SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

UPDATE SEPANTAS KILAT












       Cakkk !! hahaha. Lama tak apdet bog. Lama tak blogwalking. Dah terabai serabai blog ini. Jom berhuhu. huhuhu.

        Nak kata bizi sangat tu tak adalah, cuma banyak benda nak buat kebelakangan ini. Jadi tadak mood nak bukak blog nak apdet2 semua. Jom berhuhuhu lagi. huhuhu.

      Lagi satu sebab ankel dah banyak online guna henpon ja, jadi nak layan blog memang tak lah. Ibarat Tarzan melolong memanggil binatang-binatangnya, Binatang yang lain buat derk, yang menyahut lolongan tersebut adalah si siput. Jadi paham-pahamlah dah nama siput, berminggu jugaklah baru siput tu sampai pada Tarzan.

     Korang faham apa yang ankel cuba sampaikan? data slow... nak online memang tak boleh. Jom berhuhu lagi. huhuhuhu.

     Tapi ankel masih aktif apdet cerita dan kartun kat pesbuk. Sebabnya mudah dan cepat.. dok kat jamban pon masih boleh sekodeng2 pesbuk. Jom berhuhu lagi. huhuhu..

     Jadi jom ler lepak kat pesbuk, kita berhuhu. klik ja gambo bawah nih... kekekeke.




Tata..



































       Cakkk !! hahaha. Lama tak apdet bog. Lama tak blogwalking. Dah terabai serabai blog ini. Jom berhuhu. huhuhu.

        Nak kata bizi sangat tu tak adalah, cuma banyak benda nak buat kebelakangan ini. Jadi tadak mood nak bukak blog nak apdet2 semua. Jom berhuhuhu lagi. huhuhu.

      Lagi satu sebab ankel dah banyak online guna henpon ja, jadi nak layan blog memang tak lah. Ibarat Tarzan melolong memanggil binatang-binatangnya, Binatang yang lain buat derk, yang menyahut lolongan tersebut adalah si siput. Jadi paham-pahamlah dah nama siput, berminggu jugaklah baru siput tu sampai pada Tarzan.

     Korang faham apa yang ankel cuba sampaikan? data slow... nak online memang tak boleh. Jom berhuhu lagi. huhuhuhu.

     Tapi ankel masih aktif apdet cerita dan kartun kat pesbuk. Sebabnya mudah dan cepat.. dok kat jamban pon masih boleh sekodeng2 pesbuk. Jom berhuhu lagi. huhuhu..

     Jadi jom ler lepak kat pesbuk, kita berhuhu. klik ja gambo bawah nih... kekekeke.




Tata..
























BACA

BILA LOYAR BURUK MEMAKAN DIRI


        Ankel suka meloyar buruk, kadang-kadanglah, sebabnya ianya sangat kelakar dan menyeronotkan. Namun macam mana pula bila loyar buruk yang sama, kena balik kat batang hidung kita...




 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Ya, sebelum ini bila kawan-kawan ankel tanya ankel nak makan kat mana, ankel jawab... kat tempat biasa... bila dorang Tanya balik tempat biasa tu kat mana, ankel cakap ... kat mulut lerrrrr.. huhuhu. Gila kelakar. kelakar ke ??
 
 
    Tapi baru-baru ini ankel saja ja tegur sorang akak tu, boleh dia jawab balik nagn loyar buruk tersebut. Ankel pun tak perasan dan tak jangka dia akan jawab cenggitu. Serius baru ankel tau perasaan itu. Sakit, memang menyakitkan hati. hahahaha. Ya, ankel sedar loyar buruk tidaklah kelakar, tapi menyakitkan hati.. Memang.. memang.. sakitnya tuh disini...
 
 
        Ahhh.. lupakan ja.. forget it!! Yang penting jom kita berhibur menghilangkan Monday blues kita hari nih.. Sila pasang lagu ini kuat-kuat..
 
Sakitnya tuh di sini...
 
 
 
 
 

 
 
 

 Are u ready...
and the 1.. and the 2.. and the 3..
 
 
 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku


 
 
 




 
Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu



 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Sakit sakit sakitnya tuh di sini
Sakit sakit sakitnya tuh di sini








 
 
 


Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku
 
 

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku



 
 
 
Sakit sakit Sakitnya tuh di sini
Sakit sakit Sakitnya tuh di sini







Haaa... baru korang tau ankle..

pandai menari.... kekekekeke.

 



















        Ankel suka meloyar buruk, kadang-kadanglah, sebabnya ianya sangat kelakar dan menyeronotkan. Namun macam mana pula bila loyar buruk yang sama, kena balik kat batang hidung kita...




 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Ya, sebelum ini bila kawan-kawan ankel tanya ankel nak makan kat mana, ankel jawab... kat tempat biasa... bila dorang Tanya balik tempat biasa tu kat mana, ankel cakap ... kat mulut lerrrrr.. huhuhu. Gila kelakar. kelakar ke ??
 
 
    Tapi baru-baru ini ankel saja ja tegur sorang akak tu, boleh dia jawab balik nagn loyar buruk tersebut. Ankel pun tak perasan dan tak jangka dia akan jawab cenggitu. Serius baru ankel tau perasaan itu. Sakit, memang menyakitkan hati. hahahaha. Ya, ankel sedar loyar buruk tidaklah kelakar, tapi menyakitkan hati.. Memang.. memang.. sakitnya tuh disini...
 
 
        Ahhh.. lupakan ja.. forget it!! Yang penting jom kita berhibur menghilangkan Monday blues kita hari nih.. Sila pasang lagu ini kuat-kuat..
 
Sakitnya tuh di sini...
 
 
 
 
 

 
 
 

 Are u ready...
and the 1.. and the 2.. and the 3..
 
 
 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku


 
 
 




 
Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu



 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Sakit sakit sakitnya tuh di sini
Sakit sakit sakitnya tuh di sini








 
 
 


Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku
 
 

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku



 
 
 
Sakit sakit Sakitnya tuh di sini
Sakit sakit Sakitnya tuh di sini







Haaa... baru korang tau ankle..

pandai menari.... kekekekeke.

 


















BACA

KORANG ADA KAWAN PERANGAI MACAM INI TAK?

 
Pernah tak ini terjadi kat korang?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haaa.. kawan tu dok saja letak kaki
atas kerusi sebelah yang kosong...
Saja tak bagi ang duduk...
 
Ang kenai ka orang cenggitu?
Ankel ada kawan perangai cenggitu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ok. Ya memang ankel saja buat cenggitu..
Saja bergurau manja ngan member...
 
 
Tapi apa yang ankel pernah jumpa kat tempat awam..
Orang tu duduk, sebelah kerusi kosong tapi dok letak
beg dia kat situ. Tak nak alih walau tempat tu agak
ramai orang... ada yang dok berdiri... hmmm..
 
 
 

 
Pernah tak ini terjadi kat korang?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haaa.. kawan tu dok saja letak kaki
atas kerusi sebelah yang kosong...
Saja tak bagi ang duduk...
 
Ang kenai ka orang cenggitu?
Ankel ada kawan perangai cenggitu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ok. Ya memang ankel saja buat cenggitu..
Saja bergurau manja ngan member...
 
 
Tapi apa yang ankel pernah jumpa kat tempat awam..
Orang tu duduk, sebelah kerusi kosong tapi dok letak
beg dia kat situ. Tak nak alih walau tempat tu agak
ramai orang... ada yang dok berdiri... hmmm..
 
 
 

BACA

PADAH BILA TERTINGGAL HENFON


       Masa cuti sekolah ni, biasalah anak-anak buah ankel mesti balik. Dok tido sini beberapa hari. Biasalah tu. Jadi pada suatu hari tu diorang keluar merayap, yang paling sulung tu pulak tak bawak henset dia. Jadi tepon dia asyik bunyi saja, stress ankel.

       Jadi sebagai seorang pakcik yang baik hati, penyayang, bersopan santun dan berbudi bahasa, ankel pun ambiklah tepon dia, tengok sapa hantar mesej, penting ke apa ke? Tapi sekali tengok, mesej dari awek dia..



 
 
 
 
Baru form 3... tapi mesej dia.. hmmm...
Disebabkan budak tu takde.. ankel pon jawabkan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ankel sempat hantar 1 mesej saja..
sebab awek dia tak balas pastu...
 
 
 
 
 
 
 
Jadi malam tu anak buah ankel ada tanya ankel..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kantoi !!
Jadi hari ahad masa mak dia datang ambik..
ankel ada sembang ngan kakak ipar ankel tu..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Kadang-kadang ankel ada gak skodeng facebook anak buah ankel tu. Baca post-post dia. Bila budak tu post benda jiwang... pastu awek dia pun komen.. agak jiwanglah jugak komennya..
     
       Lepas tu ada plak komen dari kakak ipar ankel aka mak anak buah ankel... aka bakal mak mertua awek anak buah ankel itu...
 
" Haaa.. korang ni masih sekolah, belajar dulu ya. "
 
Yang best tu.. aweknya menjawab jugak..
 
 
" Ya makcik, kami tau  :) "
 
 
Kakakakakaka.. dunia.. dunia...
kenapalah Malaysia masih berjerebu...
 
eh? 
 
 
 
 
 
 



       Masa cuti sekolah ni, biasalah anak-anak buah ankel mesti balik. Dok tido sini beberapa hari. Biasalah tu. Jadi pada suatu hari tu diorang keluar merayap, yang paling sulung tu pulak tak bawak henset dia. Jadi tepon dia asyik bunyi saja, stress ankel.

       Jadi sebagai seorang pakcik yang baik hati, penyayang, bersopan santun dan berbudi bahasa, ankel pun ambiklah tepon dia, tengok sapa hantar mesej, penting ke apa ke? Tapi sekali tengok, mesej dari awek dia..



 
 
 
 
Baru form 3... tapi mesej dia.. hmmm...
Disebabkan budak tu takde.. ankel pon jawabkan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ankel sempat hantar 1 mesej saja..
sebab awek dia tak balas pastu...
 
 
 
 
 
 
 
Jadi malam tu anak buah ankel ada tanya ankel..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kantoi !!
Jadi hari ahad masa mak dia datang ambik..
ankel ada sembang ngan kakak ipar ankel tu..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Kadang-kadang ankel ada gak skodeng facebook anak buah ankel tu. Baca post-post dia. Bila budak tu post benda jiwang... pastu awek dia pun komen.. agak jiwanglah jugak komennya..
     
       Lepas tu ada plak komen dari kakak ipar ankel aka mak anak buah ankel... aka bakal mak mertua awek anak buah ankel itu...
 
" Haaa.. korang ni masih sekolah, belajar dulu ya. "
 
Yang best tu.. aweknya menjawab jugak..
 
 
" Ya makcik, kami tau  :) "
 
 
Kakakakakaka.. dunia.. dunia...
kenapalah Malaysia masih berjerebu...
 
eh? 
 
 
 
 
 
 


BACA

PADAH LOYAR BURUK DENGAN BOS..


    Ankel dok tengok citer ahmad Albab, pastu teringat loyar buruk yang ankel buat kat bos ankel.  Maklumlah ankel ni kan peminat tegar citer-citer P Ramlee...




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sekali bos ankel bukannya tau pun
sapa Ahmad Albab tu.. huhu
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Tapi Ahmad Maslan bos ankel tau pulak. Jadi bermulalah kisah beliau mula bercerita pasal Ahmad Maslan, dari GST sampailah Sultan tanak salam dia. Pendek kata bos ankel memang tau pasal Ahmad Maslan. Siap dia tunjuk gambar-gambar kat henset pasal Ahmad Maslan. Jadi.. ankel dok layan je orang tua tu..
 
 
 
 

 
 
 
 


    Ankel dok tengok citer ahmad Albab, pastu teringat loyar buruk yang ankel buat kat bos ankel.  Maklumlah ankel ni kan peminat tegar citer-citer P Ramlee...




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sekali bos ankel bukannya tau pun
sapa Ahmad Albab tu.. huhu
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Tapi Ahmad Maslan bos ankel tau pulak. Jadi bermulalah kisah beliau mula bercerita pasal Ahmad Maslan, dari GST sampailah Sultan tanak salam dia. Pendek kata bos ankel memang tau pasal Ahmad Maslan. Siap dia tunjuk gambar-gambar kat henset pasal Ahmad Maslan. Jadi.. ankel dok layan je orang tua tu..
 
 
 
 

 
 
 
 

BACA

BILA KASIH SAYANG DI BALAS DENGAN NAJIS

 
 
    Ankel ada bela 2 ekor anak kucing yang comel. Sangat comel... Namun ianya sudah tidak menjadi comel setelah salah seekornya berak diatas tilam ankel.. hmmm..
 
 
 
 
 
 
 
 
Dok tido luar sekarang nih..
Masih terbayang kehangatannya...
Geli pulak nak tido atas katil..
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
    Ankel ada bela 2 ekor anak kucing yang comel. Sangat comel... Namun ianya sudah tidak menjadi comel setelah salah seekornya berak diatas tilam ankel.. hmmm..
 
 
 
 
 
 
 
 
Dok tido luar sekarang nih..
Masih terbayang kehangatannya...
Geli pulak nak tido atas katil..
 
 
 
 
 
 
 
 
 


BACA

INGAT HARRY POTTER JE BOLEH TERBANG?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sila pasang lagu ini kuat-kuat..
kita karaoke bersama-sama...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kami tiga sahabat
nasib timbul tenggelam
Susah hanya sekejap
senang pun tak lama

Sekarang mulai sihat
berkat sabar di hati
Rezeki pun naik meningkat
dapat senjata yang sakti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kami tiga sahabat
se-ia dan sekata
berpadu dan sepakat
riang dan gembira
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tah hapa-hapa yang ankel ngarutkan hari nih..
huhuhuhu.. maklumlah hari isnin..

Korang paham? kalau tak paham...
buat-buat paham sudehhh.. kboiii....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sila pasang lagu ini kuat-kuat..
kita karaoke bersama-sama...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kami tiga sahabat
nasib timbul tenggelam
Susah hanya sekejap
senang pun tak lama

Sekarang mulai sihat
berkat sabar di hati
Rezeki pun naik meningkat
dapat senjata yang sakti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kami tiga sahabat
se-ia dan sekata
berpadu dan sepakat
riang dan gembira
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tah hapa-hapa yang ankel ngarutkan hari nih..
huhuhuhu.. maklumlah hari isnin..

Korang paham? kalau tak paham...
buat-buat paham sudehhh.. kboiii....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BACA

INI BUKAN CERITA BATU BELAH BATU BERTANGKUP


 
 
 
 
          Pada yang dah selalu baca blog ankel ni, mesti dah tau pasal bos ankel yang garang nak mam.. mam.. mamipoko. Jadi dipendekkan cerita, jika berlaku sesuatu kesilapan dikalangan kawan-kawan sekerja, maka berlakulah adegan tuduh-menuduh nak menyelamatkan leher masing-masing.
 
        Jadi memang biasa untuk melihat adegan bertegang urat, marah-marah di kalangan kami. Jadi sebagai seorang kawan yang lebih berumur dan matang, ankel akan cuba untuk meleraikan keadaan. Tak naklah melihat mereka gaduh-gaduh camtu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel buat macam adegan dalam filem
P.Ramlee. Cuma ankel tadak ah cakap ini
kepala bapak dia.. melampau pun..
 
Ok.. sambung cerita.. jadi apalagi...
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sebenarnya kebelakangan ini ankel penat
sangat kerja, jadi memang tadak mood nak
melukis, tadak masa pun satu hal...
Jadi ankel guna je gambo yang sedia ada..
 
 
Harap korang paham apa yang cuba ankel sampaikan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            Semua orang tahu, sarang tebuan jangan di jolok, jangan di simbah petrol pada api, jangan buat lawak dekat orang yang tengah hangin satu badan, ankel pun tahu.
 
       Tapi... tapi.. apakan daya, ankel rasa memang sangat sangat kelakar kalau buat cenggitu pada masa tu.. Di sebabkan ankel dah begitu tak tahan untuk menyampuk.. jadi tu lah yang terjadi.. huhuhuhu..
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 



 
 
 
 
          Pada yang dah selalu baca blog ankel ni, mesti dah tau pasal bos ankel yang garang nak mam.. mam.. mamipoko. Jadi dipendekkan cerita, jika berlaku sesuatu kesilapan dikalangan kawan-kawan sekerja, maka berlakulah adegan tuduh-menuduh nak menyelamatkan leher masing-masing.
 
        Jadi memang biasa untuk melihat adegan bertegang urat, marah-marah di kalangan kami. Jadi sebagai seorang kawan yang lebih berumur dan matang, ankel akan cuba untuk meleraikan keadaan. Tak naklah melihat mereka gaduh-gaduh camtu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel buat macam adegan dalam filem
P.Ramlee. Cuma ankel tadak ah cakap ini
kepala bapak dia.. melampau pun..
 
Ok.. sambung cerita.. jadi apalagi...
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sebenarnya kebelakangan ini ankel penat
sangat kerja, jadi memang tadak mood nak
melukis, tadak masa pun satu hal...
Jadi ankel guna je gambo yang sedia ada..
 
 
Harap korang paham apa yang cuba ankel sampaikan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            Semua orang tahu, sarang tebuan jangan di jolok, jangan di simbah petrol pada api, jangan buat lawak dekat orang yang tengah hangin satu badan, ankel pun tahu.
 
       Tapi... tapi.. apakan daya, ankel rasa memang sangat sangat kelakar kalau buat cenggitu pada masa tu.. Di sebabkan ankel dah begitu tak tahan untuk menyampuk.. jadi tu lah yang terjadi.. huhuhuhu..
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 


BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger