kekekekeke

      Delete
    2. kehh kehh kehh mengaku pulak org tua ni hahahaha

      Delete
    3. ehhhhhhhhhh... budak nih ... ketuk ngan senduk satgi... ketu2 ramadhan jadinya... kuikuikui

      Delete
  10. alaa ankel... ankel terasa hati ke kita dok melawak-lawak? kena sopan-santun la lepas ni cakap ngan ankel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. ye... kena lebih sopan... jgn panggil ankel pakcik ok.. tak sopan... panggil I baby...

      Delete
  11. Eleh ankel sebenarnya bengang letuw kene bahan dgn kita.. kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahhh... ingat ni citer ketuk-ketuk ramadhan ke nak bahan-bahan... akekekeke

      Delete
  12. Suke blog ni , semua entry menggunakan cartoon :)

    salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah... jemput datang lagi... huhu

      Delete
  13. Nasib baik KTC stalk blog ankel tak kena ketumbit. Kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. mingu depan... minggu depan... tunggu minggu depan.. ada ketumbit le tu... kekekeke

      Delete
  14. ..sy selalu stalk fb orang,bt masa ni belum tumbuh lagi ketumbit.haha...lalala~

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger