KISAH SI GADIS.


        Disebabkan hari nih hari jumaat, ankel nak cerita tentang kejadian yang telah berlaku dulu, di hari jumaat. Kat tempat kerja ankel ni, bila hari jumaat memang lain macam sikit. Para gadis-gadis dan mak-mak gadis akan berbaju kurung atau jubah. Jadi Nampak memang meriah, macam raya pun ada.

      Jadi adalah sorang tu yang memang suka bergaya baju ala-ala jubah, dan dia suka menggayakan koleksi baju-bajunya pada kami semua. Termasuklah ankel..





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          Ya, kebiasaannya ankel buat derk je. Ankel belum pernah lagi nak puji-puji baju beliau cantik ke apa. Kalau kawan ankel... hmmm.. dia puji kaw-kaw punya. huhuhu. Jadi bila dia tengok ankel macam malas nak layan, dia pun blah...

           Masa dia berlalu pergi, tetiba ankel terperasan sesuatu..
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
         Ya lah.. ya lah.. takdenya dia nak goda-goda ankel, ankel merapek je tu. Berbalik pada si gadis tersebut, kainnya lembut dan nipis. Jadi nampaklah line spenda beliau. Kalau beliau berdiri diluar, di tempat terang, lagilah. Malas nak cerita lebih-lebih. Sebab ankel tahu nanti ada yang komen ankel gatal.
 
 
         Bukan apa, walaupun entri ini merapu dan agak kureng sesuai, tapi ambillah yang jernih, buang yang keruh. Cubalah jadikannya sesuatu yang positif okeh !!
 
 
         Tapi walau macam manapun mesti ada yang berkata ankel gatal. Sebab di facebook pun, ankel post pasal misai je pun... tapi ada gak komen yang kaitkan ankel dengan gatal. Asal gatal je ankel.. asal ankel je gatal...  Tak caya tengok nih..
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

23 comments:

  1. Ankel kene cari alternatif tegur dia. jangan smpai kene sepak plk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sepak?.. tanak ah... mesti kwn2 lain ada bagitau... kot laaaa... kakakakaka

      Delete
    2. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

      Delete
  2. hmmm... sbb tu laa..org pompuan ni..klu nak beli jubah tu jangan main beli je.. kena tgk jenis kain..melekat kat bdn ke x.. jarang atau pun tidak.. huhu.. ankel bg surat layang laa..letak kat meja dia.. tulis mesej "baju awk jarang..nampak sependerrr" haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... mungkin tak perasan kot.. dari jauh sikit baju tu seksi sikit... huhuhu..
      surat layang?? huhuhu.. tanak ah.. kos penghantaran mahai... kekekekkee

      Delete
  3. nak tegur pown mcm ssah je...kena cr kwn pmpn soh tegur...mna de gatal...kan ankel lelaki normal...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. betui tu rieta.. biar kwn2 dia tegur.. kang ankel tegur.. hmmm... masalah.. masalah.. kekekeke... owh... rieta memahami ankel... huhuhuhu

      Delete
  4. kain mahalpun ada jenis yg jarang kena hati2 mengenakannya dgn melapisnya dgn kain dlm tebal...xsusahpun nk bergaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ak ah kan? pakai kain dlm... huhuhu.. tak terpikir plak ankel... ye la.. ye laaa.. ankel tak tau sbnrnya... kuikuikui

      Delete
  5. tegur jela ankel. kadang perempuan ni tak perasan. main pakai je baju tak check.
    kalau lelaki tegur, tobat dia tak pakai macam tu dah. tapi.... mungkin lepas tu dia tak cakap ngn ankel lagi kottt.. kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka.. tak berckp takpa lagi.. kalau dia tampar ankel? haaaaa... kekekekeke

      Delete
  6. alamak.. malfunction wardrobe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... tak perasan kot... huhuhuhu

      Delete
  7. kesian ankel....sllu kne label gatai...nak buat camne, kartun pn jelas nampak gatai...haha....gurau2...

    sebagusnya ankel tegur dia....klu x, kne tutup mata sepanjang massssaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... alaaaa... kan katun je .. biasaalah... huhuhuhu
      takpelah.. kalau dia pakai cenggitu hari2 pun takpa... ankel redha.... ek eh?/
      kekekekekeke

      Delete
    2. Ankel. Redha tuu. Lain macam jer redha tuu Ankel. Hahahaha XD

      Delete
  8. pesanan bermakna untuk kaum perempuan supaya lebih berhati² berpakaian supaya maruah seorang perempuan dapat dijaga...eh, pasal misai pun boleh label gatai gak eh..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... tak perasan tu kot... huhuhuhu. biasalah... dah beratus kali kena panggey gatai... pasni tukaq nama jadik ankel gatai baru tau... kekekekekeke

      Delete
  9. Dari gaya ankel, macam ankel ni jenis yg boleh tegur direct.
    Try laa tegur. Mana tau nanti dia tersedar dia beringat, dapat pahala dkat ankel.
    Tapi kalau aku, dah habis satu hari cuci mata nak balik kerja nanti baru tegur, tu pon wassep je. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... segan ah bro.. tak sampai hati pun ado.. takpolah mesti kwn2 pompuan lain ado yg tegur.. kalu ankel yg tegur esti dia malu gila, ye lah laki yg tegur. kuikuikui

      haish.. mana boleh tgk.. kene ketumbit nanti. kekekekke

      Delete
  10. Tujuan pakai jubah tu adalah untuk menutup aurat dan boleh ler nampak lebih berfesyen sikit daripada biase. Namun begitu kadang-kadang ade yang terover sampai ternampak benda yang tak sepatutnye. Makanye, ankel patutlah sampaikan kepada kwn2 perempuan ankel supaya mereka dapat menegur beliau. Takut nanti jumaat akan datang die pakai lagi jubah gitu.

    ReplyDelete
  11. Sekarang nie memang banyak fesyen macam tuu Ankel. Masih ada yang tak perasan and ada pulak sesetengah orang hanya pandang remeh and ambik mudah.

    Kalau nak menegur secara direct memang susah sikit laa kan. Serba salah.. Kang ada pulak yang kena sepak. Takpun kena jerut dengan jubah XD

    Takpe Ankel. Gatai pun gatailah. Gatai bukan sebarang gatai. Hahahaha

    ReplyDelete
  12. haih... ni jenis yg kat rumah dia mesti takde cermin panjang yg full-body tu, cermin takat dada je huhuu. sesetengah pmpuan ni boleh jadi macam ni sebab:
    1) memang tahu tapi tak kesah
    2) memang tak perasan dan tak tahu
    3) tak tahu apa kepentingan atau kegunaan kain dalam (petticoat) yang tebal

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger