SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

UPDATE SEPANTAS KILAT... ZASS.. !!

Hmm.. sebenarnya takde benda nak cerita pun, huhuhu. Apatah lagi nak berblogging. Ya, sudah tidak mampu nak aktif macam dulu lagi. Jadi sebab tadak apa nak di citer, ankel aplod je loose komik yang ankel aplod kat fb baru-baru ini. huhuhu






Yang ini pulak pasai citer rajinikanth yang ada kuar kat tv masa deepavali. Best kot... korang tak minat ke citer Rajinikanth.. huhuhu






Yang ni tadak apa aih.. sekadar meloyar buruk, maklumlah tadak idea. hahahaha






Yang ni pulak pasai ankel dok nyakat anak buah ankel sorang tu, baru darjah 2. hahahaha. saja je... huhu






Yang ni pasai final piala Malaysia. Biasalah kami dok saja hangatkan suasana, gurau-gurau sesama member. biasalah bagi peminat bola nih. Tapi.. tapi... haaaihhh.. ankel yang kena last-last.. wakakakaka.







Apapun pada korang yang ada akaun fesbuk, mohler like page komik terbaru ankel bersama beberapa rakan tua yang acah-acah minat berkomik. huhuhu Klik ja pada logo page ini..





Dan akhir sekali, andai berminat nak dapatkan komik indie ankel, pm saja di fb. Ataupun boleh menghubungi dengan beberapa cara ...


Daaaa.....


Hmm.. sebenarnya takde benda nak cerita pun, huhuhu. Apatah lagi nak berblogging. Ya, sudah tidak mampu nak aktif macam dulu lagi. Jadi sebab tadak apa nak di citer, ankel aplod je loose komik yang ankel aplod kat fb baru-baru ini. huhuhu






Yang ini pulak pasai citer rajinikanth yang ada kuar kat tv masa deepavali. Best kot... korang tak minat ke citer Rajinikanth.. huhuhu






Yang ni tadak apa aih.. sekadar meloyar buruk, maklumlah tadak idea. hahahaha






Yang ni pulak pasai ankel dok nyakat anak buah ankel sorang tu, baru darjah 2. hahahaha. saja je... huhu






Yang ni pasai final piala Malaysia. Biasalah kami dok saja hangatkan suasana, gurau-gurau sesama member. biasalah bagi peminat bola nih. Tapi.. tapi... haaaihhh.. ankel yang kena last-last.. wakakakaka.







Apapun pada korang yang ada akaun fesbuk, mohler like page komik terbaru ankel bersama beberapa rakan tua yang acah-acah minat berkomik. huhuhu Klik ja pada logo page ini..





Dan akhir sekali, andai berminat nak dapatkan komik indie ankel, pm saja di fb. Ataupun boleh menghubungi dengan beberapa cara ...


Daaaa.....


BACA

CATATAN ANKEL JONNI THE COMIC


    Semalam ankel ada post tentang keinginan ankel untuk membukukan komik-komik didalam blog ini, dan sebenarnya ankel telah siap membuatnya sejak bulan lepas lagi. huhuhu. 

  Dan ankel bagi tajuk komik itu "CATATAN ANKEL JONNI THE COMIC" sempena nama blog kesayangan ankel ini yang akan menerima visitor seramai 30 pembaca setiap kali post. Ya.. tau, jumlah yang amat menyedihkan. kakaka. Apapun inilah "sneak peak" komik tersebut :




















  Maaf atas kualiti gambar yang tidak terang. maklumlah ambik gambo pakai fon sahaja. huhuhu. Apapun harganya :


Harga : RM 8 sahaja.
Bilangan muka surat :  66
Cetakan : digital printing, hitam putih sahaja.

kadar pos : 

Semenanjung Malaysia : RM1 ( pos biasa )
* jika ada yang mahukan pos laju pun boleh, harga belum check kat pejabat pos lagi. haha.

Sabah dan Sarawak : Maaf, baru nak pegi check di pejabat pos hari ini. Tidak berkesempatan sebelum ini sebab kerja banyak. (alasan...)

Cara menghubungi ankel :

Email : faridwbt@gmail.com
Telegram : ankeljonni
Whatsapp : 0142276292.

Jika ada yang sudi nak membeli, sudi-sudikan menghubungi ankel. Kecik tapak tangan... tapak perumahan kos sederhana kampung lepat pisang abu ankel tadahkan... terima kasih.







    Semalam ankel ada post tentang keinginan ankel untuk membukukan komik-komik didalam blog ini, dan sebenarnya ankel telah siap membuatnya sejak bulan lepas lagi. huhuhu. 

  Dan ankel bagi tajuk komik itu "CATATAN ANKEL JONNI THE COMIC" sempena nama blog kesayangan ankel ini yang akan menerima visitor seramai 30 pembaca setiap kali post. Ya.. tau, jumlah yang amat menyedihkan. kakaka. Apapun inilah "sneak peak" komik tersebut :




















  Maaf atas kualiti gambar yang tidak terang. maklumlah ambik gambo pakai fon sahaja. huhuhu. Apapun harganya :


Harga : RM 8 sahaja.
Bilangan muka surat :  66
Cetakan : digital printing, hitam putih sahaja.

kadar pos : 

Semenanjung Malaysia : RM1 ( pos biasa )
* jika ada yang mahukan pos laju pun boleh, harga belum check kat pejabat pos lagi. haha.

Sabah dan Sarawak : Maaf, baru nak pegi check di pejabat pos hari ini. Tidak berkesempatan sebelum ini sebab kerja banyak. (alasan...)

Cara menghubungi ankel :

Email : faridwbt@gmail.com
Telegram : ankeljonni
Whatsapp : 0142276292.

Jika ada yang sudi nak membeli, sudi-sudikan menghubungi ankel. Kecik tapak tangan... tapak perumahan kos sederhana kampung lepat pisang abu ankel tadahkan... terima kasih.






BACA

HMMM...



BACA

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN



BACA

SAKITNYA TUH DISINI... SAKIT GILA !!



     Putus cinta, kena rejek oleh si dia yang menjadi pujaan hati memanglah sakit. Tapi bila cuti raya kita di rejek ... itu juga sakit.. sakit.. sakitttttttt.....




sakitnya....



adeih....



takde mood...



uhuk.. uhuk...



pinjam bahu~~



Anyone?



please~~







     Putus cinta, kena rejek oleh si dia yang menjadi pujaan hati memanglah sakit. Tapi bila cuti raya kita di rejek ... itu juga sakit.. sakit.. sakitttttttt.....




sakitnya....



adeih....



takde mood...



uhuk.. uhuk...



pinjam bahu~~



Anyone?



please~~





BACA

BAGAI IRAMA DAN LAGU...



Pernahkah korang dengar lagu kat radio, pastu tetiba keluar pulak lagu yang menggamit memori, lagu yang membawa anda ke satu halaman sejarah hidup yang syahdu? Ke satu saat masa yang telah lama anda lupa...










       Ya, ankel juga begitu, ada beberapa lagu sebenarnya. Dan antaranya adalah lagu kumpulan the Cranberries... When you're gone...

anda pula bagaimana?

lagu apa?

ceciter.. ceciter...

huhuhuhu...


Pernahkah korang dengar lagu kat radio, pastu tetiba keluar pulak lagu yang menggamit memori, lagu yang membawa anda ke satu halaman sejarah hidup yang syahdu? Ke satu saat masa yang telah lama anda lupa...










       Ya, ankel juga begitu, ada beberapa lagu sebenarnya. Dan antaranya adalah lagu kumpulan the Cranberries... When you're gone...

anda pula bagaimana?

lagu apa?

ceciter.. ceciter...

huhuhuhu...
BACA

MENGALAMI SINDROM SLOW AND ALMOST STEADY.

    Kebelakangan ini memang ankel dah menjadi semakin slow di alam maya terutamanya di media sosial. Dengan lebih tepat sejak bulan lepas. Rasa rugi pulak melanggan strimik yang memang lembab, tapi jarang diguna pakai. hahaha.

    Segala-galanya berpunca dari kerja yang semakin mencabar. Dengan kehadiran watak-watak besar yang begitu ghairah memerah tenaga kami ketika berkerja. Ya, memang memenatkan kerja sekarang. Tapi lepas pukul 6, kami masih macam biasa, kadang-kadang menarik van lagi. hahahaha. Kalau tak paham bab ni sila tengok entri lepas pasal memecahkan rekod dunia.

   Akibatnya sekarang ankel kepenatan .. mentally and phisically. Sebab tu dah lama tak mengupdate apa-apa pun kat fb tu. Tadak idea nak mengarut apa, tadak idea nak lukis apa... dan yang paling best nak melukis pun dah tak ada mood. Ada jugalah melukis katun untuk page.. itupun dengan idea sumbangan rakan seperjuangan. Nak keluar idea sendiri memang dah tak mampu... otak tengah serabut sekarang. Sel-sel otak dah sumbat.. malas nak pikir dah..











        Haaa.. begitulah contoh katun yang dilukis hasil sumbangan idea rakan, ankel memang dah takde mood nak pikir nak melukis apa dah. stress. huhuhu. owh kedua kartun tersebut adalah sumbangan idea tengku puteri.  huhuhu.

      Jomler singgah ke page kartun yang memang rajin apdet kartun sehari sampai 2 3 kali. Kadang-kadang 4 kali. hahaha.


Buasir otak? ini mungkin satu lagi  kes sel-sel otak dah sumbat juga. Dah tak mau nak berhubung lagi.. kekekekke
    Kebelakangan ini memang ankel dah menjadi semakin slow di alam maya terutamanya di media sosial. Dengan lebih tepat sejak bulan lepas. Rasa rugi pulak melanggan strimik yang memang lembab, tapi jarang diguna pakai. hahaha.

    Segala-galanya berpunca dari kerja yang semakin mencabar. Dengan kehadiran watak-watak besar yang begitu ghairah memerah tenaga kami ketika berkerja. Ya, memang memenatkan kerja sekarang. Tapi lepas pukul 6, kami masih macam biasa, kadang-kadang menarik van lagi. hahahaha. Kalau tak paham bab ni sila tengok entri lepas pasal memecahkan rekod dunia.

   Akibatnya sekarang ankel kepenatan .. mentally and phisically. Sebab tu dah lama tak mengupdate apa-apa pun kat fb tu. Tadak idea nak mengarut apa, tadak idea nak lukis apa... dan yang paling best nak melukis pun dah tak ada mood. Ada jugalah melukis katun untuk page.. itupun dengan idea sumbangan rakan seperjuangan. Nak keluar idea sendiri memang dah tak mampu... otak tengah serabut sekarang. Sel-sel otak dah sumbat.. malas nak pikir dah..











        Haaa.. begitulah contoh katun yang dilukis hasil sumbangan idea rakan, ankel memang dah takde mood nak pikir nak melukis apa dah. stress. huhuhu. owh kedua kartun tersebut adalah sumbangan idea tengku puteri.  huhuhu.

      Jomler singgah ke page kartun yang memang rajin apdet kartun sehari sampai 2 3 kali. Kadang-kadang 4 kali. hahaha.


Buasir otak? ini mungkin satu lagi  kes sel-sel otak dah sumbat juga. Dah tak mau nak berhubung lagi.. kekekekke
BACA

BILA SUDAH TAK DAPAT DIBENDUNG LAGI..


Ok, hari ni nak citer pasai keje ankel lagi. Sukacita dimaklumkan department ankel keje sekarang ini dimonitor oleh big boss secara peribadi. Jadi beliau mengarahkan kami berjumpa beliau tiap-tiap hari.. setiap pukul 10 pagi. Ya, memang kena bambu hari-hari. akekekkeke.

Tapi yang bagusnya kami seolah kebal dari serangan department lain, sebab komplenlah apa benda sekalipun, boss akan tetap back up kami. Sebab... dia tahu segala-gala pasai keje kami, dan kami dah memang pasti kena marah hari-hari.

Tapi akan datang ni, kami akan dilepaskan ke jagaan orang lain, sebab beliau sudah berpuas hati dan tadak apa benda nak buat dah. Tapi tatkala menerima berita ini, ada yang gembira, sebab tak perlu mengadap beliau lagi... dan ada juga yang tidak suka, sebab "kekebalan" kami sudah hilang...






Disebalik semua itu sebenarnya ada satu benda yang ankel tak suka, pabila ada kawan se department yang gemar berlagak pandai depan bos, bodek, dan dengan selamba meyalahkan kawan yag lain. Nak nampak sentiasa bagus depan bos. Ada gaya, mutu dan keunggulan dalam berkerja depan bos. Padahal pada hakikatnya dia keje macam cirit... dok nyusahkan orang.

Disebabkan sudah lama sangat memendam perasaan pada mamat itu, akhirnya terkeluar jua kata-kata ikhlas dari ankel. Sebenarnya ankel dah tak tahan nak luahkan dari dulu.. huhuhu.




Huhuhu. Biarlah dia tanak tegur ankel pun, tak kisahlah. Cuma dalam berkerja kita patutnya support kawan-kawan... bukan memburukkan kawan depan bos. entahlah...




Ok, hari ni nak citer pasai keje ankel lagi. Sukacita dimaklumkan department ankel keje sekarang ini dimonitor oleh big boss secara peribadi. Jadi beliau mengarahkan kami berjumpa beliau tiap-tiap hari.. setiap pukul 10 pagi. Ya, memang kena bambu hari-hari. akekekkeke.

Tapi yang bagusnya kami seolah kebal dari serangan department lain, sebab komplenlah apa benda sekalipun, boss akan tetap back up kami. Sebab... dia tahu segala-gala pasai keje kami, dan kami dah memang pasti kena marah hari-hari.

Tapi akan datang ni, kami akan dilepaskan ke jagaan orang lain, sebab beliau sudah berpuas hati dan tadak apa benda nak buat dah. Tapi tatkala menerima berita ini, ada yang gembira, sebab tak perlu mengadap beliau lagi... dan ada juga yang tidak suka, sebab "kekebalan" kami sudah hilang...






Disebalik semua itu sebenarnya ada satu benda yang ankel tak suka, pabila ada kawan se department yang gemar berlagak pandai depan bos, bodek, dan dengan selamba meyalahkan kawan yag lain. Nak nampak sentiasa bagus depan bos. Ada gaya, mutu dan keunggulan dalam berkerja depan bos. Padahal pada hakikatnya dia keje macam cirit... dok nyusahkan orang.

Disebabkan sudah lama sangat memendam perasaan pada mamat itu, akhirnya terkeluar jua kata-kata ikhlas dari ankel. Sebenarnya ankel dah tak tahan nak luahkan dari dulu.. huhuhu.




Huhuhu. Biarlah dia tanak tegur ankel pun, tak kisahlah. Cuma dalam berkerja kita patutnya support kawan-kawan... bukan memburukkan kawan depan bos. entahlah...



BACA

FANTASI DAN REALITI. DAN REALITINYA MEMANG...





BACA

KORANG BUAT APA DI WAKTU PETANG DITEMPAT KERJA? KAMI PULA HANYA CUBA UNTUK MEMECAHKAN REKOD DUNIA.

   Ya, begitulah.. cerita kali ini sama macam tajuk yang panjang diatas. Apakah aktiviti anda di tempat kerja anda selepas pukul 6? Iaitu selepas bos anda balik. Bagi kami, kami hanya cuba nak pecahkan rekod dunia.






    Dan acara yang dipilih adalah cubaan menarik van kompeni dengan gigi. Tapi disebabkan sukarelawan yang tak berapa sukarela nak gigit tali, maka acaranya ditukar kepada menarik van dengan kepala.

   Disebabkan van tu terlalu ringan, ankel sendiri pon boleh tarik sebenarnya, maka kami sepakat untuk memuatkan beberapa sukarelawan yang tak payah disuruh dah memang terus masuk dalam van, untuk menambah beban dan menaikkan tahap kesukaran acara ini. 5 orang sebenarnya kat dalam van itu. huhuhu. Dan inilah yang berlaku...










Kesimpulannya, sukarelawan tersebut mampu menarik kami berlima. Jadi mungkin pada suatu hari nanti kami akan mencuba lagi dengan menambah bilangan sukarelawan didalam van itu, dan cuba untuk memecahkan rekod dunia. Wakakakakka.


   Ya, begitulah.. cerita kali ini sama macam tajuk yang panjang diatas. Apakah aktiviti anda di tempat kerja anda selepas pukul 6? Iaitu selepas bos anda balik. Bagi kami, kami hanya cuba nak pecahkan rekod dunia.






    Dan acara yang dipilih adalah cubaan menarik van kompeni dengan gigi. Tapi disebabkan sukarelawan yang tak berapa sukarela nak gigit tali, maka acaranya ditukar kepada menarik van dengan kepala.

   Disebabkan van tu terlalu ringan, ankel sendiri pon boleh tarik sebenarnya, maka kami sepakat untuk memuatkan beberapa sukarelawan yang tak payah disuruh dah memang terus masuk dalam van, untuk menambah beban dan menaikkan tahap kesukaran acara ini. 5 orang sebenarnya kat dalam van itu. huhuhu. Dan inilah yang berlaku...










Kesimpulannya, sukarelawan tersebut mampu menarik kami berlima. Jadi mungkin pada suatu hari nanti kami akan mencuba lagi dengan menambah bilangan sukarelawan didalam van itu, dan cuba untuk memecahkan rekod dunia. Wakakakakka.


BACA

KAWAN YANG MENJENGKELKAN



Ada sorang kawan ankel ni yang memang sangat menjengkelkan. Masa kerja dok memekak menyanyi, kalau suara sedap takpe, ini macam mendengar orang mencakar-cakar kotak...

Tapi yang benar-benar menjengkelkan bila kita bercakap dengan dia, pastu dia bagi jawapan..














Ada sorang kawan ankel ni yang memang sangat menjengkelkan. Masa kerja dok memekak menyanyi, kalau suara sedap takpe, ini macam mendengar orang mencakar-cakar kotak...

Tapi yang benar-benar menjengkelkan bila kita bercakap dengan dia, pastu dia bagi jawapan..












BACA

MOHON KERJASAMA ANDA...


    Mohon anda luangkan sedikit masa jawab survey untuk rakan ankel yang juga student kat UITM Shah Alam nuuuu.. Pendek je survey tu pasai produk makanan ringan yang mereka tengah develope. Tak susah pon cuma pasai rasa, warna dan bentuk yang anda suka untuk makanan ringan. huhuhu.



klik ja link kat bawoh nih :


Tenkiu beri macccc...













    Mohon anda luangkan sedikit masa jawab survey untuk rakan ankel yang juga student kat UITM Shah Alam nuuuu.. Pendek je survey tu pasai produk makanan ringan yang mereka tengah develope. Tak susah pon cuma pasai rasa, warna dan bentuk yang anda suka untuk makanan ringan. huhuhu.



klik ja link kat bawoh nih :


Tenkiu beri macccc...












BACA

KISAH SI GADIS BERNAMA WAWA....


       Pada minggu ini ada gadis baru berkerja. Dan beliau mula berkerja pada hari isnin...







       Dan pada hari selasa...







          Beliau terus tak datang kerja. Itu biasa... memang biasa...
tapi adakah anda biasa melihat situasi ini...








tata..

       Pada minggu ini ada gadis baru berkerja. Dan beliau mula berkerja pada hari isnin...







       Dan pada hari selasa...







          Beliau terus tak datang kerja. Itu biasa... memang biasa...
tapi adakah anda biasa melihat situasi ini...








tata..
BACA

HUEHUEHUEHUE..











BACA

PIKNIK...











BACA

BILA BOS BUAT PERANGAI











BACA

ENGKAULAH RATU HATIKU..











BACA

KOMIK DAN KOMIK DAN KOMIK LAGI...





Jom singgah ke :


Ada bermacam-macam komik.
Hampir tiap-tiap hari ada komik baru..

Jumpa disana.. di sana.. di sana...






Jom singgah ke :


Ada bermacam-macam komik.
Hampir tiap-tiap hari ada komik baru..

Jumpa disana.. di sana.. di sana...


BACA

CERITA TENTANG JUMAAT

   Hari ini jumaat. Dan di tempat keje ankel, hari jumaat memng nampak meriah. Pekerja pompuan semua cantik berbaju kurung.. ada yang berjubah.. memang cantik..
   dah macam hari raya..











   Hari ini jumaat. Dan di tempat keje ankel, hari jumaat memng nampak meriah. Pekerja pompuan semua cantik berbaju kurung.. ada yang berjubah.. memang cantik..
   dah macam hari raya..











BACA

DALAM GARANG ADA TAMAN...

   Ankel selalu cakap yang bos ankel garang gila. memang betui. Kalau kena marah memang tekanan perasaan jawabnya. Tapi disebalik garang beliau, ada tersorok kebaikan-kebaikan. 

    Salah satunya, beliau takkan pecat pekerja beliau. Walaupun prestasi kerja orang itu dah di tahap patut kena campak lombong. Beliau akan bagi peluang lagi dan lagi dan lagi dan lagi untuk memperbaiki keadaan.

    Jika dah tak boleh blah dia akan hold gaji, takkan bank in kan gaji, tapi kena ambik gaji cash di tangan beliau. Maksudnya orang itu kena berjumpa beliau tiap-tiap bulan untuk ambil gaji. Dan natijahnya...










         Natijahnya kenalah bambu kaw kaw. Akekekeke. Awal tahun bos ankel kena desak untuk berhentikan sorang mamat nih. Sebab dah tak boleh buat apa bos ankel pon meminta budak tu resign. Tapi budak tu tak mau resign. Dan beliau masih kerja sampai sekarang. wakakakakaka. 

      Ya. kisah benar. Pekerja diberhentikan tapi dia cakap kat bos dia nak kerja lagi. Dan masih berkerja lagi. huhu. Tapi komfom lepas ini takkan naik gaji atau dapat bonus lagi. Itu pasti... huhuhu.

                                      kbai..
   Ankel selalu cakap yang bos ankel garang gila. memang betui. Kalau kena marah memang tekanan perasaan jawabnya. Tapi disebalik garang beliau, ada tersorok kebaikan-kebaikan. 

    Salah satunya, beliau takkan pecat pekerja beliau. Walaupun prestasi kerja orang itu dah di tahap patut kena campak lombong. Beliau akan bagi peluang lagi dan lagi dan lagi dan lagi untuk memperbaiki keadaan.

    Jika dah tak boleh blah dia akan hold gaji, takkan bank in kan gaji, tapi kena ambik gaji cash di tangan beliau. Maksudnya orang itu kena berjumpa beliau tiap-tiap bulan untuk ambil gaji. Dan natijahnya...










         Natijahnya kenalah bambu kaw kaw. Akekekeke. Awal tahun bos ankel kena desak untuk berhentikan sorang mamat nih. Sebab dah tak boleh buat apa bos ankel pon meminta budak tu resign. Tapi budak tu tak mau resign. Dan beliau masih kerja sampai sekarang. wakakakakaka. 

      Ya. kisah benar. Pekerja diberhentikan tapi dia cakap kat bos dia nak kerja lagi. Dan masih berkerja lagi. huhu. Tapi komfom lepas ini takkan naik gaji atau dapat bonus lagi. Itu pasti... huhuhu.

                                      kbai..
BACA

GADIS BARU


    Minggu ini ada 2 orang gadis baru masuk keje. Namun yang sorang tu telah membangkitkan huru hara dikalangan jejaka-jejaka bujang dan bujang wanabe (dah kahwin tapi berlagak bujang). Hanya ankel sorang je yang tidak tergugat.. rilek je.. huhuhu.





  Ya. sekadar gambar hiasan ya? akekekekeke. ankel tak ambik port sangat bebudak baru nih sebab esok lusa komfom berhenti punya. Puncanya : bos teramat garang..

akekekekke..

    Minggu ini ada 2 orang gadis baru masuk keje. Namun yang sorang tu telah membangkitkan huru hara dikalangan jejaka-jejaka bujang dan bujang wanabe (dah kahwin tapi berlagak bujang). Hanya ankel sorang je yang tidak tergugat.. rilek je.. huhuhu.





  Ya. sekadar gambar hiasan ya? akekekekeke. ankel tak ambik port sangat bebudak baru nih sebab esok lusa komfom berhenti punya. Puncanya : bos teramat garang..

akekekekke..
BACA

.....







BACA

HARI BARU.. MULAKAN DENGAN SENYUMAN.


SELAMAT BERKERJA SEMUA...





Tapi hakikat bekerja hari isnin..
moodnya cenggini...






tata..





SELAMAT BERKERJA SEMUA...





Tapi hakikat bekerja hari isnin..
moodnya cenggini...






tata..




BACA

CERITA TENTANG KERJA ANKEL.


       Hari ni ankel nak bercerita tentang kerja ankel. Apa yang ankel lalui seharian. Ok, mari kita mulakan...

     Tempat kerja ankel ni memang cukup pantang pasal kedatangan. Memang cari nahas kalau sesapa yang kuat ponteng, maupon selalu datang lewat. Jadi setiap hari ankel akan sedaya upaya datang sebelum 8.30 pagi...







       Dalam bab berkerja pula, ankel sukakan suasana yang tenang dan senyap. Tapi setiap hari memang kami pasang radio, tapi oklah sebab bukan dalam kategori bising. Tapi ada juga jibauk yang suka menyanyi sama. kalau suara sedap takpe, ini suara picing kelaut macam orang meneran nak ek ekkk... ankel pantang... memang cukup pantang...







       Bercakap pasal pantang....








        Dari segi kerja pula, ankel amatlah "predictable", ankel ada semacam rutin seharian. Hinggakan orang lain boleh tau apa ankel buat, dimana... hanya dengan melihat jam.









       Ya.. Zai. Nama beliau Zai.. tapi awek orang. Jom berhuhu.. huhuhuhu. Sekarang kita masuk bab awek. Ya awek.. tak kisahlah perkataan apa yang korang guna di tempat anda, marka, gadis, cewek, sarkek.. terpulanglah. Janji kita nak sembang pasal aweks..

     Dukacitanya dimaklumkan, jumlah populasi awek ditempat kerja ankel akan berkurangan ketahap yang amat membimbangkan, disebabkan salah seorang partner bos ankel menarik diri dari bernaung di bawah bos ankel itu. Jadi mereka akan berpindah dan membawa segala barangan dan kelengkapan serta semua pekerjanya sekali. Jom berhuhu lagi.. huhuhu..









      Arghh!! tensen, stress ankel. Takpelah. Namun atas dasar kemanusiaan dan perihatin keatas nasib teruna-teruna ditempat kerja ankel itu, ankel mengambil langkah berani untuk menyuarakan isu ini pada bos. ...

...A man got to do what a man got to do eventhough he's got nothing to do...








      Jadi begitulah serba sedikit tentang cerita di tempat kerja ankel. Jumpa lagi di hari dan waktu yang lain, di blog yang sama.. itupon andai kata ankel ada mood untuk mengupdate. Akhir kata..

   " If you eat a sandwich, and the sandwich taste like ginger, how come people still eat fried chicken "


fikir-fikirkan...




       Hari ni ankel nak bercerita tentang kerja ankel. Apa yang ankel lalui seharian. Ok, mari kita mulakan...

     Tempat kerja ankel ni memang cukup pantang pasal kedatangan. Memang cari nahas kalau sesapa yang kuat ponteng, maupon selalu datang lewat. Jadi setiap hari ankel akan sedaya upaya datang sebelum 8.30 pagi...







       Dalam bab berkerja pula, ankel sukakan suasana yang tenang dan senyap. Tapi setiap hari memang kami pasang radio, tapi oklah sebab bukan dalam kategori bising. Tapi ada juga jibauk yang suka menyanyi sama. kalau suara sedap takpe, ini suara picing kelaut macam orang meneran nak ek ekkk... ankel pantang... memang cukup pantang...







       Bercakap pasal pantang....








        Dari segi kerja pula, ankel amatlah "predictable", ankel ada semacam rutin seharian. Hinggakan orang lain boleh tau apa ankel buat, dimana... hanya dengan melihat jam.









       Ya.. Zai. Nama beliau Zai.. tapi awek orang. Jom berhuhu.. huhuhuhu. Sekarang kita masuk bab awek. Ya awek.. tak kisahlah perkataan apa yang korang guna di tempat anda, marka, gadis, cewek, sarkek.. terpulanglah. Janji kita nak sembang pasal aweks..

     Dukacitanya dimaklumkan, jumlah populasi awek ditempat kerja ankel akan berkurangan ketahap yang amat membimbangkan, disebabkan salah seorang partner bos ankel menarik diri dari bernaung di bawah bos ankel itu. Jadi mereka akan berpindah dan membawa segala barangan dan kelengkapan serta semua pekerjanya sekali. Jom berhuhu lagi.. huhuhu..









      Arghh!! tensen, stress ankel. Takpelah. Namun atas dasar kemanusiaan dan perihatin keatas nasib teruna-teruna ditempat kerja ankel itu, ankel mengambil langkah berani untuk menyuarakan isu ini pada bos. ...

...A man got to do what a man got to do eventhough he's got nothing to do...








      Jadi begitulah serba sedikit tentang cerita di tempat kerja ankel. Jumpa lagi di hari dan waktu yang lain, di blog yang sama.. itupon andai kata ankel ada mood untuk mengupdate. Akhir kata..

   " If you eat a sandwich, and the sandwich taste like ginger, how come people still eat fried chicken "


fikir-fikirkan...



BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger