Bila keazaman dan semangat sudah pudar. (episod 2)

Jika ingin membaca episod 1 sila klik disini.

       Terus terang aku cakap mood berblogging aku sudah pudar. Aku dah malas nak update apatah lagi nak berblogwalking......



          Ya. Aku memang jenis yang hanya mengupdate bila mood aku gembira dan hati aku ceria. Kalau mood aku kureng.... maka nak bukak internet pun malas. Entahlah. Mungkin faktor usia. 


         Namun semua itu berubah bila aku baca salah satu mesej yang di tinggal di chatbox aku tu. Inilah mesej tersebut.......
















         Arghhhh!!! Yousof memanggil aku dengan panggilan a... a... abang!! Aku... aku... serius aku terkejut. Serius aku speechless. Aku rasa aku... aku... aku nak... nak....













                Mengapa ianya sungguh nyaman dan indah bila sorang pempuan memanggil dengan panggilan abang. Mengapa aku rasa tekak aku kembang bila lelaki pula yang memanggil aku abang..... Owh dunia.....

           Kehkehkehkeh. Jangan marah bro Yousof, gurau-gurau je nih. huhuhuhu. Dah takde benda nak di taip. Jangan marah eh? 

             Berbalik pula pada si Nadhirah, Setelah entri episod 1 di publish, beliau telah menjadi serik dan fobia untuk memanggil aku dengan panggilan abang. kini beliau lebih selesa memanggilku dengan panggilan......




          Diharapkan saudara Nadhirah dan Yousof tidak berkecil hati, bukan niat apa pun sebenarnya , sekadar bergurau senda sesama rakan maya. huhuhuhu.... Sori eh korang....





**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

75 comments:

  1. uncle mmg rajin update blog sebenarnye, cume takmo tunjuk kan... kan... heeee~

    pst; Uncle keje ari ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinla sgt.... mana de rajinnya... tapi cuma aku pastikan tiap2 minggu ada entri... walaupun cuma 1... huhuhuhuhu...


      kejeeee.... entri skrg ni sume autopublish tepat 8:13 pagi. padahal masa tu aku tgh on the way pigi keje... huhuhhuhu

      Delete
  2. Replies
    1. Arghhhh!!! baldi... baldi... mana baldi nih..
      ada org muntah... huhuhuhu..

      warasssss..... wes mangan?
      wakakakakaka...

      Delete
  3. Replies
    1. nak!! pastu aku nak blender.... pastu mesin basuh.. mesin basuh aku dah bunyi mcm kapal laut.... pastu aku nak... apa lagi eh? hmmmm.....

      haaa... nak scanner... scanner aku asyik demam.....

      wakakakakkakaka....

      Delete
    2. hemoh..hemoh....enak2 je kamu ya...
      sekeh kepala kau nak tak?
      hahahahaha...

      Delete
    3. kakakakaka.... dah alang2.... ko dah offer...
      aku demand ah lebih sikit....
      wakakakakakaka

      Delete
    4. aku offer baldi je...
      kau punyer demand macam nak pindah umah baru je..
      semua nak...
      berat2....

      Delete
    5. aku memang.... tamak sikit.... eh silap!! tamak banyak...
      kakakakakakaka.....

      Delete
    6. ermmm...dah agak dah dari cara kau demand tu...
      hehehehehehe...
      jap lah aku cek purse aku dulu...
      ermmm...ada 1.99 sen je..
      leh lah aku ajak kau shopping kat kedai 1.50...
      hahahahah....

      Delete
    7. huhuhuhu.... hmmmm... x dpt ah aku merasa mesin basuh baru....
      kakakkakakaka

      Delete
    8. dapat apa....
      tapi yang mainan...
      kahkahkahkah..

      Delete
    9. kehkehkeh.... ceh!! nak buat apa....
      basuh baju mainan anak buah aku?
      kehkehkehkeh

      Delete
  4. Kesian depa teruih takut.. kakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... fobia terus diorg... taku jd bahan nanti...
      kuikuikuikui...
      alah... bergurau senda je semua ni.... huhuhuhuhu

      Delete
  5. Anon: Mungkin Yousof masih di bawah umur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... ye ke encik Anon? Yep!! Yousof tu masih muda remaja lagi.... hensem bergaya dan stylo mylo....

      kehkehkeh....

      Delete
    2. Anon: Muda remaja tu saya sokong.. Hensem bergaya stylo mylo tu tak berapa pasti la pula..

      Delete
    3. hahahahahaha.... aku dapat rasakan encik anon tu teruna pujaan di johor.... ya... aku pasti... amat psti...

      huhuhuhu

      Delete
    4. Tapi... Aku masih tak pasti. Biarlah dia membina keyakinan dirinya..

      Delete
  6. Kehkehkeh.. Takde hal la Uncle Jon! Bangga apa nama aku masuk dalam kartun kau. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.... kita bergurau senda je ah bro... huhuhuhuhu...
      bangga pulak ko jadi bahan aku.... ni yg aku nak bahan selalu nih...
      huhuhuhuhu

      Delete
    2. Huhuhu..


      Hahaha jadi bahan yang sempoi macam ni ok la.. Kalau jenis bahan nak kondem aku akan balas dengan perkataan "apa celop ni Uncle Jon?". hahah

      Delete
    3. hahahaha... celop teh boh la yousof...
      teh boh... pastu kita dok minum2...
      sambil tgk gadis2 lalu lalang...

      orait?


      kakakakakka

      Delete
    4. Cadangan yang boleh tahan comel! hahah ;D

      Delete
  7. pangei uncle lagi glamoures.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... uncle tu bunyinya lagi glemer dan elegan... huhuhuhu...
      lepas ni boleh buat band.... meet uncle jonni... kahkahkahkah....

      Delete
  8. wak, terimalah hakikat yg ko tu mmg dh tua... thats y aku panggil ko wak.. huhuhuhu..

    Tp mmg sepatutnya ko geli bile si yousuf tu panggil ko abg... kalo ko x geli, kang dh jd citer lain plak... kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha... ye lah... ye lah.... aku terimalah hakikatya yg aku dah tua... wak jonni? hmmmmm.... elegan tu nama tu... kakakakakaka...

      eh? mana geli bila yousof panggil aku abg.... lainlah kalu dia panggil aku baby... kahkahkahkah...
      ah!!! geli tekak aku... siyut ah!!!
      kahkahkahkah

      Delete
    2. aku lbh suke panggilan wak jonni... mmg nmpk sgt ke"elegan'annya dan sgt sesuai dgn usia ko... huhuhuhu

      baby jonni?? nauzubillah... kalo ku muntah kuar cawan n tulang ikan, aku muntah blh kuar peti ais atau sofa ko tau tak???

      Delete
    3. kakakakaka.... wah!! ok la tu.... nanti raya dah x payah beli sofa ngan peti sejuk baru....
      untung tu....

      wakakakakakakka

      Delete
  9. BAHAHA..LAWOK LAA..AMBOI KEMAIN EH..xd

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kemain apa.... mengatal? nak kata aku ni kaki menggatal la tu.... kahkahkahkah....

      Delete
  10. saya panggil anda encik gorie :)

    berbeza dari orang len :P weeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... yep!! nama mula2 pakai kat blog nih... Encik Gorilla...
      kehkehkehkehkeheh...

      Delete
    2. hahahahaha... yep!! lupa nama tu....
      lama tak pakai...
      huhuhu

      Delete
  11. lebih rela dipanggil 'abang' ke 'kakak'?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak? owh no.... dangerous tu.... dangerous.....
      kehkehkehkeh

      Delete
  12. hahaha.. abg nie apelahh..
    panggil abg,, tros prasan lebey2..
    panggil pakcikk mcm tue sgt lah pulakk..
    panggil baby oke takk ? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahaha.... yes!! yes!! yes!!
      baby?... suka... suka... suka...
      kahkahkahkah....

      alaaa... gurau2 je nadhirah oi...
      huhuhuhuhu....

      Delete
  13. panggil uncle lah macam ni, baru sopan :P muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep!! elegan sikit bunyinya... kakakakakka

      Delete
  14. Replies
    1. Aish!! mana ada alergik.....
      kalu laki yg panggil je alergik...
      kalu pompuan ok jeeeeee.....

      kakakakakakaka

      Delete
  15. singgah sini hilang sume tension. .hehe
    thankz ye uncle jonni. .hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hilang tensen takpe.... jgn hilang ingatan...
      kakakakaka....

      Delete
  16. sian pakcik.jom la g karaoke,dgr suara aku bwk lagu mentari merah di ufuk timur (search) tentu semangat pakcik dtg kembali seperti berumur 19thn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah!! mana best lagu search...

      aku layan dangdut je bro... wakakkakakaka

      Delete
    2. kang aku bwk lagu inul,mlm tido t'mimpi2 pulok.maklum la suara aku kn sdp mcm RAMLI SARIP.
      HAHAHAHAHAHAHA

      Delete
    3. ha lg 1 brother din rongak kirim salam,dh seminggu die pesan.dh basi br aku ingat. Huhuhuhuhu

      Delete
    4. siyut ah ko ni...
      sian abg din... ko panggil rongak...
      goblok la lu bro...

      kehkehkehkeh

      Delete
    5. dh mmg die rongak. Hahahahahaha. Tp ape pn kuih yg die ngan bini die buat hr ni mmg sdp sgt2.smlm x sdp sbb die bwk sikit.hr ni sdp sbb die bwk byk. Hahahahaha

      Delete
    6. hahahaha... wah!! wah!! wah!! ..
      ko dah panggil rongakkkkkk... kuih dia ko belasah....
      byk cantik ko punya muka.....

      kakakakakakkakaka

      Delete
  17. Abaaaannnggggg.... hahahahaaharhar!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TIDAKKKKKKKKKKKKKKKK...... TIDAKKKKKKKKKKKKKK....
      (sambil lari lintang pukang)


      harharhar

      Delete
  18. abang..abang..ohh abang...Ahhh wak jon ni..ade ade ajer la ko nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... alah... entri memain je wok!! megarut je.... huhuhu

      Delete
  19. abang, jangan jadi malas macam adik ye

    dah mam kew cayunk lew [saje buat ayat rempit ahahahhaha]

    ReplyDelete
    Replies
    1. bluwekkkkkk!!! ayat cam siyut!!! kakakakakakka...
      geli aku... siyut lu bro.... hahahahahha

      Delete
  20. Jangan sampai aku panggil kau papa. Jangan sampai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... papa? i like that.... like that very much....
      hmmmmm.... tetiba teringin nak tukar jd ...

      catatan papa jonni.....

      kakakakakakakakaka

      Delete
  21. errrr errrr errr

    cane nak cakap ea?

    ABANG JON!

    ok larikkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. cimot.... hahahahahaha....
      cis!! panggil abg terus lari....


      panggil dan lari namanya neh...

      huhuhuhu

      Delete
  22. hemo3.. muntah tak ingat dunia.. ape salahnya panggil abang.. kan manja.. har3

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar.... manja... mmg manja....
      kalu laki yg panggeiii... x manja jadinya...
      kehkehkehkeh

      Delete
  23. abg???? errrr...ermmm... hah??

    uncleee jonni!!! haaa.. betol2..
    hahaha =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... cis!! siyut ah!!

      panggilan pertama tu best......

      kakakakakaka

      Delete
  24. kalo orang panggil aku abang, on the spot aku tukor kaler ijo...aku pun taktau kenapa...

    dan aku kompiden kalo aku panggil ko abang, ko tempeleng aku guna jari kaki...jadik, baik aku serik dulu sebelum kena....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... takdenya aku nak tampo ko long......
      apasal kaler ijo? jadi hulk apa....
      huhuhuhu

      Delete
  25. geli kea klu lelaki panggil abang? dah tu nak panggil apa even blog pon bubuh abg jonni gitue,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.... alah... entri main2 je ni...
      huhuhu.. saja je...
      x bermaksud apa2... sekadar hiburan semata...
      kehkehkehkeh

      Delete
  26. hahaha.nak panggil ko atok la wei.ekekeke :p
    malas ko pun hasil entri. aku?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... atok? wah!!! rasa vetern dan berpengalaman pulak....
      huhuhuhuhu...

      ak ah beb.... lama x update? bizi eh?
      huhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger