CERITA TENTANG KERJA ANKEL.


       Hari ni ankel nak bercerita tentang kerja ankel. Apa yang ankel lalui seharian. Ok, mari kita mulakan...

     Tempat kerja ankel ni memang cukup pantang pasal kedatangan. Memang cari nahas kalau sesapa yang kuat ponteng, maupon selalu datang lewat. Jadi setiap hari ankel akan sedaya upaya datang sebelum 8.30 pagi...







       Dalam bab berkerja pula, ankel sukakan suasana yang tenang dan senyap. Tapi setiap hari memang kami pasang radio, tapi oklah sebab bukan dalam kategori bising. Tapi ada juga jibauk yang suka menyanyi sama. kalau suara sedap takpe, ini suara picing kelaut macam orang meneran nak ek ekkk... ankel pantang... memang cukup pantang...







       Bercakap pasal pantang....








        Dari segi kerja pula, ankel amatlah "predictable", ankel ada semacam rutin seharian. Hinggakan orang lain boleh tau apa ankel buat, dimana... hanya dengan melihat jam.









       Ya.. Zai. Nama beliau Zai.. tapi awek orang. Jom berhuhu.. huhuhuhu. Sekarang kita masuk bab awek. Ya awek.. tak kisahlah perkataan apa yang korang guna di tempat anda, marka, gadis, cewek, sarkek.. terpulanglah. Janji kita nak sembang pasal aweks..

     Dukacitanya dimaklumkan, jumlah populasi awek ditempat kerja ankel akan berkurangan ketahap yang amat membimbangkan, disebabkan salah seorang partner bos ankel menarik diri dari bernaung di bawah bos ankel itu. Jadi mereka akan berpindah dan membawa segala barangan dan kelengkapan serta semua pekerjanya sekali. Jom berhuhu lagi.. huhuhu..









      Arghh!! tensen, stress ankel. Takpelah. Namun atas dasar kemanusiaan dan perihatin keatas nasib teruna-teruna ditempat kerja ankel itu, ankel mengambil langkah berani untuk menyuarakan isu ini pada bos. ...

...A man got to do what a man got to do eventhough he's got nothing to do...








      Jadi begitulah serba sedikit tentang cerita di tempat kerja ankel. Jumpa lagi di hari dan waktu yang lain, di blog yang sama.. itupon andai kata ankel ada mood untuk mengupdate. Akhir kata..

   " If you eat a sandwich, and the sandwich taste like ginger, how come people still eat fried chicken "


fikir-fikirkan...



Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

13 comments:

  1. oh pasal rokok tu memula ingat time berak haha. kat pejabat ni ada sorang staff memang timing berak dia sama je setiap hari, sungguh berdedikasi usus dia! haha.

    bab nak cari pekerja perempuan, try la cakap kt HR pulak. memang perempuan ni penyeri hidup *ahem* hahaha

    ReplyDelete
  2. Kakakaka. Bos ankel boh sensor kat tandaih.. Sapa isap rokok berbunyi jamban. Bebudak tu ler..apa salahnya keluar sat isap okok, ni kat jamban. Mau x mengamuk bos. Kakaka.

    Ye lah.. Ankel akan cuba sedaya upaya utk memastikan pekerja yg masuk pasni.. Semua pompuan. Kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hidup ankel! fight for the sake of humanity. mau suram sepi la ofis nanti kalau xde penyeri. fighto! fighto! fighto! hahaha..

      Delete
    2. Hahahahaha.. Takdolah. Saja je tu. Tak kisahlah laki ka pompuan. Redha je lah.. Akekeke

      Delete
  3. Replies
    1. Hahahahaha. Time kasih bebanyak.. Akekekeke

      Delete
  4. Poning kepalo den baca akhir kata ankel tu...hehehe
    Ankel kena laa cari awek sorang dua kat luar. Tak payah harap sangat awek dekat ofis tu...Tapi dr ayat ankel macam ada ati dengan si Zai tu je...hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Kakakakaka..mendalam tu maksudnya ayat last tu. Terlalu mendalam hingga.. Ontahlah. Kakakkaka
    Zai.? Kekkekke. Tak ahhhhhhhhh.. Takkkkk... Mmmm... Lagi sekali.. Takkkkkkkk...

    ReplyDelete
  6. pasal keje lmbt tu la emm emm huhuhuhuhu klakorrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. cubalah try.. kalau lambat buat superman... mmg best... kekekeke

      Delete
  7. nak hantar resume.bak alamat opis.hahaha

    ReplyDelete
  8. jauhnye pindah...hadoi...peribahasa ankel...ssah nkmpham maksud tersiratnye tu....

    ReplyDelete
  9. Alahai..jangan berhuhuhu ankel. hidup mesti diteruskan :)

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger