Bowling yang ku baling jauh-jauh.

            Malam sabtu. Jam baru pukul 11, tapi aku dah ngantuk gila. Aku pun terus tutup pc pastu baring atas tilam. Aku nak tido. Dah tak larat. Tiba-tiba henset aku bunyi.....


trutt... trutt...      trutt... trutt....


        Aku pakai ringtone simple-simple je. Senang... tak pekak tinge aku. Langsung aku angkat dan jawab panggilan itu.








Kak Ngah : Assalamualaikum... 


Uncle Jonni : Walaikumsalam... apa barang kak? siap tepon malam-malam neh....


Kak Ngah : Esok sibuk tak?


Uncle Jonni : Mmmmmm... tak... napa?


Kak Ngah : Jom boling... akak belanja. Abang ko keje la esok... Nak main ngan kawan-kawan akak, tapi budak-budak ni ikut sekali. Tak larat akak nak jaga sorang-sorang.


Uncle Jonni: Alamak kak... baru ingat... esok ada hal laaaaaa....


Kak Ngah : Hal apa?


Uncle Jonni : Hal orang bujang laaaaaa.......


Kak Ngah : Elehhhhh... alasan... padahal ko tanak ikut kan? Ko malu tak reti main boling kan?


Uncle Jonni : Ewah... ewah... Sapa kata tak tau main boling... aku ni champion tau main-main boling nih... sebelah tangan je aku main....


Kak Ngah : Memanglah sebelah tangan... takkan 2 belah tangan.... 


Uncle Jonni : Malas ah kak nak main... nanti aku buat strike deret-deret... jeles orang lain... aku ni dah lah hebat main-main boling nih....








Uncle Jonni : Eleh... itu saja-saja je... tanak ah tunjuk skill...


Kak Ngah : Yelah.. ye lah... tanak sudah... Nanti akak ajak anak buah akaklah.... dah lah... selamat malam!!!


Uncle Jonni : Aik... merajuk pulak. Eleh... anak dah 4 nak merajuk-rajuk lagi.... kehkehkeh....


Kak Ngah : Bukan merajuklah... malas nak layan.... selamat malam!!!
   
         Kemudian akak aku pun memutuskan panggilan. huhuhuhu. Sebenarnya aku memang tak pandai dan tak berminat main boling. Adalah main dulu-dulu, tapi banyak longkang dari strike. Eh!!! takde strike pun... wakakakakakaka. Aku ada tulis dulu pasal aku main boling.... nak baca sila tekan punat ini dengan penuh kasih sayang.


         Dah berapa kali akak aku ajak sebenarnya, tapi aku tolak. Aku malas. Cubalah ajak aku main sesuatu sukan yang mencabar dan mengasyikkan. Macam snooker ke... mesti aku nak punya. Sebab aku memang minat giler bermain snooker. Kehkehkehkeh.








**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

48 comments:

  1. tengok pada kaki terjongket tu macam pro je...tapi haram tak masuk pun buah dalam lubang kan..kan..kan.....
    hahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish... gaya tersebut aku namakan pukulan kala jengking... gila hebat...
      memang x masuk saja...
      kahkahkahkah

      Delete
  2. wak, ko jgn isin2 wak... nanti tak pandai... meh blajo ngan aku ndak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... bukan isin2... tp x pandai....
      dahlah ramai... org tgkkkkkkk je...
      malas ah....
      kahkahkahkah

      Delete
  3. samalah.. tak suka kalau orang ajak main bowlingni sebab asyik masuk longkangjer.. buat rugi duitjer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... samalah kitaaaaaa.... org campak kene pin... kita campak masuk longkang...
      menyedihkan.... kehkehkehkeh...

      Delete
  4. ha..bowling pun macam tu gak..kalo tang gaya..wajib macam pemain profesional ye...entah bola tala kemana..tu belakang kira...hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... men boling gaya pun takde kak.... dah mcm kayu pun ada...
      malu ah...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  5. hahaha..samela kite..mendominasi longkang..kalu ada award mesti da menang da..hehehe.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... malu ye dak?...
      balik2 longkang...
      balik2 longkang....
      tu yg malas tuuuuu... huhuhuhu...

      Delete
  6. Meh Iman ajar Uncle Jonni main bowling meh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... dah tua2 ni ... di ajo pun tak boleh dah...
      main mcm kayu... tak boleh di ajo punyalah...
      kekekekekeke

      Delete
  7. pergh main snuuker, legend dow


    dah lama tak main snuker rindu plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep... aku pun rindu gak men snuker neh...
      suka sgt dgr bunyi bila bola tu masuk laju...
      gedegang!!... puas hati siyut...
      kehkehkehkeh

      Delete
  8. aku pun tak suka main boling.
    bola dia berat.
    lenguh tangan.
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm... ko kene cari sukan lain neh....
      gimnastik ke... balet ke....
      paling idak pun renang....
      kehkehkehkeh

      Delete
  9. aku pon tak suka bowling!!
    entah ape yg bestnye entah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestlaaaa... best main boling ni tauuuuuu...
      kalau x masuk longkang lah...
      huhuhuhu...
      entah ah... aku x reti ah boling2 neh ... huhuhu

      Delete
  10. Replies
    1. oit... gelakkan org...
      x baik tau...
      huhuhuhuhu

      Delete
  11. pegang kayu snooker pn x tau ade ht kate minat. Lain la aku yg hensem b'gaya ni.takat kayu snooker 2 aku lempar2 mcm btg pancing je. Hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... eleh ko pun sama jeeeeeee.... main boling cam haremmmmmmmmmm...
      jgn nak eksennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
      huhuhuhuhu

      Delete
  12. hahahahahaha. Pakcik sawan..... Cll la aku.rindu nk cium pp. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bukan tanak kol.... nanti bini ko jeles.....
      kahkahkahkahkah

      Delete
  13. Hehehehee... Same gak cam main snoker, mesti payahnka masuk lubang, main boling pn gitu, janji gaya ade, hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye... gaya, mutu, ketunggulan...
      huhuhu...
      aku gaya pun takde kak.........

      Delete
  14. okeh..aku komen dgn kasih sayang la nih..

    patutnya lu temankan dia.. nanti anak2 dia main bola boling tu mcm main guli..kan susah dia nak kontrol tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... hmmmm... x larat nak jaga anak2 dia tu..
      4 org tu......
      dah lah kuat merayau...
      kehkehkehkeh

      Delete
  15. kalau nak kira gaya, baik main sukan renang berirama...mcm2 gaya ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaaaaaaaaaaa.... hmmmmmmmm... cuba bayangkan aku buat renang berirama bro... letak tgn kat dagu....
      bayangkan.... hmmmm.... pakai bikini....
      geliat2 dlm air.... hmmmmmm...
      mmg menjolok mata...
      kahkahkahkah

      Delete
  16. uncleee :)
    termiss cite uncle sbb bizi sgt..
    hihii.. sy ponn tak reti maen boling..
    tp takde lahh masokk longkang!
    uncle lagi trokk lah nie :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... uncle tak berbakat main boling...
      tapi uncle berbakat dlm bidang nyanyian....
      serius...
      kahkahkahkah

      Delete
    2. uncle buleyy nyanyi????!
      hahahhahah...
      takpayahh lahh nakk bohong...
      hahahhaha... :p
      tergolekgolek kte glak!!

      Delete
    3. hahahahaha... ye ler... ye ler...
      uncle tak pandai nyanyi laaa... huhuhuhu

      Delete
  17. main bowling jom.
    abg kan terorrrrr.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharhar... terer? mmg terer...
      terer kpala lutut... kuikuikuikui...
      x reti lerrrrrrrrrr....
      huhuhuhuhu

      Delete
  18. Nadhirah: Tak percaya sudehhhhhhh...
    kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
  19. agaggaa. gila. ce bayangkan akak , abg jonni main snooker. agaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! jgn persendakan bakat bermain snuker aku itu...
      oit!! cari gaduh nih...

      harharharhar...

      ko punya "pot pot" pandai men snuker?
      bley lwn aku...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  20. Saja nak kasi tahu yang aku juga sama 'hebat' main boling main kau Uncle Jon.. Baru 3 kali main kalau tak silap.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha... aish!! tgn bangku upernya ko nih...
      harharhar...

      tp aku rasa aku main lg teruk...
      wakakakakakaka

      Delete
    2. Hahahah.. Aku lebih selesa fokus pada bidang karaoke..

      Kehkehkeh

      Delete
    3. patutkah aku percaya suara anda bagus?
      ah!! tak mungkin.... aku tau suara anda lari picingnya...
      wakakakakakkaa

      Delete
  21. Hehe, abang Jonni kena join tutorial bowling kt blog ni...kalau adalah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... hmmm... tak minat ah boling2 ni bro... huhuhuhu

      Delete
  22. Replies
    1. kehkehkehkeh... ye ler... gaya kena ada....
      pandai x pandai tu belakang kira...
      wakakakakakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger