SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

Siapakah aku.




               Aku mempunyai seorang kawan yang sangat kacak dan baik hati. Nama dia saudara Shahrul (bukan nama sebenar). Dia kerap juga masuk dan membaca blog aku setiap kali bila dia ada kesempatan. Dia juga sering memberi pandangan dia tentang blog aku ini secara ikhlas dan terus terang.




          Antara komen yang dia beri adalah tentang cerita-cerita di dalam blog ini. Dia mengatakan yang blog aku ini cukup merapu tanpa ada unsur-unsur ilmiah dan teladan. Dia ada juga memberi tips-tips dan cadangan tentang benda-benda yang patut aku tulis dalam blog ini.

              Jadi dengan selamba dan tanpa segan silu aku cakap.... "Suka hati aku lah nak tulis apa pun... blog ni aku yang punya.... ko nak kena penampor..." Lepas tu dia gelak dan cakap .... "Eleh ... cakap camtu pun nak marah... goblok."



                Lepas tu dia komen pasal gambar-gmbar Abang Jonni dalam blog ini. "Apasal gambar tu hensem.... padahal ko ni tak hensem" Lalu dengan panjang lebar... dengan penuh kesyukuran... aku pun menerangkan yang aku tak mampu nak lukis satu benda dengan tepat. Kemampuan aku terhad. Aku ini bukanlah profesional... yang mempunyai skill melukis yang hebat... Aku cuma suka menconteng bila aku bosan.

          Lepas tu aku tanya dia.... "Ko faham tak apa aku cakap?" Dgn selamba dia cakap... "ada aku kisah..." Hampeh punya malaun...


               Jadi hari ini... setelah berhempas pulas hampir 3 jam melukis.... melukis dengan penuh ketelitian yang amat mendalam..... aku letakkan gambar yang betul-betul mirip ngan wajah sebenar aku....










                Selagi aku mempunyai kudrat... selagi aku tak di hantar ke rumah orang tua-tua... Aku akan terus update blog ini. Cuma mungkin tidaklah sekerap seperti orang lain....

                



               Aku mempunyai seorang kawan yang sangat kacak dan baik hati. Nama dia saudara Shahrul (bukan nama sebenar). Dia kerap juga masuk dan membaca blog aku setiap kali bila dia ada kesempatan. Dia juga sering memberi pandangan dia tentang blog aku ini secara ikhlas dan terus terang.




          Antara komen yang dia beri adalah tentang cerita-cerita di dalam blog ini. Dia mengatakan yang blog aku ini cukup merapu tanpa ada unsur-unsur ilmiah dan teladan. Dia ada juga memberi tips-tips dan cadangan tentang benda-benda yang patut aku tulis dalam blog ini.

              Jadi dengan selamba dan tanpa segan silu aku cakap.... "Suka hati aku lah nak tulis apa pun... blog ni aku yang punya.... ko nak kena penampor..." Lepas tu dia gelak dan cakap .... "Eleh ... cakap camtu pun nak marah... goblok."



                Lepas tu dia komen pasal gambar-gmbar Abang Jonni dalam blog ini. "Apasal gambar tu hensem.... padahal ko ni tak hensem" Lalu dengan panjang lebar... dengan penuh kesyukuran... aku pun menerangkan yang aku tak mampu nak lukis satu benda dengan tepat. Kemampuan aku terhad. Aku ini bukanlah profesional... yang mempunyai skill melukis yang hebat... Aku cuma suka menconteng bila aku bosan.

          Lepas tu aku tanya dia.... "Ko faham tak apa aku cakap?" Dgn selamba dia cakap... "ada aku kisah..." Hampeh punya malaun...


               Jadi hari ini... setelah berhempas pulas hampir 3 jam melukis.... melukis dengan penuh ketelitian yang amat mendalam..... aku letakkan gambar yang betul-betul mirip ngan wajah sebenar aku....










                Selagi aku mempunyai kudrat... selagi aku tak di hantar ke rumah orang tua-tua... Aku akan terus update blog ini. Cuma mungkin tidaklah sekerap seperti orang lain....

                
BACA

sesi karaoke bersama Abg Jonni

          Mari adik-adik, abang-abang, tuan-tuan dan puan-puan sekalian kita berkaraoke...... Silalah pasang lagu ni kuat-kuat.... dan kita nyanyi dengan riang gembira.....











                              

Ohooooooo......... Hoi....



Kalau dah mata... bertentang mata
Hati didalam bagai nak gila.....
Hey!


Pertama kali ku melihat
Wajah si dia
Pertemuan bermula di taman si kebun bunga
Situlah.......  mulanya
Berjumpa
Bertentangan mata...


Mulai dari itu
Hatiku tetanya-tanya
Siapakah gerangan si
Cantik jelita
Kerlipan.....  matanya
Hinggakan......  aku terpesona...



  
Pabila namanya ditanya....
dia masam
Namun begitu
Jelingannya aku paham.

Senyumlah.... senyumlah
Ah! Ha!
Cek mek molek.... 3x

Hai puas juga aku
Bertanyakan namanya...
Namun begitu dia tetap
Bina tak bina
Aku diam...... campur geram
Dia senyum lantas
Tanganku di pegang.













Senyumlah... senyumlah...
Aha...
cek mek molek...

Senyumlah... senyumlah...
Aha....
Cek mek molek...




Adeh!!!
          Mari adik-adik, abang-abang, tuan-tuan dan puan-puan sekalian kita berkaraoke...... Silalah pasang lagu ni kuat-kuat.... dan kita nyanyi dengan riang gembira.....











                              

Ohooooooo......... Hoi....



Kalau dah mata... bertentang mata
Hati didalam bagai nak gila.....
Hey!


Pertama kali ku melihat
Wajah si dia
Pertemuan bermula di taman si kebun bunga
Situlah.......  mulanya
Berjumpa
Bertentangan mata...


Mulai dari itu
Hatiku tetanya-tanya
Siapakah gerangan si
Cantik jelita
Kerlipan.....  matanya
Hinggakan......  aku terpesona...



  
Pabila namanya ditanya....
dia masam
Namun begitu
Jelingannya aku paham.

Senyumlah.... senyumlah
Ah! Ha!
Cek mek molek.... 3x

Hai puas juga aku
Bertanyakan namanya...
Namun begitu dia tetap
Bina tak bina
Aku diam...... campur geram
Dia senyum lantas
Tanganku di pegang.













Senyumlah... senyumlah...
Aha...
cek mek molek...

Senyumlah... senyumlah...
Aha....
Cek mek molek...




Adeh!!!
BACA

Satu hari di AidilAdha

       Macam biasalah, seperti tahun-tahun sudah... aku pergi ke surau tak jauh dari rumah aku untuk menunaikan solat hari raya. Aku mengenakan baju melayu yang aku sendiri lupa raya bila aku beli... kain pelikat cap gajah duduk... dan kopiah putih. 



Dengan mata yang agak berat... bersertakan pening-pening lalat... maklumlah mengantuk sebab tido lewat malam tadi, aku melangkah longlai masuk ke kawasan surau. Dah ramai orang yang datang. Ada yang dok hisap rokok kat motor... cangkung sembang-sembang... dan ramai gak yang sedang khusyuk bertakbir di dalam surau.



           Tapi aku perasan dah tak seramai dulu jemaah yang datang ke surau ini. Sebab utamanya tahun lepas masjid lagi satu dah siap di bina. Jadi surau ni cuma di datangi oleh orang-orang keliling surau ni lah... termasuklah aku. Dulu sebelum masjid tu siap... mesti padat surau ni. Pernah sembahyang raya kat luar... bentang tikar. huhu. 



             Macam biasalah, sampai kat situ kita mesti bersalaman dan bertegur sapa ngan jemaah yang hadir. Alah ... yang ada pun semua muka biasa je... jiran-jiran aku gak. Masa aku nak salam Abang Salim... tiba-tiba...









                             Rambut aku di tarik dari belakang.... terkejut aku... nasib baiklah aku tak jatuh terlentang. Bila ku toleh ke belakang..... ciss.... sepupu aku Zaki. Mengenangkan hari ini AidilAdha... kat surau plak tu... aku buat derk je... aku salam mamat tu... kalau takkkkkk....








                          Merasalah jurus tendangan terhebat aku..... keh keh keh... takdelah. Biasak la tu. guru-gurau. Nama je sepupu... rumah pun kira sebelah je. Tapi harap nak jumpa.... haram... masing-masing keje. Hari ahad pun sekadar terserempak gitu je. Tu pun kadang-kadang. Saat-saat macam ni lah kita nak jumpa.... sembang-sembang ngan sedara-sedara... jiran-jiran kita ye tak. 



 Apapun aku nak ucap Selamat Hari Raya AidilAdha.
       Macam biasalah, seperti tahun-tahun sudah... aku pergi ke surau tak jauh dari rumah aku untuk menunaikan solat hari raya. Aku mengenakan baju melayu yang aku sendiri lupa raya bila aku beli... kain pelikat cap gajah duduk... dan kopiah putih. 



Dengan mata yang agak berat... bersertakan pening-pening lalat... maklumlah mengantuk sebab tido lewat malam tadi, aku melangkah longlai masuk ke kawasan surau. Dah ramai orang yang datang. Ada yang dok hisap rokok kat motor... cangkung sembang-sembang... dan ramai gak yang sedang khusyuk bertakbir di dalam surau.



           Tapi aku perasan dah tak seramai dulu jemaah yang datang ke surau ini. Sebab utamanya tahun lepas masjid lagi satu dah siap di bina. Jadi surau ni cuma di datangi oleh orang-orang keliling surau ni lah... termasuklah aku. Dulu sebelum masjid tu siap... mesti padat surau ni. Pernah sembahyang raya kat luar... bentang tikar. huhu. 



             Macam biasalah, sampai kat situ kita mesti bersalaman dan bertegur sapa ngan jemaah yang hadir. Alah ... yang ada pun semua muka biasa je... jiran-jiran aku gak. Masa aku nak salam Abang Salim... tiba-tiba...









                             Rambut aku di tarik dari belakang.... terkejut aku... nasib baiklah aku tak jatuh terlentang. Bila ku toleh ke belakang..... ciss.... sepupu aku Zaki. Mengenangkan hari ini AidilAdha... kat surau plak tu... aku buat derk je... aku salam mamat tu... kalau takkkkkk....








                          Merasalah jurus tendangan terhebat aku..... keh keh keh... takdelah. Biasak la tu. guru-gurau. Nama je sepupu... rumah pun kira sebelah je. Tapi harap nak jumpa.... haram... masing-masing keje. Hari ahad pun sekadar terserempak gitu je. Tu pun kadang-kadang. Saat-saat macam ni lah kita nak jumpa.... sembang-sembang ngan sedara-sedara... jiran-jiran kita ye tak. 



 Apapun aku nak ucap Selamat Hari Raya AidilAdha.
BACA

hmmm... apasal ni....





              Hmmm... minggu yang pelik. Itu saja yang mampu aku buat kesimpulan tentang hidup aku sepanjang seminggu ni. Aku sendiri pun tak paham kenapa aku jadi macam ni.


             Pagi je pegi keje... kat tempat keje dok tengok muka yang sama je. Dah bertahun asyik layan orang yang sama je. huh... bilalah dapat tengok gadis cantik persis model dok keje kat tempat aku. Petang balik keje dok umah je lah. Tak elok seorang teruna keluar umah malam-malam. Nanti apa pula kata orang-orang kampung.


            Jadi jalan penyelesaiannya... main internet. Tapi tu lah nak update blog pun takde mood. Tak tau gi ke mana mood aku tu. Nak jalan-jalan singgah blog kawan-kawan pun... tak larat. Tapi tetap jenguk gak lah. Cuma jarang nak bagi komen. Sebab utamanya aku ni seorang yang pemalu... segan nak letak komen. Kalo letak pon asyik kene gelak je. Fed-up aku....



            Jadi sepanjang hari ini, aku dok fikir... apa yang sebenarnya terjadi kat aku. Adakah ini yang dinamakan krisis pertengahan hidup warga emas... atau aku dah jadi malas... Akhirnya setelah puas aku berfikir....  aku dah dapat jawapannya.... aku telah dijangkiti.....






                    Kebosanan..... Aku betul-betul tak tau nak buat apa. Nak keluar jalan-jalan malas... rasa macam buang masa je. Nak update blog rasa tak best la plak... Tak taulah.


                   Mungkin betul gak apa yang ditulis oleh maCy  tentang orang berdarah A seperti aku ini. Walaupun aku ini jenis yang pemalu.. seorang yang setia... bertimbangrasa... tak pandai menipu...kuat berahsia....  tetapi orang jenis darah A cepat  bosan dengan sesuatu hobi. Mungkin aku dah hilang keghairahan aku untuk mengupdate blog aku ini. Hmmmm... ontahlah....




              Hmmm... minggu yang pelik. Itu saja yang mampu aku buat kesimpulan tentang hidup aku sepanjang seminggu ni. Aku sendiri pun tak paham kenapa aku jadi macam ni.


             Pagi je pegi keje... kat tempat keje dok tengok muka yang sama je. Dah bertahun asyik layan orang yang sama je. huh... bilalah dapat tengok gadis cantik persis model dok keje kat tempat aku. Petang balik keje dok umah je lah. Tak elok seorang teruna keluar umah malam-malam. Nanti apa pula kata orang-orang kampung.


            Jadi jalan penyelesaiannya... main internet. Tapi tu lah nak update blog pun takde mood. Tak tau gi ke mana mood aku tu. Nak jalan-jalan singgah blog kawan-kawan pun... tak larat. Tapi tetap jenguk gak lah. Cuma jarang nak bagi komen. Sebab utamanya aku ni seorang yang pemalu... segan nak letak komen. Kalo letak pon asyik kene gelak je. Fed-up aku....



            Jadi sepanjang hari ini, aku dok fikir... apa yang sebenarnya terjadi kat aku. Adakah ini yang dinamakan krisis pertengahan hidup warga emas... atau aku dah jadi malas... Akhirnya setelah puas aku berfikir....  aku dah dapat jawapannya.... aku telah dijangkiti.....






                    Kebosanan..... Aku betul-betul tak tau nak buat apa. Nak keluar jalan-jalan malas... rasa macam buang masa je. Nak update blog rasa tak best la plak... Tak taulah.


                   Mungkin betul gak apa yang ditulis oleh maCy  tentang orang berdarah A seperti aku ini. Walaupun aku ini jenis yang pemalu.. seorang yang setia... bertimbangrasa... tak pandai menipu...kuat berahsia....  tetapi orang jenis darah A cepat  bosan dengan sesuatu hobi. Mungkin aku dah hilang keghairahan aku untuk mengupdate blog aku ini. Hmmmm... ontahlah....
BACA

aku tak suka bowling....

Best sangat ke main bowling? Apa yang interesting sangat pasal bowling? Dari dulu lagi aku tak pernah main bowling.... tak bernafsu nak angkat bola berat tu... guling atas landasan...


Tapi semalam buat pertama kali dalam hidup aku... aku gi layan bowling. Tu pun pasal kawan aku payung. Mula-mula memanglah aku tanak... tapi selepas terkena pujukan hebat diorang... aku tewas.... aku gagahkan jua diri ini untuk melakukan sesuatu yang diluar batas normal ku...




            Mula-mula nak main tu rasa dup dap gak la... maklumlah cubaan pertama. Terfikir la jugak bolehke aku campak menatang nih... kalo tercampak ke lorong orang lain camne?.... Tapi selepas dapat kata- kata perangsang dari member aku... aku tekad untuk terus mencuba gak. Dan aku pun membalingnya.... seperti gaya Shalin Zulkifli melayangkan bolanya.... Fulamak.... I don't believe it.... masuk longkang wa cakap lu....







                Tu yang membuat aku terfikir sejenak... anak sapalah yang cipta perminan ini. Apasal lah dia buat longkang kat kiri kanan... menyusahkan aku aje. Nasib baik main belah pagi... tak berapa nak ramai orang. Selepas beberapa kali percubaan... memang sah aku tak berbakat dalam bidang boling-memboling nih. Bila orang sebelah dok tengok... buat-buat selamba je lah. Maklumlah aku budak diluar pagar.... baru nak belajar...








             Walaupun kawan aku dah ajar teknik-teknik yang boleh aku praktikkan... aku buat derk je. Jenis campak dan lari... kalo kene Alhamdulillah... tak kene ... ye sudah.... Lepas tu pilih bola yang berat plak tu... macam terrer main. Kui kui kui... Lagipun main sekadar suka-suka je... nak enjoy-enjoy. Tapi puas gak kitorang gelak semalam....


             Tapi paling best... seteruk-teruk aku main... nasib baik ada lagi yang lagi teruk dari aku. Jadi konfomlah dia yang jadi bahan semalam.... huhuhu... selamat aku...




                Kesian si Butak... asyik kene gelak...
Best sangat ke main bowling? Apa yang interesting sangat pasal bowling? Dari dulu lagi aku tak pernah main bowling.... tak bernafsu nak angkat bola berat tu... guling atas landasan...


Tapi semalam buat pertama kali dalam hidup aku... aku gi layan bowling. Tu pun pasal kawan aku payung. Mula-mula memanglah aku tanak... tapi selepas terkena pujukan hebat diorang... aku tewas.... aku gagahkan jua diri ini untuk melakukan sesuatu yang diluar batas normal ku...




            Mula-mula nak main tu rasa dup dap gak la... maklumlah cubaan pertama. Terfikir la jugak bolehke aku campak menatang nih... kalo tercampak ke lorong orang lain camne?.... Tapi selepas dapat kata- kata perangsang dari member aku... aku tekad untuk terus mencuba gak. Dan aku pun membalingnya.... seperti gaya Shalin Zulkifli melayangkan bolanya.... Fulamak.... I don't believe it.... masuk longkang wa cakap lu....







                Tu yang membuat aku terfikir sejenak... anak sapalah yang cipta perminan ini. Apasal lah dia buat longkang kat kiri kanan... menyusahkan aku aje. Nasib baik main belah pagi... tak berapa nak ramai orang. Selepas beberapa kali percubaan... memang sah aku tak berbakat dalam bidang boling-memboling nih. Bila orang sebelah dok tengok... buat-buat selamba je lah. Maklumlah aku budak diluar pagar.... baru nak belajar...








             Walaupun kawan aku dah ajar teknik-teknik yang boleh aku praktikkan... aku buat derk je. Jenis campak dan lari... kalo kene Alhamdulillah... tak kene ... ye sudah.... Lepas tu pilih bola yang berat plak tu... macam terrer main. Kui kui kui... Lagipun main sekadar suka-suka je... nak enjoy-enjoy. Tapi puas gak kitorang gelak semalam....


             Tapi paling best... seteruk-teruk aku main... nasib baik ada lagi yang lagi teruk dari aku. Jadi konfomlah dia yang jadi bahan semalam.... huhuhu... selamat aku...




                Kesian si Butak... asyik kene gelak...
BACA

eksperimen aku....

           korang perasan tak dalam entri sebelum ini aku tulis.... selamat berhari minggu... padahal baru hari sabtu. Kenapa aku tulis mcm tu...

           
        Ia bukanlah satu kesilapan... tapi memang disengajakan. Sebab utamanya... aku sedang membuat satu ujikaji tentang tahap pemfokusan seorang pembaca blog.


          
                   Saya ingin memperkenalkan satu teori baru tentang tahap pemfokusan  seseorang. Adakah orang itu akan hilang fokus bila melihat sesuatu yang menarik. Sebagai contoh ... orang yang hanya memakai seluar dalam. Jadi ini semua adalah salah satu dari eksperimen saya.



              Jadi jangan ingat saya sudah tersilap hari. Saya taklah sesengal itu sampaikan hari dan tarikh pun lupa... tengok kaki la bro..... see my leg laaa...




                                 
              Walau bagaimanapun... kita tak boleh lari dari kenyataan. Sebanyak mana alasan yang kita bagi... kebenaran tetap akan terserlah jua kan... Sebenarnya aku memang betul-betul ingat hari ini hari ahad. Ahak ahak ahak.... aku malu lah...






          Hehehe...   Macam mana boleh tersilap hari lagi.... mmmm... malulah nak tunjuk muka.....






Selamat berhujung minggu.....

..... the end.....
           korang perasan tak dalam entri sebelum ini aku tulis.... selamat berhari minggu... padahal baru hari sabtu. Kenapa aku tulis mcm tu...

           
        Ia bukanlah satu kesilapan... tapi memang disengajakan. Sebab utamanya... aku sedang membuat satu ujikaji tentang tahap pemfokusan seorang pembaca blog.


          
                   Saya ingin memperkenalkan satu teori baru tentang tahap pemfokusan  seseorang. Adakah orang itu akan hilang fokus bila melihat sesuatu yang menarik. Sebagai contoh ... orang yang hanya memakai seluar dalam. Jadi ini semua adalah salah satu dari eksperimen saya.



              Jadi jangan ingat saya sudah tersilap hari. Saya taklah sesengal itu sampaikan hari dan tarikh pun lupa... tengok kaki la bro..... see my leg laaa...




                                 
              Walau bagaimanapun... kita tak boleh lari dari kenyataan. Sebanyak mana alasan yang kita bagi... kebenaran tetap akan terserlah jua kan... Sebenarnya aku memang betul-betul ingat hari ini hari ahad. Ahak ahak ahak.... aku malu lah...






          Hehehe...   Macam mana boleh tersilap hari lagi.... mmmm... malulah nak tunjuk muka.....






Selamat berhujung minggu.....

..... the end.....
BACA

Grrr... Geramnya aku....





                      Aku geramlah dengan streamyx aku nih, dalam 3 4 hari nih asyik macam biskut. kejap ada kejap takde.... potong stim betullah. Lagi-lagi bila masa download game.. dah la lama gila... terputus tengh jalan plak tu... langsung kena download sekali lagi. Hangin... hangin... Selama nih ok je..... cuma sekali sekala je buat hal.


               Tapi masa hari raya baru-baru ni lagi dahsyat, 8 hari belah siang ada.... malam takde. cis.. buat aku hangin je. Dah lah aku tak pernah miss bayar bil tiap-tiap bulan. Camni ke balasan terhadap kesetiaanku selama nih. Ini yang buat aku......... aku...............  aku...........







                     Huarrrrgghhh...................  Aku marah.....

           Aku benar-benar marah... Korang tak tau bila aku marah... benda-benda tak elok akan berlaku. Aku akan menjadi kuat dan gagah. Setakat pokok kelapa tu... senang-senang aku tumbangkan. Aku tak kira siapa yang datang... pasti pengsan aku kerjakan... huahuahua....


            Berangan je lebih aku nih. Memang bengang line tak berapa nak elok... tapi tak guna pon nak marah-marah ye tak. Bukan boleh jadi elok. Selalunya bila takde line aku layan game je.... Lepas tu... tido....









                                Tido lagi best... mana tau dapat mimpikan gadis-gadis cantik ke. Tak pun dapat mimpi si Katie Perry ke... Emma Watson ke... Selma Blair ke.... Tak dapat mimpi diorang... mimpi si Paula Abdul pun jadilah. Kui kui kui...






Selamat berhari minggu.....


......... bersambung......




                      Aku geramlah dengan streamyx aku nih, dalam 3 4 hari nih asyik macam biskut. kejap ada kejap takde.... potong stim betullah. Lagi-lagi bila masa download game.. dah la lama gila... terputus tengh jalan plak tu... langsung kena download sekali lagi. Hangin... hangin... Selama nih ok je..... cuma sekali sekala je buat hal.


               Tapi masa hari raya baru-baru ni lagi dahsyat, 8 hari belah siang ada.... malam takde. cis.. buat aku hangin je. Dah lah aku tak pernah miss bayar bil tiap-tiap bulan. Camni ke balasan terhadap kesetiaanku selama nih. Ini yang buat aku......... aku...............  aku...........







                     Huarrrrgghhh...................  Aku marah.....

           Aku benar-benar marah... Korang tak tau bila aku marah... benda-benda tak elok akan berlaku. Aku akan menjadi kuat dan gagah. Setakat pokok kelapa tu... senang-senang aku tumbangkan. Aku tak kira siapa yang datang... pasti pengsan aku kerjakan... huahuahua....


            Berangan je lebih aku nih. Memang bengang line tak berapa nak elok... tapi tak guna pon nak marah-marah ye tak. Bukan boleh jadi elok. Selalunya bila takde line aku layan game je.... Lepas tu... tido....









                                Tido lagi best... mana tau dapat mimpikan gadis-gadis cantik ke. Tak pun dapat mimpi si Katie Perry ke... Emma Watson ke... Selma Blair ke.... Tak dapat mimpi diorang... mimpi si Paula Abdul pun jadilah. Kui kui kui...






Selamat berhari minggu.....


......... bersambung......
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger